Vietnam – kiehtova uutuus

Vietnam – kiehtova uutuus

Vietnam on kaukolomakohteena varsin uusi tuttavuus ja laajamittaisempi matkailu maahan on vasta kehittymässä. Vietnamiin kannattaakin siksi matkustaa juuri nyt, mikäli haluaa vielä välttää massamatkailun mukanaan tuomat ilmiöt. Vietnamista löytyykin vielä omaleimaisuutta ja aitoutta, sillä tämä pitkän sosialistiperinteen maa on vasta avautumassa muulle maailmalle. Vietnamiin houkuttelevat etenkin ystävälliset ja aidot paikalliset, maan huiman edullinen hintataso sekä kauniit, rauhalliset ja pitkät hiekkarannat. Myös herkullinen vietnamilainen keittiö on oiva syy vierailuun.

Vietnam on kiehtova maa, jossa kohtaavat historian eri kerrostumat sekä moderni nykyaika. Entisen siirtomaaisäntä Ranskan vaikutteita on nähtävillä niin kaupunkien arkkitehtuurissa kuin ravintoloiden ruokalistoilla. Amerikan vaikutus maan historiaan on ollut merkittävä ja turisti voi kohdata 60-70 –luvulla käydyn Vietnamin sodan muiston konkreettisina muistomerkkeinä ja vierailukohteina. Mekong –joen suistoalueelle levittäytyvä Saigon (Ho Chi Minh city) on pulppuava metropoli moderneine liikepalatseineen ja ostoskeskuksineen.

Värikäs ilta Vietnamissa

Värikkäät lamput valaisevat hämrätyvässä illassa

Monipuolista matkailua Vietnamissa

Vietnam tarjoaa matkailijalle monipuolisia elämyksiä: kulttuurikohteita, aktiivilomailua ja rauhoittavaa rentoutumista. Tämänhetkisiä suosikkikohteita Vietnamissa ovat suurkaupunki Saigon, lomaparatiisisaari Phu Quoc sekä Nha Trangin ja Phan Thietin eläväiset rantakaupungit.

Luontoretkillä voi ihmetellä sademetsien trooppisen kasvuston aarteita. Komeat maisemat avautuvat jylhillä vuoristoteillä patikkamatkaillen. Sukellusretkillä ihaillaan rannikkovesien vedenalaista elämää. Monet rannat ovat myös tunnettuja surffauskohteita. Maaseudulla perinteinen elämäntapa on yhä voimissaan. Erilaisilla retkillä näkee riisipeltojen arkista aherrusta, paikallista käsityötaituruutta ja pienyritystoimintaa.

Saigon on elämää kuhiseva metropoli, jossa on paljon nähtävää. Kaupungin museot (mm. sotarikosmuseo), perinteiset markkinatorit sekä hektinen keskusta esittelevät paikallista historiaa ja elämäntyyliä. Mekong –jokea pitkin voi kätevästi tarkastella kaupunkia veneestä käsin. Basaareissa ja ostoskeskuksissa voi tehdä todellisia löytöjä pikkurahalla. Suosittuja tuliaisia ovat silkkikankaat, käsityöt sekä silmälasit ja muut optikkotuotteet.

Vietnamin sotaisaan historiaan pääsee konkreettisesti tutustumaan Cu Chi tunneliverkostossa. Nämä 40-luvun ranskalaismiehityksen aikana kaivetut tunnelit toimivat strategisena etuna taistelussa amerikkalaisia vastaan.

Milloin Vietnamiin?

Vietnam kuuluu trooppiseen ilmastovyöhykkeeseen, joten vuodenaikojen vaihtelulla ei ole suurta merkitystä. Etelä-Vietnamissa sadekausi sijoittuu syys-marraskuulle. Kuivaa ja suhteellisen viileää kautta jatkuu marraskuusta maaliskuulle. Tällöin lämpötila pysyttelee +30 C:n tuntumassa. Muina aikoina lämpötila kohoaa jopa +40 C:n tienoille.

Isommat valmismatkatoimistot järjestävät kiertomatkoja, jossa yhdistyvät kaupunkiloma sekä rento rantaelämä. Tyypillisesti matkalla vietetään aikaa Saigonissa sekä useassa eri rantakohteessa.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Matkakohteet, Rantalomat, Teema
3 Kommenttia. Haluatko jakaa matkavinkin tai kokemuksen?

 • Riina sanoo:

  Osa Vietnamin rannoista on puhtaampia kuin toiset eli kannattaa myös tarkistaa tarkempaa faktaa ko. rantakohteesta. Aivan mahtava maa!

 • Pi Mange sanoo:

  ”Isommat valmismatkatoimistot järjestävät kiertomatkoja, jossa yhdistyvät kaupunkiloma sekä rento rantaelämä. Tyypillisesti matkalla vietetään aikaa pääkaupunki Saigonissa sekä useassa eri rantakohteessa.”

  Sen verran toimittajan pitäisi kyllä perehtyä asiaan, että ottaisi selvää maan pääkaupungista. Vietnamin pääkaupunki on Hanoi, ei Ho Chi Minh, joka on myös tuon kaupungin oikea nimi. Ollut jo kymmeniä vuosia, vaikka jotkut paikalliset sitkeästi käyttävätkin vielä Saigonia.

 • toimittaja sanoo:

  Kiitos korjauksesta. Artikkelin loppuun oli tosiaan lipsahtanut sana ”pääkaupunki” vaikka tarkoitus oli puhua suurkaupungista, kuten ylempänä artikkelissa tehdäänkin.

Lisää matkailuvinkki / kommentti