Orlando – teemapuistojen ja sitrushedelmien mekka

Orlando – teemapuistojen ja sitrushedelmien mekka

Orlando eli The City Beautiful on nimensä veroinen aarre Yhdysvaltojen aurinkoisessa Floridan osavaltiossa. Kaupunki on tunnettu lukuisista huvipuistoistaan ja sitrushedelmien viljelystään – tunnetaanpa kaupunki myös nimellä Orange County eli Orangen piirikunta tästä syystä. Orlando on myös täynnä toinen toistaan parempia shoppailukeskuksia, aurinkoa, kulttuuria ja myös urheilumahdollisuuksia golfista jopa sisätiloissa tapahtuvaan laskuvarjohyppyyn.

Orlandossa on ikuinen kesä

Huvipuistojen luvattu maa (Kuva: Robert Linsdell CC BY 2.0)

Huvipuistojen luvattu maa (Kuva: Robert Linsdell CC BY 2.0)

Orlandon ilmasto on miellyttävä läpi vuoden. Kuumin kausi sijoittuu huhtikuusta lokakuun loppuun. Talvella Orlandon sää muistuttaa onnistunutta suomalaista kesää, joten se on suomalaiselle ehkä suositeltavin matkustusajankohta. Orlando on Floridan ykkösmatkakohde ja Yhdysvaltojenkin matkakohteiden kärkipäässä.

Orlandon lähes hengästyttävä aktiviteettitarjonta

Universal Studios (Kuva: Shawn Rossi CC BY 2.0)

Universal Studios (Kuva: Shawn Rossi CC BY 2.0)

Orlandosta ei tekeminen lopu useammankaan matkan jälkeen. Orlando on mainio perhematkakohde lukuisten huvipuistojensa ansiosta. Ehkä kaikista tunnetuin on Walt Disney World, josta löytyy viihdykettä niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Disney Hollywood Studios-, Magic Kingdom-, Epcot- ja Disney Animal Kingdom -teemapuistoista koostuva valtakunta tarjoaa nähtävää paitsi Disney-hahmoista myös eksoottisista eläimistä. Niiden lisäksi huvipuistoon kuuluu tietenkin huvipuistolaitteet, joissa pääsee kieppumaan päänsä pyörryksiin. Downtown Disneyssä pääsee ihastelemaan myös maailmankuulun Cirque du Soleil -sirkuksen La Nouba -showta.

Walt Disney Worldin lisäksi Orlandosta löytyy myös muita teemapuistoja kuten SeaWorld ja Universal Studios Florida joka muodostuu kahdesta puistosta: Universal Studios Florida on elokuvafriikeille omiaan ja Islands of Adventure -puisto taas viilentää mukavasti kuumana päivänä, koska suurimmassa osassa sen laitteita päälle lentää vettä. Puistossa on kuitenkin varauduttu tähänkin: sieltä löytyy erityisiä people dryer -kuivauslaitteita.

Avaruudellisiin tunnelmiin pääsee John F. Kennedy Space Centerissä eli Kennedyn avaruuskeskuksessa, joka sijaitsee Orlandosta 50 kilometrin päässä olevalla Merrittin saarella Cape Canaveralissa. Avaruuskeskuksen Kompleksi 39 -alueelta on laukaistu kaikki miehitetyt avaruuslennot kautta aikain. Alueella pääsee tutustumaan museoihin, kiertoajeluihin ja matkamuistojakin pääsee alueelta ostamaan.

Alligaattoreita ja muita eläimiä pääsee ihmettelemään Gatorland-puistossa.Urheilun ystäville Orlando tarjoaa paitsi Yhdysvaltain parhaimmat golfkentät mutta myös hurjapäälajeja: kaupungissa on mahdollista kokeilla indoor skydiving -lajia eli sisätiloissa tapahtuvaa laskuvarjohyppyä ja NASCAR-autolla hurjastelua. Myös kiinnostavan Blue Man Groupin esitystä pääsee seuraamaan Orlandon Universal Orlando Resortissa. Myös festareille pääsee halutessaan Orlandossa: Orlando International Fringe -festivaali on kaksi viikkoa kestävä kokemisen arvoinen taidefestivaali.

Ostoksia ja sitrushedelmiä

Seaworldin delfiinit (Kuva: Christian Benseler CC BY 2.0)

Seaworldin delfiinit (Kuva: Christian Benseler CC BY 2.0)

Jos shoppailuun rittää vielä virtaa, energiaa pääsee purkamaan lukuisissa ostoskeskuksissa. Orlando Premium Outlet Vineland – ja International Dr. -ostoskeskukset ovat hyviä vaihtoehtoja myös edullisen hintatasonsa vuoksi. Myös Mall at Millenia – ja Florida Mall -keskuksissa pääsee tekemään löytöjä.

Kun kerran Orange Countyssa ollaan, täytyy syödä sitrushedelmiä. Floridan osavaltion klassikkopiiras eli Key Lime Pie on oiva valinta. Tämän limepiiraan hedelmät ovat Floridassa ja Meksikossa kasvavaa Key Lime -lajia, joka on tunnettu kellertävyydestään, hapokkuudestaan ja pienestä koostaan.

Matkalla Orlandoon

Orlandoon pääsee lentäen, reittilentoja tekee kotoisan Finnairin lisäksi myös ainakin KLM, Lufthansa ja British Airways. Vuokra-asunto on kätevä majoittumisvaihtoehto Orlandossa. Jos loma kuitenkin keskittyy lähinnä Disney Worldiin, majoittua voi puiston hotelleihin. Puiston ja hotellien välillä kulkee junia ja busseja. Puistojen ulkopuolisen Orlandon valloitukseen sopii kuitenkin parhaiten vuokra-auto, koska takseja on vain vähän.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkakohteet, Pohjois-Amerikka
Lisää matkailuvinkki / kommentti