Osaka – kiehtova sekoitus mennyttä ja nykyaikaa

Osaka – kiehtova sekoitus mennyttä ja nykyaikaa

Länsi-Japanissa sijaitseva Osaka on maan kulttuurin, liike-elämän ja talouden keskittymä ja koko maailman merkittävimpiä teknologiakeskuksia. Se on Japanin toiseksi suurin kaupunki ja kiehtova yhdistelmä nykyaikaa ja menneisyyttä. Osakan kulttuuritarjonta on kattava, ja lisäksi sen valtteja ovat erinomaiset ostosmahdollisuudet, vilkas yöelämä ja tasokas ravintolavalikoima.

Kaupungin symbolit Osakan linna ja Umeda Sky Building

Muutaman kilometrin päässä keskustasta oleva Osakan linna on kaupungin symboli. Viisikerroksisen linnan rakentaminen aloitettiin jo 1500-luvulla, ja se edustaa perinteistä pagoda-arkkitehtuuria. Linnan yhteydessä oleva puisto on kauneimmillaan keväällä, kun kirsikankukat puhkeavat kukkaan. Puistossa esiintyy sunnuntaisin bändejä.

Osakan linna on kaupungin symboli. (kuva: Joop CC-BY)

Osakan linna on kaupungin symboli. (kuva: Joop CC-BY)

Umeda Sky Buildingiä voidaan pitää modernin Osakan maamerkkinä. 173 metriä korkea kaksoispilvenpiirtäjä on suunnittelultaan huippumoderni. Kaksi tornia yhdistyy toisiinsa huipulla, ja niiden välillä kulkevat liukuportaat. Rakennuksen katolta avautuu uskomaton näköala yli kaupungin.

Temppeleitä ja vanhaa tunnelmaa

Vanhemman Osakan tunnelmaa voi aistia Shinsekaissa, jossa kannattaa käydä ainakin Tsutenkaku-näköalatornissa. Dojima- ja Tosabori- jokien välissä olevalla saarella eli Nakanoshimassa on kaupungin vanha keskusta. Siellä kannattaa katsastaa kaupungintalo ja Osakan tiedemuseo. Osakan kaupunkikuvaa leimaavat myös perinteiset temppelit ja pyhätöt. Temppeleistä ainakin Fujii-dera on ehdottomasti vierailun arvoinen. Kuuluisa Kannon-jumalattaren patsas on tosin esillä vain joka kuun 18. päivä. Tennojin alueella on puolestaan kaunis, perinteinen japanilainen puisto. Puistossa on maan vanhin temppeli Shitennoji.

Shinsekai Tsutenkaku-näköalatorneineen. (kuva: MShades CC-BY)

Shinsekai Tsutenkaku-näköalatorneineen. (kuva: MShades CC-BY)

Museoita, Universal Studios Japan ja Food Theme Park

Osakan taidemuseo muistuttaa bambunversoa. Kannattaa käydä myös historiallisessa museossa. Toisenlaisia elämyksiä tarjoavat Kaiykan-satamassa oleva valtava akvaariomaailma ja elokuva-aiheinen Universal Studios Japan -huvipuisto. Satamassa on myös maailman suurin maailmanpyörä. Koko Japanin keittiön kattava Food Theme Park on puolestaan kulinaristin unelmakohde. Siellä voi kokeilla erilaisia ruokia fugu-pallokalasta kobe-naudan lihasta valmistettuihin pihveihin ja mustekalapalloihin sekä yakitori-kanavartaisiin.

Osakan satamassa oleva maailmanpyörä on maailman suurin. (kuva: 663highland CC-SA)

Osakan satamassa oleva maailmanpyörä on maailman suurin. (kuva: 663highland CC-SA)

Ostoksille!

Amerika Muran alueella on paljon vaate- ja levykauppoja sekä baareja. Den Den Townissa on puolestaan runsas valikoima elektroniikkaliikkeitä. Tenjinbashi-suji on yli kaksi ja puoli kilometriä pitkä ostoskatu. Ostoksille mielivän kannattaa tutustua myös maanalaiseen elämään: maanalaisia ostoskeskuksia on lukuisia, ja niissä on kaikkiaan yli 1200 liikettä. Crysta Nagahori on ostoskeskuksista suurin. Yöelämä on keskittynyt Dotonbori-kadulle ja maanalaiselle, pari kilometriä pitkälle Namba Streetille. Myös Umedan alueella on paljon ravintoloita ja baareja.

Retkille lähiympäristöön

Osakaa ympäröivät historialliset Kioton ja Naran kaupungit, joihin on helppo tutustua Osakasta käsin. Yksinkertaisinta on hankkia Japan Rail Pass -junalippu. Kannattaa käydä myös kaupungin eteläpuolella olevassa Shirahaman sympaattisessa kylpyläkaupungissa ja Koyasanin temppelivuorella, jonka temppelissä voi yöpyä.

Matkaan!

Osaka kuuluu muun muassa Kaleva Travelin ja Tjäreborgin matkavalikoimaan, mutta sinne on helppo varata itsekin lennot esimerkiksi Finnairin kautta. Hotellitarjonta on tasokas. Viisumia ei tarvita alle kolme kuukautta kestävällä matkalla, mutta passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Kaupunkilomat, Matkakohteet, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti