Parhaat golfkentät

Parhaat golfkentät

Suurin osa maailman parhaista golfkentistä sijaitsee lajin valta-alueilla, Brittein saarilla ja Yhdysvalloissa, sekä suosikkilomakohteissa, kuten Espanja ja Turkki. Kärkikentät ovat usein yksityisten kerhojen omistamia, eikä pelaaminen ole sallittua kuin jäsenille ja heidän vierailleen. Jäseneksi pääseminen taasen voi olla uskomattoman kivisen tien takana; joillekin klubeille avautuu ovi vain kutsusta, ja uusia jäseniä saatetaan ottaa vasta edellisten kuoltua. Esittelemme ulkomailla sijaitsevista, kaikille avoimmista kentistä parhaimmat. Lisäksi paneudumme Suomen golfkenttien aatelistoon.

Parhaat golfkentät ulkomailla

Ailsa, Turnberry Resort, Ayrshire, Skotlanti

Historiallinen Ailsan kenttä sijaitsee upeissa merimaisemissa. Maamerkkinä toimii valkoisena hohtava majakka. Maailman parhaimpien kenttien joukkoon se on päässyt paitsi sijaintinsa ja mahtavien näkymiensä, myös monipuolisuutensa ansiosta. Moni pitääkin sitä liki täydellisenä.

Muirfield, Gullane, Skotlanti

Perinteinen kenttä sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Forthin vuonon tuntumassa. Historiallista tuntua lisää vuonna 1891 valmistunut, mutta useampaankin kertaan laajennettu klubirakennus. Kannattaa huomioida, että pukeutumisetiketistä pidetään tiukasti kiinni.

Muirfieldin klubirakennus (kuva: Richard Webb CC-SA)

Muirfieldin klubirakennus (kuva: Richard Webb CC-SA)

Royal Birkdale Golf Club, Southport, Englanti

Kentällä on pitkä historia, ja sitä ympäröivä luonto hiekkadyyneineen on upea. Alueella asustaa ja kasvaa useita uhanalaisia eläin- ja kasvilajeja. Kannattaa huomioida, että etikettisäännöt niin pukeutumisen kuin esimerkiksi matkapuhelinten käytön suhteen ovat tiukat.

Royal County Down, Newcastle, Pohjois-Irlanti

Royal County Down sijaitsee Mourne-vuorten kainalossa ja levittäytyy aina Dundrum Bayn rannoille saakka. Kenttiä on kaksi: tasoltaan erittäin haastava Championship Links ja kaikentasoisille pelaajille erinomaisesti sopiva Annesley Links.

Meloneras, Gran  Canaria, Espanja

Meloneras sijaitsee lähellä Playa del Inglésin suosittua lomakaupunkia. Golfkenttiä löytyy jopa 8 erilaista, joten tarjolla on vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin golfin harrastajille. Melonerasta pidetään Gran Canarian ehkä jopa tasokkaimpana golfkenttänä.

Salobre Golf & Resort, Gran Canaria, Espanja

Salobre Golf & Resort (kuva: TheWarmSide CC-BY-SA)

Salobre Golf & Resort (kuva: TheWarmSide CC-BY-SA)

Salobre Golf & Resort on yksi Gran Canarian upeimmista lomakeskuksista, joissa voi pelata golfia jopa 36 eri reiällä. Golfkeskus on oiva valinta, koska huikeiden viherkenttien lisäksi tarjolla on huippuluokan majoitusta ja muita aktiviteetteja. Kenttiä on kaksi: vanha kenttä ja uusi kenttä, joista kumpikin tarjoaa monipuolisen maaston ja vaihtelevia pelipaikkoja niin kokeneelle kuin vasta aloittavallekin pelaajalle.

Buenavista, Teneriffa, Espanja

Buenavista on erinomainen sijainniltaan, koska se sijaitsee kaukana pahimmista turistimassoista ja tarjoaa näin lomailijalle mahdollisuuden viettää rentouttavaa lomaa golfin parissa. Miljöö on tarkoituksella ainutlaatuinen, jopa dramaattisella tavalla erilainen kuin golfkenttien ympäristöt yleensä. Osa viherkentistä sijaitsee todella lähellä Atlantin valtamerta.

La Cala, Fuengirola, Espanja

La Calan upeat kolme golfkenttää tarjoavat loistavat näkymät lomakohdetta ympäröivän vuoriston ansiosta. Kolmesta kentästä Europa sopii hyvin peruspelaajalle tai aloittelijalle, kun taas kaksi muuta vaativat jo enemmän kokemusta pelistä. La Calan viherkentillä on hyödynnetty erinomaisesti maaston korkeuseroja, joten golfaaminen on kaikilla kentillä vaihtelevaa.

