Playa Del Carmen – Karibianmeren lomakohteiden aatelia

Playa Del Carmen – Karibianmeren lomakohteiden aatelia

Suosittu Jukatanin niemimaan lomakohde Playa Del Carmen tarjoaa Karibianmeren loistoa parhaimmillaan. Kauniit hiekkarannat ja kirkkaana hohtava merivesi ihastuttavat ketä tahansa kaupunkiin matkaavaa. Lisäksi matkailija on hyvillään erilaisista loma-aktiviteeteista, joita henkeäsalpaavan kaunis ympäristö ja puitteet tarjoavat. Playa Del Carmenin lomakaupunki sopii niin lapsiperheille kuin romanttisestä häämatkasta haaveileville ja tarjolla on runsaasti kulttuuria, elämyksiä ja eksotiikkaa.

Suhteellisen uusi lomakohde

Idyllinen Playa Del Carmenin kaupunki sijaitsee Meksikossa Karibianmeren rannalla. Se sijaitsee vajaan 70 kilometrin päässä Cancúnista, joka on myös suosittu lomakaupunki Meksikossa. Playa Del Carmenin alueella asuu lähes 200 000 asukasta. Playa Del Carmenista on vasta 1990-luvulla tullut suosittu turistikohde ja nykyään alue saa hyvin suuren osan tuloistaan nimenomaan turismista.

Paras aika matkustaa Playa Del Carmeniin on talvi ja kevät. Jos matkustaa kesä-marraskuun ulkopuolella välttää parhaiten mahdollisen hurrikaanivaaran. Hurrikaani on onnistunut tekemään alueella merkittäviä tuhoja, mutta kuvankaunis lomakohde on onnistunut palauttamaan loistonsa senkin jälkeen. Talviaika on parasta aikaa matkustaa, mutta silloin kannattaa myös varautua siihen, että alue on täynnä turisteja. Vilkkain sesonki on joulun ja uuden vuoden aikoihin.

Loma-aktiviteetteja jokaiseen makuun

Cozumelin saaren rannikko

Cozumelin saaren rannikko

Playa Del Carmen on tyypillinen Karibian alueen lomakohde ja onkin yksi suosituimmista. Kaupunkiin tullaan ensisijaisesti rantalomalle, koska valkeat hiekkarannat ja turkoosinhohtoinen vesi tarjoavat siihen loistavat puitteet, mutta lomaansa voi helposti yhdistää muutakin. Playa Del Carmen kuuluu Riviera Mayan alueeseen ja kaupungin historialliset, maya-kulttuurin aikaiset rakennukset eivät jääkään toiseksi upeille rantalomamahdollisuuksille.

Turkoosi Karibianmeren vesi tarkoittaa luonnollisesti paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Jos eksyy Jukatanin niemimaalle, ei taatusti vietä lomaansa sukeltamatta kirkkaassa merivedessä eksoottisten ja mystisten kalojen ja muiden merenelävien joukossa. Kaupungin lähistöllä sijaitsee Cozumelin saari, joka on myös hyvä vaihtoehto sukeltamisesta kiinnostuneille, sillä saaren vedet ovat tunnettuja kirkkaudestaan. Myös snorklaus ja surffaus, sekä kalastus ovat mahdollisia aktiviteettejä Playa Del Carmenin rannoilla.

Playa Del Carmen on sikäli hyvin monipuolinen rantalomakohde, ettei lomassa ole kyse pelkästään rannalla löhöilystä ja vedessä pulikoimisesta. Halutessaan voi nimittäin esimerkiksi tutustua kauniiseen ympäristöön myös veneestä käsin. Veneretket ovat erinomainen mahdollisuus liikkua ympäriinsä Jukatanilla.

Modernista lomakohteesta löytyy sellaisiakin aktiviteetteja, jotka eivät sisällä vettä lainkaan. Golffareille tarjolla on huikea golfkenttä ja lisäksi harrastaa voi vaikka tennistä tai pyöräilyä ja peräti ratsastustakin.

Vierailulle erilaisiin teemapuistoihin

Playa Del Carmenin nähtävyydet ja kokemukset eivät rajoitu pelkästään kaupungin ydinalueeseen. Omaa lomakokemusta avartaakseen kannattaakin suunnata lähialueille, joista löytyy lisää uskomattomia elämyksiä.

Playa Del Carmen sopii hyvin lapsiperheille, sillä Jukatanin niemimaa tarjoaa mm. erilaisia teemapuistoja eläimineen ja muine aktiviteetteineen. Xcaretin teemapuisto tarjoaa mm. mahdollisuuden päästä uimaan delfiinien kanssa. Tämä puisto sijaitsee lomakohteen läheisyydessä, mutta noin 50 kilometrin päässä sijaitsee myös häikäisevän kaunis Xel-Hanin laguunialue, joka tarjoaa samanlaisen mahdollisuuden. Xa-Manhanin lintupuistossa on toinen toistaan värikkäämpiä lintuja, joiden parissa vierähtää helposti vaikka koko päivä.

