Puerto Rico – paratiisi Karibianmerellä

Puerto Rico – paratiisi Karibianmerellä

Eksoottinen ja ystävällinen Puerto Rico tarjoaa Karibianmeren elämää parhaimmillaan. Matkailija voi rentoutua upeilla hiekkarannoilla, vierailla San Juanin kaupungissa ja kokea puertoricolaista kulttuuria ja elämänmenoa aitiopaikalta, sekä maistaa kolmen eri maan keittiöiden sekoitusta olevia ruokia, jotka vievät kielen mennessään. Puerto Ricosta löytyy myös ainutlaatuista luontoa ja ilmiöitä, joita ei muualla näe.

Rento itsehallinnollinen saari

Puerto Rico on Isojen Antillien saariryhmään kuuluva saari Karibianmerellä. Se muodostaa yhdessä lähellä olevien pienempien saarten kanssa Yhdysvaltoihin kuuluvan itsehallintoalueen. Puerto Ricon hallinnollinen keskus eli niin kutsuttu pääkaupunki on San Juan. Puerto Ricossa asuu noin 4 miljoonaa asukasta. Saarella on useita eri väestöryhmiä. Hyvin suuri osa asukkaista puhuu äidinkielenään espanjaa. Englannilla on nykyään virallisen kielen asema, joten matkailija pärjää myös sillä oikein hyvin.

Puerto Ricossa on lämmintä ympäri vuoden. Keskimääräinen lämpötila pysyttelee tasaisesti 30 asteen molemmin puolin. Saarella myös sataa tasaisesti ympäri vuoden. Hurrikaanikausi sijoittuu virallisesti kesä- ja marraskuun välille, joten paras aika matkustaa saarelle on joulu-tammikuussa.

Monen kulttuurin yhteentörmäys

El Yunque sademetsä

El Yunque sademetsä

Puerto Ricossa sekoittuvat kiehtovalla tavalla Yhdysvallat, Afrikka ja Espanja. Se on yksi Karibianmeren alueen kiinnostavimmista matakohteista, eikä syyttä. Eri kulttuurien sekoittuminen näkyy vahvasti saaren omassa kulttuurissa, ruokamieltymyksissä ja asukkaiden arjessa.

Puerto Rico on kaikkea sitä, mitä länsimaalainen matkailija Karibianmereltä voi toivoa. Maassa on upeita valkeita hiekkarantoja, koskematonta sademetsää ja vuoristomaisemia eksoottisista eläimistä ja kasvillisuudesta puhumattakaan. El Yunquen sademetsä on maailman ainut täysin luonnontilassa säilynyt sademetsä.

Hiekkarantoja jokaiseen makuun

Puerto Rico on erityisen suosittu rantalomakohde, koska upeat hiekkarannat ja aina yhtä turkoosi Karibianmeri tarjoavat loistavat mahdollisuudet rannalla löhöilyyn ja uimiseen, sekä lukuisiin kiinnostaviin ja hauskoihin loma-aktiviteetteihin, kuten surffaamiseen tai vesiskootteriajeluun. Sukeltaminen ja kalastus ovat myös paikallisia suosikkiharrastuksia.

Rantakohde kannattaa valita omien mieltymysten mukaan. Surffaajille paras valinta on Rincon ranta, jota on kehuttu yhdeksi maailman parhaista surffaamiseen sopivista rannoista. Muita kauniita ja matkailijoille sopivia rantoja ovat esimerkiksi Boqueron ja Luquillo. Snorklaamisesta tykkäävien kannattaa suunnata El Coventon rannalle.

Rincón ranta (kuva: Moebiusuibeom-en CC-BY-SA)

Rincón ranta (kuva: Moebiusuibeom-en CC-BY-SA)

Sydämellinen San Juan ja mystinen Puerto Mosquito

San Juanin vanhakaupunki (kuva: Moebiusuibeom-en CC-BY-SA)

San Juanin vanhakaupunki (kuva: Moebiusuibeom-en CC-BY-SA)

San Juan on ostosmahdollisuuksia ja yöelämää vilisevä Puerto Ricon sydän. San Juanin vanhastakauoungista löytyy ihania pieniä kojuja ja eksoottista ruokaa. San Juanin yöelämään kiteytyy puertoricolainen elämänmeno ja ihmisvilinässä pääseekin tutustumaan paikallisiin ja nauttimaan osansa heidän ystävällisyydestään ja rennosta elämänasenteesta. Samalla voi juoda Pina Coladan jos toisenkin. San Juanissa voi ajautua salsan vietäväksi tai etsiä rockhenkisiä klubeja tai rauhallisia ravintoloita.

Viequesin saari vetää puoleensa eksoottisista ja mystisistä luonnonilmiöistä pitäviä matkailijoita. Saarella sijaitsevalla Puerto Mosquitolla on mahdollisuus päästä näkemään, kuinka lukuisat vedessä asuvat eliöt saavat veden hohtamaan. Parhaalta tämä näyttää tietysti yöaikaan. Puerto Mosquitolle järjestetään paljon kanoottiretkiä turisteja varten.

Matkailijalle

Suomesta ei lennetä Puerto Ricoon suoria lentoja, joten matkat ovat melko pitkiä. Helpoiten saarelle pääsee lentämällä Yhdysvaltojen kautta. Välilaskun voi tehdä esimerkiksi New Yorkissa tai Miamissa. Myös joistain Euroopan maista on mahdollista lentää suoraan Puerto Ricoon. Näin voin tehdä esimerkiksi Espanjan Madridista käsin.

Karibian risteilyt ovat myös hyvä vaihtoehto, jos Puerto Rico kiinnostaa, sillä monet risteilijät pysähtyvät saarella.

Puerto Ricon majoitustarjonta on monimuotoinen, joten matkailija voi valita hotelleista, hostelleista ja majataloista mieleisensä tai kokeilla vaikka niitä kaikkia. Hintataso vaihtelee majoituksen laadun mukaan.

Puerto Ricossa on helpointa liikkua kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Taksit ovat suosittuja vilkkaimmilla alueilla ja taksiliikenne sujuukin pääasiassa hyvin. Pidempiä välimatkoja taittavan kannattaa kuitenkin ehkä vuokrata auto tai ulkoilmahenkiset voivat vuokrata myös polkupyörän.

Matkalinkit


Aihe: Rantalomat, Väli-Amerikka ja Karibia
Lisää matkailuvinkki / kommentti