Railay Beach – kiipeilijöiden kätketty keidas

Railay Beach – kiipeilijöiden kätketty keidas

Kuvankaunis Railayn ranta sijaitsee tiheän sademetsän sekä korkeiden kivimuodostelmien ympäröimällä niemekkeellä, eikä sinne ole tieyhteyttä. Sen huikeat kallioseinämät houkuttelevat kuitenkin kalliokiipeilijöitä kaikkialta maailmasta. Railay Beach onkin muodostunut jo eräänlaiseksi käsitteeksi reppumatkailijoiden ja boulder-kiipeilijöiden parissa.

Railay – majoittuminen ja palvelut

Thaiwandin kallioseinämä

Thaiwandin kallioseinämä on Railayn tunnetuimpia (kuva: Johnycanal)

Vaikka Railay Beach, joka tunnetaan myös nimellä Rai Leh, onkin tieverkon ulkopuolella, veneyhteyksiä on sekä Ao Nangista että Krabin kaupungista. Alueella on myös muutamia hotelleja ja baareja sekä pienimuotoisesti muita palveluita, joten aivan erämaata sekään ei ole. Lähellä sijaitsee myös Ton Sain pieni ranta, jonka ympärillä ovat kenties Krabin provinssin edullisimmat bungalowi-majoitukset. Niinpä Railayta voi kutsua pikkubudjetin paratiisiksi. Itse Railayn niemi jakautuu itäiseen ja läntiseen rantaan, joilla molemmilla sijaitsee muutama hotelli viihtyisine baareineen. Osa hotelleista on bambumaja-tyyppisiä bungaloweja, ja osa taas korkean tason perhehotelleja.

Railayn luonto vetää kiipeilijöitä

Jyhkeät kalliomuodostelmat ovat maailman eri kolkista saapuvien kiipeilijöiden suosiossa. Rantaelämälle hyvää vaihtelua tarjoavat lukuisat kauniit luontopolut, joita pitkin voi seikkailla tutustumaan luoliin, kiivetä kahdelle eri näköalapaikalle ihailemaan merimaisemaa sekä tehdä retken tunnelmalliselle Prinsessalaguuniksi kutsutulle pikku järvelle. Lähellä sijaitsee myös Phra Nangin luola, ”timanttiluola”, joka on kuuluisa erityisesti kimaltavista tippukivimuodostelmistaan. Varsinaisia vaellusreittejä Railayssa ei ole, sillä niemimuodostelma on lopulta varsin pieni. Pyörimällä ympäristössä on kuitenkin mahdollista löytää todella hienoja paikkoja.

Railayn paratiisimaiset rannat ovat suosittu päiväretkikohde lähialueille majoittuneiden turistien keskuudessa. Mikäli haluaa majoittua siellä sijaitseviin halvempiin majoituksiin, alueella voi viettää useammankin päivän. Railayssa on muutamia kohtuullisia ja halpoja ravintoloita, sekä lisäksi monia kiipeilyvälinevuokraamoita ja -kauppoja. Muuten niemimaalla ei ole juurikaan palveluita, sillä siellä ei majaile juuri muita kuin kalliokiipeilijöitä.

Railay beach

Railay Beachin piilotettu keidas (Kuva: Wendy Harman, CC BY SA 2.0)

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus
Yksi komentti. Haluatko lisätä vinkin tai kokemuksen kaikkien iloksi?

  • Sami sanoo:

    Railayn itarannalla sijaitsee myos suomalainen sukelluskeskus (FB :Railay Dive Center/ http://www.railaydivecenter.com) joka jarjestaa retkia alueen sukelluskohteille, sukelluskoulutusta seka koulutusta vedenalaiseen valokuvaukseeen. Railay Dive Center jarjestaa myos valmiiksi raataloityja sukellusmatkoja ryhmille.

Lisää matkailuvinkki / kommentti