Menorca

Menorca

Menorca on Mallorcan jälkeen pinta-alaltaan Baleaarien toiseksi suurin saari (694.39 km², 88 500 asukasta), mutta se on pinnanmuodoiltaan melko erilainen. Saaren pohjoisosan rannikoilla vuorottelevat punertavat hiekkarannat sekä kalliojyrkänteet. Etelärannikolla puolestaan sijaitsee kosteikkojen muodostama mikroilmasto, jonka kasvusto ja eläimistö on alueelle ainutlaatuista. Menorcalta on löytynyt myös harvinaisia esihistoriallisia muistomerkkejä, mikä tekee saaresta merkittävän arkeologisen kohteen. Mikäli kaipaa lomallaan hiukan rauhallisempaa ja väljempää miljöötä on Menorca hyvä valinta.

Menorcan pääkaupunki Mahónissa sijaitsee ainutlaatuinen 5 kilometrin pituinen luonnon satama, joka on yksi Baleaarien kiinnostavimmista luonnonmuodostumista. Satamaan tutustumisen yhteydessä kannattaa myös katsastaa satama-alueen liepeillä sijaitseva englannin siirtomaa-ajan perua oleva ginitislaamojen keskittymä. Läheisien ravintoloiden ja kapakoiden terasseille on mukava pysähtyä nauttimaan lasillinen tätä perinteistä vientituotetta. Kaupungin viihtyisässä historiallisessa keskustassa kohtaa viehättävää menneen ajan tunnelmaa. Tunnettuja maamerkkejä ovat mm. Santa Maria kirkko sekä Sa Sala kaupungintalo.

Ciutadellan katedraali

Ciutadellan katedraalin upea julkisivu

45 kilometrin päässä Mahónista sijaitseva saaren muinainen pääkaupunki Ciutadella on myös kiintoisa vierailukohde. Vanhan keskustan kapeille kujille eksyy mielellään ihailemaan monia historiallisesti arvokkaita palatseja ja muita nähtävyyksiä. Kaupungin goottilainen katedraali on rakennettu paikalla alunperin sijainneen Moskeijan päälle, mistä todisteena ovat kellotornista löytyvät minareetin jäänteet. Iglesia del Socors -kirkko tunnetaan hienosta sisäpihan pylväskäytävästään. Ciutadellaan saavutaan etenkin juhannuksena 23.-24. kesäkuuta, jolloin kaupungissa vietetään perinteikästä San Joan -juhlaa.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Matkakohteet, Rantalomat, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti