Matkailijan kesäkaupunki Turku

Turku on loistava kesäkaupunki, jonne matkailijaa houkuttelevat runsas kulttuuritarjonta, hyvät ostosmahdollisuudet, vaihtelevat kaupunkitapahtumat sekä upea ympäröivä saaristoluonto.

Historiaa ja kulttuuria

Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille Suomen ensimmäinen pääkaupunki tarjoaa monipuolista nähtävää. Keskiaikainen Turun linna sekä , Turun tuomiokirkko sekä Suomen Joutsen ovat lähes kansallisia ikoneita, joissa jokaisen suomalaisen olisi hyvä vierailla. Vanhan suurtorin ympäristö on myös idyllinen iltakävelykohde. Tori on monelle suomalaiselle televisiosta tuttu, sillä siellä julistetaan vuotuinen joulurauha.

Turun linna

Turun linna (kuva: Matthew Clark CC BY 2.0)

Kaupungista löytyy myös Luostarinmäen vanha käsityöläisalue sekä museo, joka tarjoaa autenttisen katsauksen 1700-luvun lopun käsityöläisten kaupunkielämään. Luostarinmäen alue on yksi harvoista, jotka säilyivät vuoden 1827 suurpalosta, jolloin noin 75 % kaupungista paloi poroksi. Kuralan kylämäki ja sen 1950-luvun tyylinen maatila kanoineen ja possuineen on loistava vierailukohde lapsiperheille.

Kulttuuririennoista vähemmän välittävät voivat mennä loikoilemaan Samppalinnan maauimalaan, nautiskella piknikistä Aurajoen rannalla tai testata jotakin jokivarren monista ravintolalaivoista. Hyviä ja mukavia baarejakin löytyy kaupungista useita. Heinä-elokuun vaihteessa keskustan täyttää Suomen vanhin kaupunkifestari Down by the Laituri.

Maailman kaunein saaristo

Turku ei aiheetta markkinoi itseään kulttuurikaupunkina, mutta lähialueen todelliset helmet löytyvät ehkä kuitenkin keskusta-alueen ulkopuolelta maailman kauneimmasta saaristosta. Tutustuakseen Saaristomeren aarteisiin ei välttämättä tarvitse omaa venettä, sillä monet yhteysalukset kulkevat saarien välillä. Vieläpä kohtuullisen edulliseen hintaan. Noin 200 km pitkä saariston rengastie tarjoaa upeita elämyksiä automatkailijalle. Turusta on myös hyvät yhteydet mm. Ahvenanmaalle ja Tukholmaan. Kesäaikana päiväretkelle Ahvenanmaalle pääsee esim. Viking Linella alle parilla kympillä.

Merellisistä maisemista voi myös nauttia lähempänä kaupunkia. N. 10 kilometria keskustasta sijaitsevalla Ruissalon saarella voi nauttia kävelystä upeissa tammilehdoissa sekä istuskella kahviloissa ja ravintoloissa. Saarella on myös uimarantoja, golf-kenttä ja Saaronniemen leirintäalue. Ja heinäkuisin Ruissalon kansallispuistossa järjestetään tietenkin Ruisrock.

Matkalinkit

Hotellit Mökit
Aihe: Kotimaa
Lisää matkailuvinkki / kommentti