München – Oktoberfestin ja BMW:n kotikaupunki

München – Oktoberfestin ja BMW:n kotikaupunki

München sijaitsee Tonavan sivujoki Isarin varrella Etelä-Saksassa. Se on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki ja täynnä elämää. Münchenin vanha arkkitehtuuri, kulttuuritarjonta, baijerilaiset herkut ja tietenkin Oktoberfest vetävät puoleensa matkailijoita vuodesta toiseen.

Ostoksia ja nähtävyyksiä Marienplatzin ympäristössä

München on erinomainen kaupunki ostosten tekoon, sillä se on saksalaisen muodin pääpaikkoja. Ostoksille mielivän kannattaa suunnata Marienplatzin ja Karlsplatzin väliselle alueelle, merkkiliikkeet löytyvät Maximilianstrasselta. Marienplatz on muutenkin kaupungin sydän. Parhaiten pittoreskin vanhan keskustan piparkakkumaisia taloja, linnoja ja kirkkoja pääsee ihailemaan sen reunalla olevan raatihuoneen tornista. Tornin viehättävä kellopeli, jossa nuket liikkuvat musiikin tahdissa, on suosittu nähtävyys. Kaupungin lukuisista kirkoista ehkäpä hienoin on jylhänä yläilmoihin kohoava Frauenkirche. Joulunaikaan Münchenissä järjestetään useita erilaisia, tunnelmallisia joulumarkkinoita.

Frauenkirche on hieno niin sisältä kuin ulkoakin, tässä raatihuoneen tornista kuvattuna. (kuva: Jiuguang Wang CC-SA)

Frauenkirche on hieno niin sisältä kuin ulkoakin, tässä raatihuoneen tornista kuvattuna. (kuva: Jiuguang Wang CC-SA)

Toivekohteita niin urheilu-, tekniikka-, auto- kuin elokuvahulluillekin

BMW-Welt on ainakin perheen miesväen mieleen. (kuva: Richard Bartz CC-SA)

BMW-Welt on ainakin perheen miesväen mieleen. (kuva: Richard Bartz CC-SA)

Urheilun ystävä ei jätä välistä vuoden 1972 olympialaisia varten rakennettua Olympiaparkia. Olympiastadionin tornista avautuu huikea näköala yli koko kaupungin. Tekniikasta kiinnostunut häikäistyy valtaisasta, tekniikkaan keskittyvästä Deutches Museum -museosta. München on BMW:n kotikaupunki ja näin ollen unelmakohde saksalaisista autoista pitävälle. BMW Weltissä riittääkin nähtävää: siellä on esillä merkin kaikki uusimmat moottoripyörä- ja automallit. Lisää tutkittavaa on kadun toisella puolella olevassa BMW-museossa. Erikoisempi vierailukohde on Bavaria Filmstadt -elokuvakylä, jossa järjestetään opastettuja kierroksia.

Vehreä Englischer Garten

Paikalliset käyvät jokisurffaamassa Englischer Gartenissa. (kuva: Bernhard J. Scheuvens aka Bjs CC-SA)

Paikalliset käyvät jokisurffaamassa Englischer Gartenissa. (kuva: Bernhard J. Scheuvens aka Bjs CC-SA)

Isar-joen rannalla oleva Englischer Garten lukeutuu maailman suurimpien kaupunkipuistojen joukkoon. Se on suosittu ulkoilu- ja piknikalue paikallistenkin keskuudessa. Idyllisessä ja vehreässä puistossa on kauniita puusiltoja ja huvimajoja, ja siellä voi myös harrastaa jokisurffausta. Puistossa kannattaa katsastaa ainakin korea, 25 metriä korkea Chinesischer Turm eli kiinalainen torni, joka rakennettiin 1700-luvun loppupuolella. Rakennuksen alueella on kaupungin suurimpiin kuuluva, valtava Biergarten, ja joulun alla siellä järjestetään joulumarkkinat.

Oktoberfest on unohtumaton elämys

Saksa on olutmaa, mutta erityisesti München on oluen ystävän mekka. Siellä järjestetään joka syksy kaksiviikkoiset Oktoberfest-festivaalit, joiden aikana Theresienwiesenin aukio täyttyy olutteltoista, kojuista, huvipuistolaitteista, musiikista ja juhlivista ihmisistä. Muulloin tunnelmallisia pubeja ja ravintoloita voi etsiä etenkin Schwabingin ja Haidhausenin kaupunginosista.

Matkaan!

Useat eri hintaiset ja tasoiset lentoyhtiöt lentävät suoria lentoja Müncheniin. Lennot ja majoitus on helppo varata itse internetin kautta, mutta halutessaan mieluummin valmiin matkapaketin voi kääntyä myös matkanjärjestäjien puoleen. Tarjolla on esimerkiksi erilaisia omatoimi-, kierto- ja teemamatkoja.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Kaupunkilomat, Matkakohteet, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti