Singapore – länsimaisen vauras mutta silti periaasialainen kaupunkivaltio

Singapore – länsimaisen vauras mutta silti periaasialainen kaupunkivaltio

Trooppinen Singapore sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, Malakan niemimaan kärjessä olevalla pienellä saarella. Kaupunkivaltio muodostuu pääsaaresta ja sitä ympäröivistä pikkusaarista, joista suurimmalla osalla ei ole asutusta. Kansainvälisessä Singaporessa riittää nähtävää, ja se on myös erinomainen etappi muualle Aasiaan suuntautuvan matkan varrella. 

Vehreässä Singaporessa eletään sopusoinnussa luonnon kanssa

Singapore on hyvin vehreä, sillä trooppinen kasvillisuus ulottuu aina ydinkeskustaan saakka. Puistoja ja viheralueita on lukuisia, ja keskellä saarta on luonnonpuisto sademetsineen. Singaporen eläintarhan jännittävä yösafari on unohtumaton elämys, ja myös Jurongin lintupuisto on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Rinnakkain sulassa sovussa ovat myös historialliset rakennukset ja modernit pilvenpiirtäjät sekä moskeijat ja temppelit. Pilvenpiirtäjät näyttävät iltavalaistuksessaan huikean kauniilta. Niitä voi ihailla lintuperspektiivistä 165-metrisestä Singapore Flyer -maailmanpyörästä.

Singapore yöaikaan. (kuva: William Cho CC-SA)

Singapore yöaikaan. (kuva: William Cho CC-SA)

Syömään!

Kiinalainen, länsimainen ja malajilainen kulttuuri yhdistyvät Singaporessa kiehtovalla tavalla. Erityisesti ruokakulttuuri on iloinen sekamelska parhaita paloja maailmalta – Singaporea ei turhaan kutsuta Aasian kulinaariseksi pääkaupungiksi. Ravintolatarjonta on kattava ja uskomattoman monipuolinen. Vaihtoehtoja riittää aina ketjuravintoloista fine dining -paikkoihin. Väliin mahtuu elämää täynnä olevia, sympaattisia, pikkuruisia ravintoloita, joiden ystävän kannattaa suunnata Chinatownin ja Little Indian alueille. Kannattaa maistaa ainakin kansallisruoka Singapore Chili Crabia ja sormin syötävää Black Pepper Crab -annosta.

Iltaa voi jatkaa paikallisten suosimissa karaokebaareissa, trendikkäissä yökerhoissa tai tunnelmallisissa pianobaareissa. Viihtyisiä joenrantapubeja on Boat Quayn, Robertson Quayn ja Clarke Quayn alueilla. Kuuluisaa Singapore Sling -drinkkiä voi maistaa siirtomaa-aikaisen Raffles-hotellin Long Barissa. Kannattaa kokeilla myös paikallista Tiger Beer -olutta.

Boat Quay ja jokiveneitä. (kuva: Shiny Things CC-BY)

Boat Quay ja jokiveneitä. (kuva: Shiny Things CC-BY)

Ostoksille!

Vaikkei olisikaan tavallisesti erityisen innostunut ostostenteosta, Singaporessa mieli kääntyy helposti. Tarjolla on kaikkea mahdollista laadukkaasta elektroniikasta upeisiin silkkikankaisiin, merkkivaatteisiin ja urheiluvälineisiin. Kannattaa kuitenkin vertailla hintoja ja pitää mielessä, että kaikki tuotteet eivät suinkaan ole edullisempia kuin Suomessa. Ostoskierroksen voi aloittaa vaikkapa kilometreittäin jatkuvalta Orchard Roadilta, jota eteenpäin kuljettaessa ostosgalleriat ja tavaratalot seuraavat toinen toistaan.

Sentosa Island

Sentosa Islandille pääsee siltaa pitkin tai World Trade Centeristä lähtevää köysirataa myöten. Köysirata on kuitenkin korkeita paikkoja pelkäämättömälle ehdoton valinta, sillä vaunujen lasisen pohjan läpi avautuu upea näköala. Sentosa Islandilla voi rentoutua palmujen reunustamilla rannoilla tai tutustua saareen vaikkapa pyöräillen. Minijuna, Underwater World -akvaario sekä perhos- ja hyönteispuisto Butterfly Park & Insect Kingdom ovat lapsiperheiden suosikkikohteita. Varsinainen vetonaula on kuitenkin juuri avattu Universal Studios Singapore -teemapuisto.

Siloso Beach sijaitsee Sentosa Islandilla. (kuva: Terence Ong CC-SA)

Siloso Beach sijaitsee Sentosa Islandilla. (kuva: Terence Ong CC-SA)

Matkaan!

Singapore kuuluu ainakin Kaleva Travelin valikoimaan ja se on Tjäreborgin Flex-kohde. Lennot on helppo varata itsekin esimerkiksi Finnairilta. Tarjolla on myös paljon valmiita, usemman kohteen yhdistelmämatkoja, joita järjestää muun muassa Aurinkomatkat ja Kaleva Travel. Singaporeen matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään puoli vuotta maahan saapumishetkestä lukien. Viisumia ei sen sijaan tarvita alle kolme kuukautta kestävällä matkalla.

Kannattaa huomioida, että Singaporessa vallitsee tiukka säännöstö. Roskaamisesta ja kadun ylittämisestä muutoin kuin suojatietä pitkin sakotetaan. Tupakointi ja purukumin syönti on myös kielletty sakon uhalla julkisilla paikoilla. Toisaalta Singapore on äärimmäisen rauhallinen, siisti ja turvallinen kohde, joten se on erinomainen valinta lapsiperheillekin.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Kaupunkilomat, Matkakohteet, Rantalomat, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti