Myanmar – mystistä luontoa ja vaikuttavia temppeleitä

Myanmar – mystistä luontoa ja vaikuttavia temppeleitä

Eksoottinen ja mystinen Myanmar tarjoaa matkailijoille historiallisesti merkittäviä temppeleitä, upeita hiekkarantoja ja kaunista luontoa. Ystävälliset ihmiset, upeat maisemat ja monikulttuurinen ympäristö kohtaavat kaikki Myanmarissa.

Monikulttuurisuuden kehto

Myanmar, entiseltään nimeltään Burma, sijaitsee Kaakkois-Aasiassa ja se on pinta-alaltaan Kaakkois-Aasian suurin maa. Tärkeimmät rajanaapurit ovat Thaimaa, Kiina ja Intia, jotka ovat kaikki tuoneet oman sävynsä maan kulttuuriin.

Maan väestö on etnisesti varsin monimuotoista. Suurin ryhmä ovat burmalaiset, joita on maan väestöstä 68 prosenttia. Muita suurempia etnisiä ryhmiä Myanmarissa ovat shanit, karenit, kiinalaiset ja intialaiset. Maan puhutuin kieli on burman kieli. Myanmarin pääuskonto on theravabuddhalaisuus, joka on jättänyt jälkensä useiden upeiden temppelien muodossa.

Myanmarissa vallitsee subtrooppinen ilmasto. Paras matkustusaika on loka-marraskuussa, jolloin maassa vallitsee kuiva kausi ja lämpötila vaihtelee 20-30 asteen välillä. Monsuunisateet ajoittuvat touko- ja lokakuun välille, jolloin suurin osa hotelleista on suljettu, eli matkustaminen kannattaa ajoittaa näiden kuukauden ulkopuolelle.

Ngapalin rantalomakohde

Ngapalin alueesta on muodostunut suosittu rantalomakohde, jossa pääsee nauttimaan autioista hiekkarannoista ja kirkkaasta vedestä. Alueella sijaitsee myös nykyään useita erilaisia matkailupalveluita. Hotelleita rantojen läheisyydestä löytyy moneen lähtöön ja monelle kukkarolle sopivaksi. Ngapalissa kannattaa käydä myös seafood-ravintoloissa, joista saa kaikenlaisia meren herkkuja maan tapaan.

Temppelikaupungit Yangon ja Bagan

Yangon on Myanmarin suurin kaupunki, jossa on mahdollista päästä tutustumaan maan monikulttuuriseen elämään. Kaupungissa sijaitsee upea Schwedagon-temppeli, joka on Kaakkois-Aasian suurin buddhalaistemppeli. Yangonissa kannattaa vierailla myös Scotts Market -torilla ja kaupungin kiinalaissa ja intialaisissa kortteleissa. Jos haluaa nähdä enemmän paikallista elämää, kannattaa hypätä kehäjunan kyytiin ja kulkea jonkun matkaa sen reittiä.

Baganin temppeli

Baganin temppeli

Bagan on Myanmarin varsinainen temppelikaupunki, jonka tunnetuin rakennus on kullalla päällystetty Swezigon-pagodi. Baganissa liikkuminen on helpointa polkupyörällä. Jos etsii elämyksellistä tapaa liikkua, kannattaa valita hevosrattaat tai härkävankkurit.

Kulttuurisesti rikkaat Mandalay ja Inle-järvi

Mandalay on Myanmarin kulttuurin kehto. Sen tunnetuimmat nähtävyydet ovat Mingunin kylän maailman suurin pronssikello ja maanjäristysten halkaisema pagodi, jota ei koskaan rakennettu loppuun. Lisäksi Mandalayssa sijaitsevat Amarapuran ja Avan muinaiset kuningaskunnat ja maailman pisin tiikkipuusta rakennettu Ubenin silta, jotka ovat vaikuttava näky ja ehdottomasti vierailemisen arvoisia kohteita.

Inle-järvi on ehdottomasti yksi Myanmarin kauniimmista paikoista. Sen rannalla järjestetään paljon markkinoita ja järvellä on mahdollista tehdä veneretkiä. Järven upeat kelluvat puutarhat ovat varmasti yksi ikimuistoisimmista näyistä Myanmarissa.

Inle-järvi Kelluva puutarha (kuva: Ralph-Adré Lettau CC-BY)

Inle-järvi Kelluva puutarha (kuva: Ralph-Adré Lettau CC-BY)

Matkailijalle

Kiehtova Myanmar on epätavallinen matkailukohde Kiinaan, Thaimaahan ja Intiaan verrattuna, mutta vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen. Myanmarissa otetaan ihmiset ystävällisesti vastaan ja maa on turistille turvallinen.

Myanmarissa liikkuminen sujuu helpoiten bussilla tai junalla, joista bussi on halvempi. Kävellen ja pyörällä kannattaa liikkua mahdollisimman paljon silloin, kun haluaa tutustua Myanmarin luontoon tai ei varsinaisesti ole kiire minnekään.

Myanmarissa ei ole pankkiautomaatteja, joten käteistä kannattaa varata riittävästi mukaan Yhdysvaltain dollareina. Luottokortit käyvät vain suurimmissa hotelleissa.

Myanmariin pääsee helpoiten lentäen Bangkokin, Kuala Lumpurin tai Singaporen kautta. Viisumi pitää hankkia ennen matkalle lähtemistä. Suomea lähinnä olevat konsulaatit ovat Saksassa ja Ranskassa, mutta muutama matkatoimistokin järjestää viisumeita Myanmariin.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Kaupunkilomat, Matkailu, Matkakohteet
Lisää matkailuvinkki / kommentti