Xel-Han teemapuisto (kuva: Kyttzy CC-BY-SA)

Xel-Han teemapuisto (kuva: Kyttzy CC-BY-SA)

Puistot tarjoavat eläimien lisäksi myös erilaisia aktiviteetteja. Wet ’n Wild on nimensä mukaisesti vesipuisto, jossa on tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Teemapuistoissa pääsee myös päästämään sisäisen hurjapäänsä valloilleen, kun tarjolla on erilaisia extreme-lajeja ja vauhdikkaita kokemuksia.

Tutkimusretkille luonnonkohteisiin ja maya-kulttuurin saloihin

Playa Del Carmenin alue sopii hyvin erilaisille tutkimusretkille luonnonnähtävyyksien ja ihmisten tekemien rakennelmien alkulähteille. Aktu Chenin tippukiviluola sijaitsee n. 30 kilometrin päässä kaupungista. Luonnonkohteessa voi maisemien ihastelun lisäksi osallistua esimerkiksi köysirataseikkailulle viidakon halki ja tutustua eläimiin alueen eläinpuistossa.

Tutkimusretket ovat erinomainen tilaisuus päästä lähelle maya-kulttuuria ja tämä onnistuu hyvin lähtemällä retkelle Chichen Itzalle, joka on yleisesti tunnettu kaikkein parhaiten säilyneenä rauniona ja jäänteenä muinaisesta maya-kaupungista. Toinen varteenotettava kohde on Tulumin maya-kaupunki. Jos on aikaa, kannattaa käydä molemmissa tai valita vielä joku kolmas lähialueen maya-kaupungeista. Kaupunkeihin järjestetään opastettuja retkiä.

Unohtumattomia matkamuistoja ja herkullista perinneruokaa

Chichen Itza (kuva: Viatka CC-BY-SA)

Chichen Itza (kuva: Viatka CC-BY-SA)

Playa Del Carmen on tyypillinen turistien täyttämä eksoottisempi lomakohde, koska suuria ostoskeskuksia ei löydy, mutta paljon matkamuistomyymälöitä ja kojuja kylläkin. Meksikolainen käsityö ja kuuluisat paikalliset virvokkeet ja herkut ovat hyviä kotiinviemisiä. Enemmän ostosmahdollisuuksia kaipaavan kannattaa suunnata Cancúniin, jonne matka taittuu onneksi kätevästi esimerkiksi bussilla.

Meksikolainen keittiö on Playa Del Carmenissa hyvin edustettuna ja lukuisat ravintolat tarjoavatkin suussasulavia perinneruokia. Tarjolla on pikaruokia, sekä hienompia ravintola-annoksia oman maun mukaan. Kaupungissa leijailevilta tuoksuilta ei voi kukaan turisti lomallaan välttyä.

Suunnaksi Playa Del Carmen

Suomesta Playa Del Carmeniin kannattaa lähteä lomalle valmismatkojen kautta, joita tarjoavat useat matkanjärjestäjät. Playa Del Carmeniin matkustetaan Cancúnin kautta, sillä lennot saapuvat sinne. Cancúnista pääsee helposti perille bussilla. Jos valmismatka ei miellytä, on kohteeseen tietysti mahdollista tehdä myös omatoiminen matka. Tällöin kannattaa käyttää aikaa edullisten lentojen metsästämiseen, sillä suoria lentoja ei Suomesta Playa Del Carmeniin tai Cancúniin lennetä.

Turismin kukoistuksen myötä on Playa Del Carmeniin rakentunut runsaasti erilaisia hotelleja ja lomakeskuksia, joten majoittuminen kohteessa ei ole mikään ongelma. Hotelleja löytyy eri tasoisia ja eri tyyppisiä, joten jokaiselle löytyy kyllä mieleinen vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että motellien ja hostellien kaltaista majoitusta ei alueelta oikein löydy.

Playa Del Carmenissa pääsee helposti eteenpäin jalkaisin tai polkupyörällä. Pidemmät matkat taas on helpoin taittaa bussilla. Autoa ei itse kaupungissa tarvita, mutta jos suunnitelmissa on lähteä kiertämään lähialueita, voi auton vuokraus olla hyvä vaihtoehto. Tällöin voi harkita myös erillisen kuljettajan vuokraamista, mikä on suositeltavaa, koska Meksikon liikenne poikkeaa hyvin paljon esimerkiksi suomalaisesta liikenteestä.

Suosittuna turistikohteena Playa Del Carmen ei vaadi juurikaan muuta kielitaitoa kuin englannin kielen ja sillä pärjääkin suurimman osan ajasta. Espanjan kielen osaamisesta ei kuitenkaan ole alueella mitään haittaa, vaan päinvastoin.

Suomalaisesta näkökulmasta hintataso on kohtuullinen, mutta kannattaa ottaa huomioon, että itse lomakohteessa on kalliimpaa kuin muualla Meksikossa.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkailu, Matkakohteet, Rantalomat, Teema, Väli-Amerikka ja Karibia
Lisää matkailuvinkki / kommentti