Taiwan – upean luonnon, kuumien lähteiden ja herkkujen saari

Taiwan – upean luonnon, kuumien lähteiden ja herkkujen saari

Taiwan on hurmaavan monipuolinen saarivaltio Aasiassa. Saaren vaihteleva ja upea luonto, loistava keittiö ja mielenkiintoinen uskontojen monipuolisuus tekee siitä yhden jännittävimmistä kohteista Aasiassa.

Taiwan on saari Kiinan edustalla, noin 200 km päässä Shanghaista etelään. Taiwania ei ole vielä laajasti tunnustettu itsenäiseksi valtioksi, mutta se ei vauhtia tunnu haittaavan esimerkiksi talouskasvussa. Taiwan on Kiinan tasavalta viralliselta nimeltään, mutta tarinan mukaan jo ensimmäiset saarella käyneet eurooppalaiset kutsuivat saarta nimellä Ilha Formosa, kaunis saari. Taiwania luonnehtii myös sen monipuolinen uskontojen kirjo: buddhalaiset, kungfutselaiset, taolaiset, kansanuskontojen harjoittajat kuin myös kristitytkin elävät saarella sulassa sovussa.

Luonnonkaunis Taiwan

(Kuva: m-louis .® CC BY-SA 2.0)

(Kuva: m-louis .® CC BY-SA 2.0)

Taiwanin valttikortti on sen vaihteleva luonto: maasta löytyy niin korkeita vuoria, viidakkoa, pieniä saaria, kosteikkoja, jokia, hiekkarantoja ja järviä. Maa myös kuhisee kuumia lähteitä, joiden läheisyyteen on usein rakennettu kylpylöitä. Suurin osa kuumista lähteistä on rikkipitoisia ja niiden erilaisilla mineraaleilla uskotaan olevan terveydelle suotuisia vaikutuksia.

Vaeltajan suosikkikohde

Vaellukselle häkellyttävän kauniiseen luontoon voi lähteä esimerkiksi Yangmingshanin kansallispuistoon, jossa on vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Parin tunnin kävelyn päässä on Qixing-vuori, josta voi ihailla maisemia ja jonka rinteellä on fumaroleja eli vuorenrinteessä olevia keltaisen värisiä aukkoja, joista nousee kaasuja, kuten vesihöyryä ja rikkihiiltä. Myös Gaomein kosteikko ja luonnonsuojelualue on näkemisen arvoinen: alueella voi bongailla lukuisia lintulajeja ja illan tullen nauttia upeasta auringonlaskusta.

Taipei on Taiwanin ylpeys

(Kuva: Mark Kao CC BY 2.0)

(Kuva: Mark Kao CC BY 2.0)

Taiwanin pääkaupunki Taipei on sekoitus kiinalaista, japanilaista ja länsimaalaista kulttuuria. National Palace Museum -museosta löytää maailman suurimman ja mahdollisesti myös hienoimman kokoelman kiinalaista taidetta jade-esineistä kalligrafisiin teoksiin. Upeimmat näköalat kaupunkiin tarjoaa 508-metrinen Taipei 101 -torni, jonka huipulle pääsee huippunopealla hissillä vain 40 sekunnissa. Raohen iltamarkkinoilta, jotka ovat Taiwanin vanhimmat, löytää taas herkkuja joka lähtöön.

Taiwanin ruokakulttuuri hurmaa

Taiwanissa on loistava ruokakulttuuri, jonka sanotaan olevan jopa parempi kuin Kiinan keitiön. Taiwan tarjoaa ja yhdistelee erilaisia Aasian keittiöitä. Maassa kannattaa erityisesti maistella erilaisia tee- ja kahvilaatuja. Paikallisia herkkuja ovat esimerkiksi osterimunakas, pihvinuudelit, hajutofu, joka on nimensä mukainen annos sekä aiyu-hyytelö, joka on valmistettu paikallisen viikunan siemenistä.

Matkalla Taiwaniin

Nopein lento kulkee Hong kongin tai Japanin kautta. Paikan päällä voi liikkua lentäen, junalla, bussilla, taksilla, vuokra-autolla, skootterilla tai pyörällä. Myös metro kulkee Taipeissa ja Kaohsiungissa. Hintataso on kohtuullinen Aasian hintatasolla mitattuna.
Taiwaniin ei tarvitse viisumia maksimissaan 90 päivän oleskelun aikana. Jos haluaa oleskella pidemmän ajan Taiwanissa, on anottava viisumia Taipein kaupungin edustajistolta Helsingistä.

Temppeli Taipeissa (Kuva: Daniel Aguilera Sánchez CC BY-SA 2.0)

Temppeli Taipeissa (Kuva: Daniel Aguilera Sánchez CC BY-SA 2.0)

Matkalinkit


Aihe: Aasia
Lisää matkailuvinkki / kommentti