Vancouver – idyllinen ja lempeä suurkaupunki

Vancouver – idyllinen ja lempeä suurkaupunki

Kaunis Vancouver tarjoaa matkailijalle suurkaupungin arkea ja upeat kulttuuri- ja viihde-elämykset. Tyynenmeren ja vuoristomaisemien ympäröivä kaupunki on myös ainutlaatuinen luonnon ja harrastusmahdollisuuksiensa puolesta. Ystävällinen ja lämmin kaupunki pitää sisällään paljon tehtävää ja nähtävää. Onnistuneen kaupunkiloman ainekset ovat kasassa Vancouverissa.

Miljoonakaupunki meren rannalla

Vancouver on Kanadan kahdeksanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee maan Brittiläisen Kolumbian provinssissa. Kaupungin ja sen ympäröivien alueiden väkiluku on 2,2 miljoonaa. Vancouver on toinen Kanadan merkittävimmistä satamakaupungeista.

Vancouverissa on matkailijan kannalta varsin suotuisa ilmasto, sillä sen talvet ovat lauhkeit ja kesät suhteellisen lämpimiä. Tällöin lämpötila pysyttelee päivittäin 22 asteen tuntumassa ja sateita ei ole kesäisin kovinkaan paljon. Vancouver on ilmastonsa puolesta hyvä matkailukohde ympäri vuoden.

Vancouver on useasti valittu maailman parhaaksi asuinpaikaksi ja se kyllä näkyy. Kaupunkilaiset ovat ystävällisiä ja kiireettömiä ja selvästi tyytyväisiä kotikaupunkiinsa. Vancouver on Tyynenmeren ja vuoristojen ympäröimä, joten kauniimpaa ja idyllisempää kaupunkia saa hakea.

Näkymä Stanley Parkista (kuva: Chris Vlachos CC-BY)

Näkymä Stanley Parkista (kuva: Chris Vlachos CC-BY)

Shoppailijoille ja urheilun ja kulttuurin ystäville

Vancouver tarjoaa matkailijalle yhtä sun toista. Kaupunki ei ole liian suuri tai vilkas, joten sen vilinässä viihtyy pidemmänkin tovin. Vancouver on shoppailijan paratiisi, sillä kauppoja ja kokonaisia ostoskekuksia löytyy useita. Erityisesti East Vanin alue on varmasti shoppailijoiden mieleen.

Vancouverin ruokakulttuuri ei jätä ketään kylmäksi. Kaupungissa on useita eri etnisiä keittiöitä ja varsinkin aasialainen ruoka on siellä suuressa arvossa. Ravintoloita on joka puolella, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä ruokapaikan ja unohtumattomat makuelämykset. Myös kahvilakulttuuri kukoistaa Vancouverissa ja kaupungista löytyykin useita kuppiloita ja kahvilaketjuja.

Vancouver on erinomainen kaupunkimatkakohde kulttuurin, viihteen ja urheilun ystävälle. Kaupungissa järjestetään useita festareita kesäaikaan ja musikaali- ja teatteriesityksiä ympäri vuoden. Kaupungissa riittää myös museoita joka lähtöön. Urheilukaupunkina tunnetussa Vancouverissa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa ainakin yksi jääkiekko-ottelu ja kokea paikallisten loppumaton kiekkohuuma.

Luontoelämyksiä puistoissa ja vuoristomaisemissa

Vancouver on ihanteellinen kaupunki, koska se ei ole pelkkiä pilvenpiirtäjiä ja teitä, vaan matkailijan on mahdollista ihastella ja kokea myös kaunista luontoa. Yksi Vancouverin suosituimmista ajanviettopaikoista on Stanley Parkin puisto, jossa riittää monenlaista tekemistä koko päiväksi.

Yksi ehdottomista vierailukohteista on Capilano-joen ylittävä riippusilta, jonka käveleminen on varmasti elämys kenelle tahansa. Silta sijaitsee kauniissa Capilano Suspension Bridge Parkissa, jossa voi hyvin vierähtää useampi tunti.

Capilano-silta (kuva: goobiebilly CC-BY)

Capilano-silta (kuva: goobiebilly CC-BY)

Laskettelijalle Vancouver on myös ihanteellinen lomakohde, sillä Kalliovuoret tarjoavat upeat puitteet kyseiselle harrastukselle. Suosittuja laskettelukohteita ovat Grouse Mountain. Cypress ja Mount Seymour. Lisäksi vuoristomaisemat tarjoavat mahdollisuuden patikointiin ja retkeilyyn.

Vaikuttavat rakennukset

Canada Place (kuva: Nicolas Untz CC-BY-SA)

Canada Place (kuva: Nicolas Untz CC-BY-SA)

Vuorien lisäksi upeita näköalapaikkoja löytyy myös kaupungin sykkeestä. Vancouver Lookout, 168 metrin korkeuteen nouseva näköalatorni, tarjoaa upeat näkymät kaupungista. Torniin pääsee lasihissillä kohtuullisen edulliseen hintaan.

Vancouverissa on myös muita tunnettuja, näkemisen arvoisia rakennuksia, kuten vaikuttava Canada Place ja upeita pilvenpiirtäjiä siellä täällä. Monet Vancouverin hotellit ovat nähtävyyksiä jo itsessään, sillä ne ovat valtavia ja sisältä saattaa löytyä vaikka mitä.

Vancouver matkakohteena

Vancouveriin ei lennetä Suomesta suoria lentoja, mutta lentäminen on suhteellisen helppoa ja vaivatonta esimerkiksi Lontoon Heathrown kautta.

Majapaikoista ei Vancouverin suurkaupungissa ole pulaa. Matkailija voi valita jonkun kaupungin lukuisista hotelleista, joissa tarjontaa riittää luksushotelleista edullisempiin vaihtoehtoihin. Luonnon helmassa viihtyvät voivat myös halutessaan yöpyä vaikka erämaamökissä. Kaupungin hotellit sijaitsevat usein lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä tai ainakin hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Julkinen liikenne Vancouverissa on sujuvaa ja kaupungin sisällä pääsee liikkumaan helposti esimerkiksi bussilla tai SkyTrainilla. Julkisilla matkustaminen on edullista. Halutessaan matkailija voi myös vuokrata pyörän tai auton.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Kaupunkilomat, Matkakohteet, Pohjois-Amerikka
Lisää matkailuvinkki / kommentti