Terveys- ja kauneusmatkailu: hyvinvointia ulkomailta

Terveys- ja kauneusmatkailu: hyvinvointia ulkomailta

Terveys- ja kauneusmatkailu on nousussa: moni yhdistää lomamatkaansa erilaiset kylpylä- ja kauneushoidot. Toisaalta yhä useampi hakee myös edullisempia terveyspalveluja, kuten hammashoitoja tai silmäleikkauksia. Terveys- ja kauneuspalvelut saa ulkomailta usein huomattavasti edullisemmin ja vähintään yhtä laadukkaasti, kunhan selvittää palveluita tarjoavan klinikan tai hoitolan tason etukäteen.

Suosituimmat terveyspalvelut ja terveysmatkakohteet

Hyvinvointiresortit tarjoavat usein kaiken: hoidot, harjoitukset ja ravitsevan ruoan. (Kuva: Robert Gourley CC BY 2.0)

Hyvinvointiresortit tarjoavat usein kaiken: hoidot, harjoitukset ja ravitsevan ruoan. (Kuva: Robert Gourley CC BY 2.0)

Nykyisin EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä tehdyistä hoidoista saa myös Kela-korvauksen, joka nostaa terveysmatkailun kannattavuutta entisestään. Helpointa on valita pakettimatka, sillä monet matkatoimistot järjestävät terveysmatkoja, jotka kattavat laadukkaan hoidon, matkat ja vakuutuksen.

Omatoiminenkin matkailu onnistuu toki, kunhan selvittää palveluntarjoajan taustat hyvin etukäteen. Yksi tapa varmistua palvelun laadukkuudesta on käyttää kohdemaan matkailuviranomaisten suosittelemia paikkoja ja tarkistaa, että klinikka kuuluu alansa yhdistykseen. Myös vakuutusasiat kannattaa selvittää hyvissä ajoin etukäteen.

Suosituimpia terveysmatkakohteita ovat esimerkiksi Viro, Latvia, Puola, Unkari, Intia ja Thaimaa. Yleisimpiä hoitoja mitä ulkomailta haetaan, ovat hammashoidot, silmäleikkaukset, plastiikkakirurgiset toimenpiteet ja syöpähoidot. Esimerkiksi Virossa on mahdollista saada silmäleikkaus jopa puolta edullisemmin kuin Suomessa. Myös plastiikkakirurgiset toimenpiteet ja reseptilääkkeet saa usein kukkaroa säästäen Virosta. Edullista hammashoitoa etsitään useimmiten Thaimaasta tai Unkarista. Plastiikkakirurgiset toimenpiteet taas saa huokeammin Viron lisäksi myös Puolasta, Liettuasta ja Thaimaasta.

Ihanimmat kauneusmatkakohteet

Moni tuntee jo Viron, Latvian ja Liettuan kylpylät ja edullisemmat kauneushoidot. Mikäli Baltia on jo nähty, voi suunnata kylpylöihin ja hyvinvointilomakohteisiin eksoottisempiin paikkoihin. Esimerkiksi Bali, Thaimaa ja Indonesia ovat loistavia kohteita rentoutumista, detox-hoitoja ja kauneushoitoja etsiville. Indonesian Keski-Jaavalla sijaitseva Mesa Stila -resortti antaa puhdistautumishoitoja, apua painonpudotukseen ja stressinpoistoon. Myös hieronnat, pedikyyrit ja kauneushoidot kuuluvat resortin valikoimaan.

Balin Ubud on täynnä toinen toistaan rentouttavampia kylpylöitä. COMO Shambhala tarjoaa paitsi kauneushoitoja ja hierontoja, myös joogaa, tai chi – ja pilates-tunteja, ayurvedisiä hoitoja sekä puitteet upeissa maisemissa vaeltamiseen ja kiipeilyyn. Thaimaan Trang-provinssissa sijaitseva Anantara Si Kao -sparesort taas saat holistisia kauneus- ja hyvinvointihoitoja kuvankauniissa maisemissa Andamaanienmeren rannalla.

Lomalla voi kokeilla vaikkapa lainelautajoogaa (Kuva: moonlightsleeper)

Lomalla voi kokeilla vaikkapa lainelautajoogaa (Kuva: moonlightsleeper)

Matkalinkit


Aihe: Matkailu
Lisää matkailuvinkki / kommentti