Parhaimmat vaelluskohteet – kunnonkohotusta kauniissa maisemissa

Parhaimmat vaelluskohteet – kunnonkohotusta kauniissa maisemissa

Maailman parhaimmat vaelluskohteet ovat paitsi henkeäsalpaavan kauniita, myös erilaisia vaativuustasoltaan – listaamistamme reiteistä löytää niin haastetta kokeneelle konkarille kuin koko perheenkin voimin vaellettavia reittejä. Vinkit talteen, laadukkaat kengät jalkaan ja vaellukselle.

1. Grindelwald, Sveitsi

Sveitsin kuuluisan lomakohteen maisemissa riittää vaellusreittejä, joista yksi kulkee 16 kilometrin matkan Bachal-järveltä Faulhorn-majalle. Paras aika vaellukselle on kesäkuusta syyskuulle. Vaelluksen aikana voi ihailla kauniita Eiger- ja Schreckhorn-vuoria. Faulhorn-majalla voi yöpyä vaelluksen päätteeksi.

2. Sentiero Azurro, Italia

Tämä reitti kuuluu koko perheelle sopiviin ja on maisemissaan vertaa vailla. Paras aika vaellukselle on huhti-toukokuussa tai syys-lokakuussa, kun kesän kuumuus ei ole huipussaan. Erillisistä poluista koostuva ”sininen reitti” tai reitti numero 2 (Trail #2) kiemurtelee Pohjois-Italian rannikolla, Genovan ollessa lähin suurehko kaupunki.

3. Pays Dogon, Mali

(Kuva: Martijn.Munneke CC BY 2.0)

(Kuva: Martijn.Munneke CC BY 2.0)

Dogonien maa, eli Malin kaakkoisosassa sijaitsevat Bandiagaran kalliot ympäristöineen ovat paitsi yksi Unescon maailmanperintökohde, myös dogonien ryhmän koti. Punertaviin kallioihin on louhittu asuntoja, alttareita ja varastotiloja. Vaelluskohteena Dogonien maa on kauneudessaan vertaansa vailla, mutta asuinaluetta pitää muistaa kunnioittaa.

4. Kungsleden, Ruotsi

Kungsleden on kokonaisuudessaan noin 425 kilometriä pitkä reitti, jonka varrelta voi valita itselleen sopivan vaelluksen. Pohjois-Ruotsin tunturissa kulkevan reitin varrelle osuu esimerkiksi Ruotsin korkein huippu, Kebnekaise-vuori. Jokainen löytää omalle kunnolleen sopivan reitin eri vaihtoehdoista. Reitti on suosituin kesällä: jättämällä vaelluksen vasta syyskuulle välttää niin turistit kuin hyttysetkin.

5. Queen Charlotta track, Uusi-Seelanti

Ship Cove -lahdelta Anakiwaan kulkeva, noin 71 kilometriä mutkitteleva reitti on kuljettavissa vuoden ympäri. Kuningatar Charlottan reitin voi taittaa myös maastopyörällä: mikäli haluat kulkea jalan, valitse vaellusajankohdaksi keskikesä, jolloin pyöräilijöitä ei ole niin lukuisasti. Reitti kiemurtelee pitkin vuorijonoa, joka erottaa Kenepurun ja Kuningatar Charlottan vuonot toisistaan.

Grindelwald hurmaa vaeltajan (Kuva: Ana UlinCC BY 2.0)

Grindelwald hurmaa vaeltajan (Kuva: Ana UlinCC BY 2.0)

Matkalinkit


Aihe: Luontoretket, Vaellus
Lisää matkailuvinkki / kommentti