Teneriffa – Kanariansaarten kingi

Teneriffa – Kanariansaarten kingi

Teneriffa on yksi Kanariansaarten suosituimmista ja tunnetuimmista lomakohteista. Saaren suosituimmat kohteet ovat Puerto de la Cruz, Playa de las Americas, Los Gigantes, Los Chistianos, Garachico, Fanabe ja Playa Paraiso. Mm. Aurinkomatkat ja TUI järjestävät matkoja Teneriffalle. Mikäli omatoimimatka kuulostaa pakettimatkaa mielenkiintoisemmalta vaihtoehdolta, keskieurooppalaiset lentoyhtiöt, kuten KLM ja Air France, lentävät saarelle. Helsingistä lennettäessä täytyy tosin tällöin tehdä 1-2 välilälaskua, useimmiten esim. Madridissa, Barcelonassa, Pariisisissa tai Lontoossa. Hinta voi kuitenkin nousta varsin kalliiksi. Huokeaa hintaa metsästävälle myös äkkilähdöt voivat hyvällä tuurilla tarjota sopivan vaihtoehdon.

Saaren nähtävyydet

Teneriffan luonto on monipuolinen ja vaihteleva. Nähtävää löytyy paljon, joten kannattaa harkita auton vuokraamista. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin kruisailla vaikkapa avoautolla pitkin Teneriffan aurinkoisia rinteitä. Teneriffalta löytyy myös Espanjan korkein vuori, 3718 metriä korkea Teide. Vuorelle johtaa köysirata. Puerto de la Cruzissa on lintupuisto Loro Parque, joka tunnetaan maailman suurimpana papukaijapuistona. Los Christianoksen kävelykaduilla on joka sunnuntai tunnelmalliset katumarkkinat. Samalla voi käydä vaikkapa Los Christiaoksen apinapuistossa. Saaren varsinainen shoppailukeskus on Santa Cruz. Puerto Colonista voi tehdä delfiini- ja valassafarin merelle. Adejessestä löytyy Siam Park, jota sanotaan yhdeksi maailman parhaimmista vesipuistoista. Golfia voi pelata San Miguel de Abonassa Golf del Surin kentällä. Teneriffa on suuri saari ja tekemistä riittää paljon!

La Laguna Teneriffa

Näkymä laaksoon Teneriffalla

Teneriffan sää

Sää Teneriffalla on suhteellisen lämmin ja aurinkoinen ympäri vuoden. Talvella lämpötila ei ole kuitenkaan helteinen, vaan ennemminkin keväinen, hieman Etelä-Suomen toukokuun säätilaa muistuttava. Joulu-tammikuussa lämpötila on keskimäärin noin 13-18 asteen välillä. Helmi-huhtikuussa keskimääräinen päivälämpötila on korkeimmillaan noin 20 astetta. Aurinkoisen lämpimän päivän kohdatessa lämpötila voi toki olla selvästi korkeampikin. Meren lämpötila pysyy talvellakin suhteellisen korkeana, vaikka ilman lämpötila saattaakin alimmillaan pudota 8-9 asteeseen. Meriveden lämpötila vaihtelee 20-23 asteen välillä. Aurinkoa riittää kuitenkin ympäri vuoden

Teneriffan saarella sää voi vaihdella alueellisesti paljonkin. Tähän vaikuttavat mm. saaren korkeuserot, Afrikan mantereen läheisyys ja Atlantin merivirrat. Saaren pohjoispuoli on turistielämältään huomattavasti rauhallisempi, sillä etenkin talvikuukausina saaren pohjoisosan on eteläosaa viileämpi.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Matkakohteet, Rantalomat
Lisää matkailuvinkki / kommentti