Sevilla – sekoitus flamencoa, tapaksia ja Kolumbusta

Sevilla – sekoitus flamencoa, tapaksia ja Kolumbusta

Sevilla on flamencon, härkätaisteluiden ja Don Juanin kotikaupunki. Sevillasta löytää myös Kristoffer Kolumbuksen jäänteet, Espanjan vilkkaimpiin kuuluvan yöelämän ja erinomaisia tapas-baareja. Andalusian pääkaupunkia Sevillaa sanotaan espanjalaiskaupungeista espanjalaisimmaksi, josta jokainen varmasti löytää itselleen mieluisinta tekemistä.

Sevilla on paitsi Andalusian pääkaupunki myös koko eteläisen Espanjan kulttuuripääkaupunki. Kesä on espanjalaiseen tapaan polttavan kuuma, joten paras aika matkustaa kaupunkiin onkin keväällä tai syksyllä. Guadalquivirjoen rannalla sijaitsevassa kaupungissa näkyy maurien, roomalaisten ja Espanjan siirtomaavallan vaikutukset edelleen.

Sevillan parhaimmat nähtävyydet

Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat Santa Marían katedraali, ”kultainen” torni Torre de Oro ja vilkas kaupunginosa Barrio de Santa Cruz. Katedraali on rakennettu entiseen moskeijaan ja nykyisin se on maailman kolmanneksi suurin goottilainen katedraali. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa katedraalissa säilytetään Kristoffer Kolumbuksen jäänteitä. Katedraalin Giralda-kellotorni, joka on säilynyt entisestä moskeijasta, on kaupungin maamerkkejä. Katedraalin lähistöllä on Archivo General de Indias eli Intioiden arkisto, jossa säilytetään siirtomaavallan aikaisia hallintopapereita. Arkistosta löytyy muun muassa Kristoffer Kolumbuksen päiväkirja.

Maurien ajoilta peräisin oleva pyöreä torni Torre de Oro taas on peräisin 1300-luvulta ja siinä oli ennen kultainen katto, mistä torni on saanut nimensä kultainen torni. Barrio de Santa Cruz taas on entinen juutalaiskaupunginosa, jonka tunnelmallisuus ja vilkkaus viehättää monia. Kaupunginosan Jardines de Murillo -puistossa on mukava istahtaa alas kaupungissa seikkailun jälkeen. Alcazarin kuninkaallinen palatsi puutarhoineen on myös Unescon maailmanperintökohde, joka toimii loistossaan vieläkin kuningasparin asuinpaikkana. Uusimpiin kaupungin symboleihin kuuluu vuonna 2011 rakennettu suuri puurakennus Metropol Parasol.

Sevillan yöelämä ja ruokakulttuuri

Sevillassa näkyy maurivaikutteet (Kuva: Malcolm Browne CC BY-ND 2.0)

Sevillassa näkyy maurivaikutteet (Kuva: Malcolm Browne CC BY-ND 2.0)


Espanjassa syödään illallinen tapas-baarissa yleensä myöhään, yhdeksän, kymmenen maissa. Tapaksien sanotan olevan peräisin juuri Andalusiasta. Herkuttelun jälkeen iltaa jatketaan yökerhoissa tai vaikkapa katsomalla perinteikästä flamenco-tanssia. Yksi kaupungin parhaimpia flamenco-esityksiä on Casa de la Memoria de al-Andalus -kulttuurikeskuksen flamenco-show, jota esitetään joka ilta. Andalusialaisessa keittiökulttuurissa näkyy maurien ajan vaikutteet esimerkiksi runsaana riisin, sahramin, kuminan ja sitruunan käyttönä. Kylmä gazpacho-keitto on sekin peräisin Andalusian alueelta.

Shoppailijan Sevilla

Sevillan hintataso on edullisempi kuin Suomen. Plaza Nueva- ja Plaza Duque de la Victoria -aukioiden väliset kävelykadut ovat parhainta shoppailualuetta. Etenkin vaatteet, kengät, asusteet ja korut löytyvät alueelta. Sevillasta kannataa ostaa juuri vaatteita, nahkatuotteita ja ruokaa, sillä ne ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Tyypillinen Sevillan tuliainen on flamenco-hame, joita saa esimerkiksi El Corte Ingles -tavarataloista.

Suuntana Sevilla

Sevillaan ei ole suoria lentoja Suomesta, mutta Madridin tai Málagan kautta kaupunkiin pääsee. Kaupungin majoitustarjonnasta löytää jokainen omalle budjetilleen sopivan yösijan. Paikan päällä voi liikkua jalkaisin, metrolla, bussilla tai vuokrapyörällä.

(Kuva: Malcolm Browne CC BY-ND 2.0)

(Kuva: Malcolm Browne CC BY-ND 2.0)

Matkalinkit


Aihe: Eurooppa, Kaupunkilomat
Lisää matkailuvinkki / kommentti