Vehreä Pohjois-Espanja

Vehreä Pohjois-Espanja

Pohjois-Espanjan vehreät niityt ja kumpuileva maasto tuovat mieleen naapurimaa Ranskan maaseudun. Viileää valtamerta reunustavat vuonot ja jyrkänteet, rauhalliset kalastajakylät ja raikas ilmanala edustavat erilaista Espanjaa. Pohjoisten maakuntien kaupungit, kuten Galician Santiago de Compostela ja A Coruña, Asturiasin Oviedo, Cantabrian Santander, Baskimaan Bilbao sekä Navarran Pamplona edustavat kukin maakuntansa kiinnostavaa historiaa ja elämäntyyliä. Pohjois-Espanjaa on helppo kierrellä esimerkiksi vuokra-autolla.

Pyhiinvaeltajien jäljillä

Santiago de Compostela tunnetaan Pohjois-Espanjaa halkovan pyhiinvaeltajien reitin perinteisenä määränpäänä. Kaupungin upea keskiaikainen graniittiarkkitehtuuri näkyy parhaimmillaan mahtipontisessa katedraalissa sekä 1500-luvulta peräisin olevassa Hostal Reyes Católicos -hotellissa, joka rakennettiin aikoinaan pyhiinvaeltajien majapaikaksi.

A Coruña sijaitsee Galician maakunnan luoteiskärjessä. Kaupunki tunnetaan modernina ja vauraana liikekeskuksena, mutta myös eleganttina ja vilkkaana satamakaupunkina, jonka rantabulevardeja reunustavat trendikkäät baarit ja kahvilat. 55 metriä korkea Herkuleen torni, vanhin toiminnassa edelleen oleva roomanaikainen majakka, on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Villihevosia Galician nummilla

Villihevosia Galician nummilla

Asturiasin maakunnan pääkaupunki Oviedo on viehättävä pieni rannikkokaupunki, jonka historiallinen kävelykeskusta on yksi Espanjan parhaiten säilyneistä. Oviedoon kannattaa pistäytyä juomaan lasillinen maakunnan kuulua omenasiideriä sekä maistamaan herkullista Cabrales maalaisjuustoa. Noin 200 km:n päässä Oviedosta suojaisassa lahdelmassa sijaitseva Santander on myös oiva paikka pistäytyä virkistäytymässä kauniilla hiekkarannoilla sekä nauttia paikallisia merenantimia romanttisten rantabulevardien ravintoloissa.

Härkäjuoksuja ja baskiperinnettä

Pamplonassa juostaan härkien kanssa.

Pamplonassa juostaan härkien kanssa

Navarran maakunnan pääkaupunki Pamplona on muinaisen Navarran kuningaskunnan keskus, jonka 1100-luvulta peräisin oleva vanhakaupunki on yksi alueen hienoimpia. Pamplona on vauras kaupunki, joka on hyötynyt paljon alueelle virinneestä autoteollisuudesta. Goottityyliset katedraalit ja rakennukset sekä katukuvaa pehmentävät lukuisat veherät puistot tekevät Pamplonasta varsin viihtyisän. Kaupunki tunnetaan etenkin legendaarisesta San Fermín festivaalistaan. Juhlallisuuksiin olennaisena osana kuuluva huimapäinen härkäjuoksu houkuttelee kaupunkiin vuosittain tuhansia matkailijoita.

Baskimaan pääkaupunki Bilbao on jatkuvasti kehittyvä nuorekas ja vireä teollisuuskaupunki, jossa pääsevät esille myös kokeilevat tyylisuuntaukset, kuten kaupungin kuuluisa maamerkki, Guggenheimin suunnittelema taidemuseo osoittaa. Bilbaossa kannattaa myös tutustua baskikansan värikkääseen historiaan vierailemalla baskilaisen arkeologian, etnografian ja historian museossa ja maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten hiilillä grillattua lihaa ja kalaa, lampaanjuustoa sekä paikallisia tapaksia eli pintxoja.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Kaupunkilomat, Matkakohteet, Vaellus
Yksi komentti. Haluatko lisätä vinkin tai kokemuksen kaikkien iloksi?

  • Jaani N. sanoo:

    La Coruña / A Coruña on myös ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaupunki. Mahtava ja sympaattinen merenrantakaupunki. Tunnetaan myös Inditex firman (mm. Zara) synnyinsijoina. Ensimmäinen Zaran liikekin ko. kaupungissa.

    Muutamia ihan hauskoja museoitakin. Parasta antia ovat kuitenkin ehdottomasti vierailut lähiseudun paikoissa meren rannalla. Todella sympaattisia pieniä kyliä ja mahtavia jylhiä hiekkarantapaikkoja. Jos vaikka surffaus kiinnostaa, ei yhtään hullumpi paikka!

Lisää matkailuvinkki / kommentti