Trinidad ja Tobago – Karibianmeren luontoparatiisi

Trinidad ja Tobago – Karibianmeren luontoparatiisi

Trinidad ja Tobago tarjoaa matkailijalle eksoottista luontoa, henkeäsalpaavan upeita hiekkarantoja ja paikallista elämää kahdesta eri näkökulmasta. Matkailijan kannattaa ehdottomasti vierailla kummallakin saarella, jotta voisi nauttia kummankin parhaista puolista ja kokea tämän upean Karibianmeren paratiisin kaikilta osin.

Monimuotoinen saarivaltio Karibialla

Trinidad ja Tobago on Karibianmerellä sijaitseva saarivaltio. Se sijaitsee Venezuelasta pohjoiseen päin. Maan pääsaaret ovat nimen mukaisesti Trinidad ja Tobago, joista Trinidad on suurempi niin pinta-alaltaan kuin väkiluvultaan. Näiden kahden saaren lisäksi maahan kuuluu 21 pienempää saarta.

Maan väestöön lukeutuu suurimmaksi osaksi afrikkalais- ja intialaistaustaisia ryhmiä. Trinidadin ja Tobagon saarten väestöt ovat keskenään hyvin erilaiset, joten siksi matkailijan onkin mahdollisuus päästä nauttimaan samalla kertaa kahdesta täysin erilaisesta maailmasta.

Ilmasto on miellyttävän lämmin ympärivuoden. Eniten sataa kesä-marraskuun välillä, mutta tällöinkään sateet eivät haittaa maahan matkustamista. Saarivaltio on maantieteellisesti varsin monimuotoinen. Maastoon kuuluu niin vuoristoja, sademetsiä kuin savannejakin. Monimuotoinen maasto pitää sisällään myös hyvin monipuolisen valikoiman eläimiä ja kasvillisuutta.

Calypson ja reggaen taikaa ja herkullisia makuelämyksiä

Trinidad ja Tobago tarjoaa matkailijalle paratiisin. Siellä pääsee kokemaan upeat hiekkarannat ja kirkaan turkoosin Karibianmeren. Joka puolella soi calypso ja reggae ja aktiiviteetit eivät lopu kesken. Rannat tarjoavat ensiluokkaiset mahdollisuudet sukeltamiseen ja snorklaukseen ja surffaamistakin voi halutessaan kokeilla.

Tobagon rantamaisemaa (kuva: Reinhard Jahn CC-BY)

Tobagon rantamaisemaa (kuva: Reinhard Jahn CC-BY)

Ruokamieltymykset menevät pitkälti etnisten ryhmien mukaan, joten matkailijan on mahdollista päästä maistamaan makuja monesta eri keittiöstä. Ruoat ovat perinteisestä sekoitusta karibialaista ja intialaista ruokaperinnettä. Tobago on erityisen tunnettu herkullisista meren antimistaan.

Karnevaalihumua ja ostosmahdollisuuksia Trinidadissa

Trinidadin karnevaalitunnelmaa (kuva: Jean-Marc, Jo BeLo, Jhon-John CC-BY)

Trinidadin karnevaalitunnelmaa (kuva: Jean-Marc, Jo BeLo, Jhon-John CC-BY)

Trinidad on modernisoitunut saari, jolla kuitenkin pääsee kokemaan paikallisen kulttuurin. Trinidad on tunnettu erityisesti karnevaaleistaan, joita vietetään 40 päivää ennen pääsiäistä. Tuolloin kadut täyttyvät laulusta ja tanssista, eikä paikallisten juhlatunnelmalla ole rajoja.

Saarivaltion pääkaupunki Port of Spain on matkailijan ehdoton vierailukohde, koska sen lähemmäs suurkaupunkia ei tässä idyllisessä saarivaltiossa pääse. Port of Spain tarjoaa upeita ruoka- ja ostomahdollisuuksia tasapainoksi kaikelle hiekalle ja luonnolle.

Tobagon upeat rannat ja kiireetön arki

Port of Spain (kuva: Sir James CC-BY-SA)

Port of Spain (kuva: Sir James CC-BY-SA)

Tobago on toista maata kun Trinidad, joten matkailijan on ehdottomasti koettava kumpikin saari erikseen. Tobago soveltuu etenkin rantalomakohteeksi, sillä upeampia ja kauniimpia rantoja saa hakea. Lisäksi saarella voi tavata useita värikkäitä lintuja ja muita eksoottisia eläimiä.

Tobagossa pääsee näkemään paikallisten kiireetöntä ja ajatonta elämänmenoa. Tobago on myös erityisen tunnettu vieraanvaraisuudestaan, joten turisteja autetaan ilomielin. Rantalomailun lisäksi Tobagossa voi tehdä kalastusretkiä paikallisten kalastajien kanssa.

Matkalla Trinidad ja Tobagoon

Tobagoon lentää kätevästi Tukholman tai Kööpenhamiinan kautta. Kummastakin kaupungista lentoaika saarelle on noin 11 tuntia.

Tobagossa voi majoittua halutessaan joko vaatimattomampaan hotelliin tai varata itselleen huoneen jostain luksushotellista. Lisäksi saarella on kalastuskyliä, joihin majoittuminen on upea kokemus matkailijoille, jotka eivät ole vastaavaa ennen nähneet. Trinidadissa paras tapa majoittua on ehdottomasti Grand Rivieren kalastuskylä, joka tarjoaa idyllisen majapaikan lisäksi vilauksen saaren upeasta rantaelämästä, kuten merikilpikonnien pesistä.

Trinidadin ja Tobagon välisen matkan taittaa helpoiten nopealla lennolla tai lauttamatkalla. Kummallakin pääsaarella pääsee kävelemisen lisäksi iikkumaan kätevästi esimerkiksi vuokra-autolla. Tämä soveltuu erityisesti sademetsiä ja viidakoita tutkimaan haluaville, sillä paikan päälle pääsee kätevästi autolla ja auton voi sitten jättää odottamaan, kun jatkaa matkaa jalkaisin.

Useimmissa hotelleissa ja tärkeimmissä ostokohteissa matkailija voi maksaa luotto- tai pankkikortilla. Lentoasemalla voi myös kätevästi nostaa rahaa ja vaihtaa ne dollareiksi.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse maahan matkustaessaan viisumia, mutta passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Luontoretket, Matkakohteet, Poiminnat, Rantalomat, Väli-Amerikka ja Karibia
Lisää matkailuvinkki / kommentti