Naantali – Muumimaailma, kylpylä, luostari ja Kultaranta yhdellä reissulla

Naantali – Muumimaailma, kylpylä, luostari ja Kultaranta yhdellä reissulla

Naantali on monipuolinen kesälomakohde. Tunnetuin kaupunki on kenties kylpylästään ja Muumimailmasta, mutta Naantalissa on paljon muutakin. Naantalin luostarista jäljellä oleva kirkko ja presidentin kesäasunto Kultaranta sekä höyrylaiva-ajelu S/S Ukkopekalla jäävät varmasti lämpimimpiin kesämuistoihin.

Naantalin Muumimaailma – tapaa Muumi ja kumppanit

Tapaa Nuuskamuikkunen ja Muumipappa Muumimaailmassa (Kuva: markow76 CC BY 2.0)

Tapaa Nuuskamuikkunen ja Muumipappa Muumimaailmassa (Kuva: markow76 CC BY 2.0)


Lasten ja Muumifanien lempikohde Muumimaailma sijaitsee Naantalin Kailon saaressa. Muumihahmot kiertelevät puistossa, Muumitaloa ei lukita päiväksi ja Nyyti-polku odottaa vierailijoita. Muumimaailmassa järjestetään myös häitä: etenkin japanilaiset muumifanit menevät mielellään vihille Muumien keskellä. Kailon saareen pääsee Naantalin vanhasta kaupungista lähtevää siltaa pitkin.

Naantalin kylpylä – rentoudu totaalisesti

Naantalin kylpylässä voi pestä pois viimeisetkin arjen stressit ja antautua lomatunnelmaan. Kylpylässä voi halutessaan majoittua todella tasokkaasti sviitissä, ottaa kauneushoitoja savihoidoista hotstone-lämminkiviterapiaan. Kylpylästä saa myös hierontaa ja hien saa saunan lisäksi irti kuntosalilla.

Naantalin luostari

Naantalin kirkko on kaupungin tunnus (Kuva: markow76 CC BY 2.0)

Naantalin kirkko on kaupungin tunnus (Kuva: markow76 CC BY 2.0)


Naantalin kirkko on ainoa rakennus mikä Naantalin luostarista on jäljellä. Naantalin kirkko on myös kaupungin tunnus. Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään myös osittain kirkossa. Luostari oli birgittalaisluostari ja kaupunki syntyi sen viereen. Vuodelta 1462 peräisin oleva kirkko toimii kesäisin myös tiekirkkona.

Presidentin kesäasunto Kultaranta

Koska presidentin kesäasunto sijaitsee Naantalissa, kaupunkia kutsutaan Suomen lomapääkaupungiksi. Kultaranta on upea graniittilinna Naantalinlahden rannalla ja sen puutarhan kukkaloistoa ihailemaan järjestetään opastettuja kierroksia kesäisin.

Matkalinkit

Hotellit Mökit Kylpylät
Aihe: Kotimaa, Kylpylät
Lisää matkailuvinkki / kommentti