Montréal – makujen, kulttuurin ja urheilun ilotulitus

Montréal – makujen, kulttuurin ja urheilun ilotulitus

Montréal tunnetaan ranskankielisen Kanadan suurimpana kaupunkina, joka on täynnä kulttuuria, jääkiekkoa ja loistavaa ruokaa. Kaupungissa järjestetään toinen toistaan kiinnostavampia tapahtumia: F1-ajot kesäkuussa, valojen juhla Festival Montréal en Lumière talvella ja Montreal International Jazz -musiikkifestarit kesällä. Montréal on loistava kaupunkikohde monipuolisesta lomasta haaveileville.

Kuuma kulttuurikaupunki

Montréal on Kanadan toiseksi suurin kaupunki heti Toronton jälkeen. Ranskankielisen kaupungin vuodenajat eroavat toisistaan paljon: kesällä voi olla jopa 40 °C lämmintä kun taas talvella voivat pakkaslukemat vajota yhtä alas. Yleensä lämpötilat ovat miellyttävissä lukemissa, mutta jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa matkustaa kaupunkiin keväällä tai syksyllä.

Kaupunki on Kanadan johtava kaupan, teollisuuden ja kulttuurin keskus, mikä näkyy etenkin jälkimmäisen runsautena. Montréalissa on noin 250 erilaista teatteriin ja musiikkiin keskittynyttä yritystä ja siellä järjestetään vuosittain yli 90 erilaista festivaalia. Taidetta pääsee seuraamaan festivaalien lisäksi myös esimerkiksi metroasemien seiniltä. Akuutissa kulttuurinnälässä voi suunnata kulkunsa myös Quartier Latin -kortteliin, joka on pullollaan teattereita, levykauppoja, taidenäyttelyitä ja musiikkitapahtumia.

Penkkiurheilijan paikka

Jääkiekko ja kulinarismi kohtaavat kaupungissa esimerkiksi näin (Kuva: Clever Cupcakes CC BY 2.0)

Jääkiekko ja kulinarismi kohtaavat kaupungissa esimerkiksi näin (Kuva: Clever Cupcakes CC BY 2.0)

Kaupunki tunnetaan maailmalla varmasti parhaiten jääkiekosta ja NHL-joukkueestaan Montreal Canadiens, eli Canadiens de Montréal. Kaupunkia pidetään lajin mekkana ja jääkiekkofanien kannattaakin käydä joukkueen Centre Bell -kotiareenalla. Kesäkuussa pääsee seuraamaan formula-autojen ulvontaa, kun F1-osakilpailut ajetaan Circuit Gilles Villeneuven radalla.

Maistuva Montréal

Monikulttuurisuus ja monipuolisuus näkyy Montréalin keittiössä: kaupungista löytyy niin englantilaisia pubeja, kiinalaisia nuudelikojuja, ranskalaisia leipomoita kuin design-baarejakin – mikäli haluaa kartoittaa murto-osan Montréalin tarjonnasta. Myös Kanadan kansallisherkkua, poutine-pikaruokaa saa takuulla useasta paikasta ympäri kaupungin. Nälkäisen kaupunginosia ovat ainakin The Plateau ja Downtown, joiden tarjonnan runsauden keskellä voi iskeä valinnan vaikeus.

Matkalla Montréaliin

Montréaliin lentää yhdellä välilaskulla noin 12 tunnissa. Lentokentältä pääsee keskustaan lentokenttäbussilla tai junalla. Lentokenttäbussi kulkee ympäri vuorokauden, lähtien noin puolen tunnin välein. Kaupungin keskustaan kannattaa tutustua jalkaisin, mutta busseilla, metrolla ja lähijunilla pääsee kulkemaan pidempiä matkoja. Suurkaupungin tapaan majoitusvaihtoehtoja riittää tasokkaista hotelleista edullisiin hostelleihin asti.

Montréal ei juuri nuku yölläkään (Kuva: Jazmin Million CC BY-SA 2.0)

Montréal ei juuri nuku yölläkään (Kuva: Jazmin Million CC BY-SA 2.0)

Matkalinkit


Aihe: Kanada, Kaupunkilomat
Yksi komentti. Haluatko lisätä vinkin tai kokemuksen kaikkien iloksi?

  • lundström sanoo:

    Kivasti lähteä elokuu sinne kunhan ei liikaa maksa Terv. Ritta

Lisää matkailuvinkki / kommentti