Phi Phi saaret – rentoutumista moneen makuun

Phi Phi saaret – rentoutumista moneen makuun

Thaimaa on jo pitkään tunnettu sen paratiisimaisista saarista, jotka houkuttelevat matkailijoita pitkienkin matkojen takaa. Erityisesti Phi Phi:n saariryhmä on tunnettu puhtaan valkoisista hiekkarannoistaan ja uskomattoman kauniista luonnostaan. Phi Phi soveltuukin täydellisesti rantalomakohteeksi, sillä saaret sijaitsevat trooppisella vyöhykkeellä ja lämpötilat pysyttelevät 25-32 asteen tuntumassa ympäri vuoden.

Phi Phi -saaret sijaitsevat Thaimaassa Andamaanien meressä, Phuketin saaren ja Aasian mantereen välissä. Saariryhmään kuuluu kaksi pääsaarta, joista ainoastaan suuremmalla Ko Phi Phi Donilla on vakituista asutusta. The Beach -elokuvasta tunnetuksi tulleelle pienemmälle saarelle Ko Phi Phi Leelle järjestetään paljon erilaisia retkiä. Pääsaarten ympärillä on myös muita saaria, joista osaan pääsee tutustumaan järjestetyillä retkillä.

Phi Phi:n rantahietikkoa

Phi Phi:n rantahietikkoa

Auringonpalvontaa ja seikkailuja

Päivän aurinkoiset hetket vietetään usein rannalla loikoillen ja voimia keräten, sillä ilta venyy helposti myöhäiseksi jossakin saaren kymmenistä ravintoloista ja baareista. Mikäli auringon palvonta alkaa maistua puulta, löytyy Ko Phi Phi Donin pieniltä kujilta myös kymmenittäin pieniä putiikkeja, joissa ostoksia tehdessä vierähtää helposti koko päivä. Jos haluat mieluummin kuluttaa päiväsi tutustumalla tarkemmin ympäristöön, voit osallistua jollekin lukuisista retkistä, joista varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Valikoimiin kuuluu mm. pitkähäntäveneellä tehtäviä maisemaretkiä, kalliokiipeilyä sekä sukellus-ja snorklaussafareita. Phi Phi:n ympäristön kirkkaista vesistä löytyy värikkäitä koralleja ja niiden sanotaankin olevan yksiä Thaimaan parhaista sukelluspaikoista. Läheiseltä rannalta löytyy myös eloisa Makaki-apina lauma, joka on varsinkin perheen pienempien mieleen.

Saarista suurimmalle Ko Phi Phi Donille on myös rakennettu näköalatasanne, josta näkee parhaiten saaren ja sen ympäristön kauneuden. Tasanteen lähelle pääsee helposti taksilla, mutta loppumatkan joutuu taivaltamaan pientä polkua viidakon läpi. Näköalatasanteelta avautuva uskomattoman kaunis maisema on kuitenkin vaivan arvoinen.
Iltaisin saari herää uuteen eloon. Rantabaarit täyttyvät juhlivista matkailijoista, jotka siemailevat kylmiä drinkkejään samalla kun taitava tulimies esittää uskomatonta valoshow’taan. Monissa paikoissa juhlinta jatkuu myöhään yöhön ja saarelta löytyy myös baareja jotka eivät sulje oviaan edes aamun valjetessa.

Miten matkustan Phi Phi -saarille?

Vaikka vuoden 2004 tsunami kosketti myös Phi Phi:n saaria, ne ovat jälleen nousseet suosituiksi matkakohteiksi. Omatoimimatkaa suunnitellessa kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin, sillä hotellit ovat usein täynnä varsinkin pääsesongin ajan joulukuusta -maaliskuuhun.

Helpoin tapa päästä nauttimaan Phi Phin kauneudesta on varata matkatoimistolta valmismatka Phi Phi Donin saarelle. Suomalaisista matkanjärjestäjistä ainakin TUI ja Tjäreborg myyvät matkapaketteja Phi Phille. Saarella ei ole omaa lentokenttää, ja lähimmät lentokentät sijaitsevat Krabilla ja Phuketissa. Lautta kuljettaa matkailijoita Phuketista ja Krabin läheisestä Ao Nangin kylästä useita kertoja päivässä Phi Phi Donin saarelle. Matka kestää noin 2 tuntia, joka kuluu nopeasti Phi Phi:n ympäristössä sijaitsevia jyrkkäreunaisia kalkkikivisaaria ihaillessa.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Teema
2 Kommenttia. Haluatko jakaa matkavinkin tai kokemuksen?

  • Jani sanoo:

    Kuulostaa täydelliseltä paikalta myös aloittavalle sukeltajalle. Vai olisiko parempi aloittaa ensin kotimaassa tai lähikohteissa?

  • MK sanoo:

    Suosittelisin ensin PADI-sukelluskurssia esim. Phuketissa, siellä on jopa suomalaisia pitämässä sukelluskoulua.

    Phi Phin rannikolla on oikein mainioita snorklauskohteita, esim. jos majoittuu saaren pohjoisemmille/itäisemmille rannoille niin hotellit sijaitsevat poukamissa ja poukaman edustan riutta on mainio paikka snorklaukseen vaikka koko päiväksi.

    Phuketin lähirannoilla on oikein hyviä sukelluskohteita aloittelijoille esim. Racha-saarien ympäristö ja sitten kun homma on hanskassa paremmin, voi vaikka lähteä Phi Phin seuduille katsomaan valkohaita yms. isompia kaloja.

Lisää matkailuvinkki / kommentti