Ranskan Polynesia – paratiisisaaret maan päällä

Ranskan Polynesia – paratiisisaaret maan päällä

Ranskan Polynesia eli Tahitin saaret ovat keskellä Tyyntämerta sijaitseva saariryhmä, jota monet pitävät maanpäällisenä paratiisina. Yli sata saarta ja atollia käsittävän saariryhmän tunnetuimmat saaret ovat Tahiti, Bora Bora ja Moorea. Tahitin saaret turkoosine, kirkkaine vesineen ja valkoisine hiekkarantoineen ovat etenkin luksusta ja unohtumatonta häämatkakohdetta etsivien mieleen.

Tahitin saaret – trooppista läpi vuoden

Ranskalle kuuluva Tahitin saaret on keskellä Tyyntämerta ja tropiikkia. Ranskan Polynesia koostuu 118 saaresta ja atollista, joilla paistaa aina aurinko. Tropiikissa on aina lämmin, mutta kaksi sääkautta erottuu hieman toisistaan: toukokuusta lokakuuhun on kuivempaa, marraskuusta huhtikuuhun on vielä lämpimämpää ja hieman kosteampaa. Sateet eivät yleensä kuitenkaan kestä pitkään ja tulevat kevyinä kuuroina. Koska saaret ovat tasaisen kaukana kaikesta, monet yhdistävätkin Tahitin saaret maailmanympärysmatkaan.

Tahiti – paratiisin suurin saari

Vedenpäällinen bungalowi on klassinen majoituspaikka Tahitin saarilla (Kuva: Benoit Mahe CC BY 2.0)

Vedenpäällinen bungalowi on klassinen majoituspaikka Tahitin saarilla (Kuva: Benoit Mahe CC BY 2.0)

Ranskan Polynesian suurin kaunotar on Tahiti. Saariryhmän pääkaupunki Papeete sijaitsee Tahitilla, joka on tunnettu mykistyttävistä auringonlaskuistaan. Tahitin rannoista parhaat ovat saaren eteläpuolella, lähellä Puna’auiaa. Kerrotaan, että surffaus on keksitty Tahitilla. Saarelta löytyy aaltoja kokeneille konkareille, mutta myös aloittelijoille. Tahitilta löytyy valkohiekkaisten rantojen lisäksi myös mustahiekkaisia, tulivuorihiekasta koostuvia rantoja. Akuuttiin kulttuurinnälkään auttaa ranskalaisen taitelijan, Paul Gauguinin museossa vierailu. Tahiti inspiroi Gauguinia hänen kultavuosiensa aikana 1800-luvun lopussa.

Bora Bora – luksusta kaipaaville

Bora Bora on ehkä kaunein Tahitin saarista, mutta myös kallein. Bora Boran valttikortti ovat sen uskomattoman kauniit laguunit, joiden vedenalaiseen elämään pääsee tutustumaan snorkaalamalla, sukeltamalla tai vaikkapa lasipohjaisen veneen kyydistä. Barracudat, hait ja rauskut näkyvät selkeästi kirkkaassa vedessä. Koralleista muodostunut saari on vuoristoinen. Parhaat näköalat löytyvätkin Mount Otemanun rinteillä kiipellessä. Bora Bora on tunnettu myös luksuselämästään: huippuravintoloihin ja merkkiliikkeisiin saa helposti tuhlattua leijonanosan matkabudjetistaan.

Moorea – sukellusta ja kulttuuria

Moorea on loistava kohde nimenomaan sukeltajille ja snorklaajille. Pitkältä, matalalta rannalta pääsee snorklaamaan saman tien. Värikkäät kalat ja korallit ilmestyvät näkyviin heti ja snorklausta voi harrastaa myös rauskujen sekä kilpikonnien kanssa. Myös haiden kanssa sukeltaminen onnistuu. Harmaat riuttahait ja mustaevähait eivät tee ihmisille pahaa, mutta tarjoavat takuulla jännittävän kokemuksen. Moorea on tunnettu ananaksistaan – muista maistaa ananasmehua ja -likööriä vierailusi aikana.

Matkalla Tahitin saarille

Tahitin saaret ovat – ikävä kyllä – kaukana kaikesta. Saarille järjestetään matkoja, mutta myös omatoimisesti Tahitille pääsee. Kansainvälinen lentokenttä on Tahitin saarella, josta voi lentää muille saarille. Lennot kulvevat yleensä Yhdysvaltojen, Uuden-Seelannin tai Japanin kautta. Vaikka Tahitin saarilla on paljon luksusluokan majoitusta, löytyy edullisempiakin vaihtoehtoja: varsinkin Moorean, Tahitin ja pienemmän Huahinen saarilla on myös hostelleja ja B&B-majapaikkoja. Liikkuminen paikan päällä onnistuu esimerkiksi jalan, pyörällä, skootterilla tai vuokra-autolla. Bussiliikennettä ei juuri ole, Tahitin saarta lukuunottamatta.

Moorean saaren maisemia (Kuva: Hervé CC BY-SA 2.0)

Moorean saaren maisemia (Kuva: Hervé CC BY-SA 2.0)

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Häämatkat, Luontoretket, Maailmanympärimatkat, Matkakohteet, Ostokset, Rantalomat, Sukellus, Surffaus
Lisää matkailuvinkki / kommentti