Torrequebrada, Torremolinos, Espanja

Torrequebrada on rakennettu jo 70-luvulla, mutta on säilyttänyt tasokkuutensa siitä saakka. Se sijaitsee aivan Torremolinoksen ja Fuengirolan välissä, joten puitteet ja maisemat eivät voisi olla enää paremmat. Torrequebrada on mielenkiintoinen ja monipuolinen puistokenttä, jossa vettä ja maaston korkeuseroja on hyödynnetty ja luotu mielenkiintoisia pelipaikkoja.

Carya Golf Club, Belek, Turkki

Kaunista Carya Golfia pidetään yhtenä Euroopan parhaimmista kentistä ja yksi näyttävimmistä se ainakin ehdottomasti on. Kentän erikoisuuksiin kuuluu yögolf, joka on jokaisen aktiivisen golfharrastajan pakko kokea ainakin kerran elämässä. Yö tuo golfiinkin aivan uuden taianomaisen säväyksen.

Lykia Links, Belek, Turkki

Lykia Links muistuttaa paljon perinteisiä brittiläisiä golf-viheriöitä. Se on koko Välimeren alueen ensimmäinen Links-kenttä. Paljon kumpuja, ei lainkaan puita ja meri ihan vieressä ovat Lykia Linksin erikoisuudet, jotka tekevät siitä täysin erilaisen muihin Belekin alueen golfkenttiin verrattuna.

National Golf Club, Belek, Turkki

Ensimmäinen Belekin alueen golfkenttä National Golf on säilyttänyt suosionsa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Se on suorastaan Belekin golfkenttien aatelinen. National Golf koostuu lukuisista vaikeista vesi- ja maastoesteistä, joten se tarjoaa haastetta myös kokeneelle pelaajalle. Kenttä on tuttu monien kansainvälisten kilpailujen isännöinnistä.

Parhaat golfkentät Suomessa

Aura Golf, Ruissalo, Turku

Perinteikäs Aura Golf sijaitsee keskellä Ruissalon kauniita, puistomaisia tammilehtoja. Ympäröivät rakennukset henkivät vanhan ajan tunnelmaa. Saaren rannoilta avautuu upea merimaisema. Oheispalvelut edustustiloineen, kauppoineen ja ravintoloineen ovat monipuoliset. Kenttä on hyväkuntoinen ja tasoltaan haastava.

Kytäjä Golf, Kytäjä, Hyvinkää

Kytäjä Golfissa mennyt ja nykyaika kohtaavat tyylikkäällä tavalla. Ympäristössä voi aistia historian siipien havinaa, mutta osittain maan alla oleva klubirakennus on virtaviivainen, ja tasokkaassa pelialustassa on hyödynnetty modernia kentänrakentamista. Vaihteleva väritys, pintojen huolellinen muotoilu ja leveät väylät miellyttävät vaativaakin silmää. Oheispalvelut kauppoineen, ravintoloineen sekä kokous- ja saunatiloineen ovat erinomaiset. Tarjolla on myös opetusta ja valmennusta.

Golfkenttiä on kaksi. Kytäjä North West sijoittuu vaihtelevaan maastoon. Reitin alkuosa on avointa maisemaa, kun taas loppupuolella korkeuserot ovat suuremmat. North West on Kytäjän kentistä helpommin pelattava, kun taas vanhempi South East on viheriön korkeiden etureunojen ja muotoilun vuoksi hieman vaativampi. South Eastin alkuosa kuljetaan avarassa ja korkeudeltaan vaihtelevassa metsämaisemassa. Loppupuolen maasto on puutonta ja  tasaisempaa.

Linna Golf, Vanajanlinna, Hämeenlinna

Linna Golf kuuluu hotelli-ravintola Vanajanlinnaan. Puistomaisen kentän maasto on vaihtelevaa ja avaraa. Vanajanlinnan tasokas kuntosali, saunaosasto ja kylpylä takaavat laadukkaat oheispalvelut, joita täydentävät klubirakennuksen ravintola, sauna ja kauppa.

Himos Golf, Himos Resort Golf&Ski, Himos, Jämsä

Himos Golf sijaitsee upeissa maisemissa Himoksen laskettelurinteiden läheisyydessä Jämsässä. Nuori kenttä on jo lyhyenä elinaikanaan saavuttanut paljon suosiota ja kohonnut Suomen suosituimpien golfkenttien joukkoon. Kenttä sijaitsee vaihtelevassa maastossa ja yhteensä siinä on 16 reikää. Himos Golf on erinomainen paikka viettää rentouttava golfloma, koska siihen voi yhdistää halutessaan myös muita alueen aktiviteetteja. Himos ei lepää kesälläkään.

Matkalinkit


Aihe: Golf, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti