Villi ja vaihteleva Pattaya

Villi ja vaihteleva Pattaya

Pattaya on perinteikäs lomakohde Thaimaassa. Tämä noin puolen miljoonan asukkaan kaupunki on vilkas ja iltaelämää on runsaasti. Hieman kauempana kaupungin vilskeestä löytyy myös rauhallisempia rantoja. Pattayalta on ainoastaan noin 150 kilometrin matka Bangkokiin, mikä luo matkaan uudenlaisia mahdollisuuksia. Hintataso Pattayalla on edullisempi kuin esimerkiksi perheiden suosimassa Phuketissa. Esimerkiksi 100 euron viikkobudjetti riittää jo mukavaan lomaan – riippuen tietenkin aivan siitä, missä haluaa syödä, juoda, yöpyä ja mitä haluaa lomalla tehdä.

Vietnamin sota ja 80-luvun turistibuumi

Pattaya oli aiemmin monen muun aasialaisen matkakohteen tapaan pieni kalastajakylä. 1950-luvulla bangkoklaiset alkoivat käydä siellä viikonloppumatkoillaan. Ensimmäiset ulkomaalaiset turistijoukot olivat amerikkalaisia sotilaita, jotka Vietnamin sodan aikaan tulivat lomillaan käymään Pattayalla. Sodan aikana amerikkalaiset rakensivat kaupungin lähelle lentokentän, joka mahdollisti kaupungin sekä turismin kasvun. Ensimmäinen turistibuumi nähtiin Pattayalla 1980-luvulla. Turistit tulivat sinne etenkin auringon, rantojen, halpojen hintojen ja upeiden maisemien vuoksi.

Seurue ihailee auringonlaskua Pattayalla

Seurue ihailee auringonlaskua Pattayalla

Myöhemmin Pattaya on kerännyt hieman kyseenalaista mainetta muun muassa seksilomakohteena. Pattaya on tosin pyrkinyt karistamaan tätä taakkaa harteiltaan, mutta seksiturismi on edelleen kohtuullisen yleistä. Se ei tietenkään tarkoita, ettei tavallinen matkailija voisi viihtyä Pattayan upeilla rannoilla.

Pattayan rannat ja nähtävyydet

Rantaravintoa

Rantaravintola palvelee siellä missä aurinko paistaa

Pattayalla on kaksi ranta-aluetta, Pattaya Beach aivan kaupungin keskustan tuntumassa sekä Jomthien Beach kaupungin eteläpuolella. Rannat ovat pitkiä, mutta suosiosta johtuen usein varsin täysiä. Palvelu pelaa, sillä baareja ja ravintoloita on aivan rannan tuntumassa paljon. Pattayan edustalla on myös monia saaria, mm. Ko Lan, Ko Sak ja Ko Krok, joille pääsee joko lautalla tai vuokraamalla pikavenekyydin. Tunnelma saarilla on mukavan rauhallinen, ja sopii niille, jotka haluavat hetkeksi pois Pattayan vilinästä. Myös saarilla on nautittavia, kauniita hiekkarantoja.

Pattayan nähtävyyksiin kuuluvat Nong Nooghin trooppinen puutarha, Wat Khao Phra Bat -temppeli, pilvenpiirtäjä Pattaya Park Tower sekä suuri puinen rakennelma nimeltään Sanctuary of Truth. Vedenalaiseen elämään voi tutustua akvaariomaailmassa Underwater World Tourilla tai sukellusveneretkellä. Etenkin lapsille ja nuorille ovat kiinnostavia elefanttiretket tai Ripley´s Believe It or Not -museo, jossa saa ihmetellä maailmalla sattuneita kummallisuuksia. Pattaya on vuosien mittaan kasvanut niin massiiviseksi matkakohteeksi, että siellä on nykyisin tarjolla lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Niinpä loma siellä ei ei taatusti muodostu tylsäksi, ja hinnat ovat kuten sanottua, varsin alhaiset.

Milloin matkustaa? Millä matkustaa?

Sää Pattayalla on helteinen ja etenkin huhti-touko-kesäkuussa jopa turhan läkähdyttävä. Paras aika lomailla Pattayalla onkin joulukuusta helmikuuhun, jolloin Pattayalla on mukavan lämmintä ja toisaalta sadekausikaan ei rasita loman viettoa. Talvilomalaisille on odotettavissa mukavat +30 astetta sekä auringonpaistetta.

Lomamatkoja Pattayalle järjestävät mm. Aurinkomatkat ja TUI. Omatoimimatkailijoiden kannattaa lentää Bangkokiin ja jatkaa sieltä Pattayalle, sillä Bangkokin lennot voivat ajoittain olla hyvinkin halpoja varatessa internetistä. Noin 1200-1500 bahtilla, eli noin 25 eurolla, voi vuokrata minibussin, joka kuljettaa koko seurueen Bangkokista Pattayajalle. Hinnasta kannattaa neuvotella kuskin kanssa etukäteen. Tätä edullisempi on bussi, joka maksaa noin 2 euroa, mutta siellä tunnelma voi muodostua melko tiiviiksi.

Pattaya sopii erityisen hyvin lomailijalle, joka kaipaa aurinkoa ja eksotiikka, mutta vaivattomasti ja halvalla. Suuresta suosiostaan johtuen Pattayalla on huima määrä erilaisia palveluita, nähtävyyksiä ja ravintoloita. Kovin paljoa ”aitoa thaikulttuuria” ei Pattayalla näe, mutta toisaalta palvelu pelaa ja hinnat ovat matalia.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Teema
Yksi komentti. Haluatko lisätä vinkin tai kokemuksen kaikkien iloksi?

  • ruuskanen leo sanoo:

    Paras paikka golffata Pattayalla on mennä Pattayagolfiin ja niiden mukana pelailemaan eri kentille, tosi laadukasta ja edullista toimintaa

Lisää matkailuvinkki / kommentti