Mallorca

Mallorca

Mallorca on Baleaarien kookkain saari sekä pinta-alaltaan (3600 km2) että asukasluvultaan (n. 850 000). Mallorca tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen matkailuun: Upeita rantoja, vesiurheilumahdollisuuksia, retkeilyreittejä, maaseudun rauhaa, historiallisia nähtävyyksiä sekä laadukasta yöelämää. Mallorca on tunnettu golfkohde. Saaren aktiviteetteihin lukeutuvat myös vesiurheilu ja sukellus, purjehdus sekä etenkin lapsiperheiden suosimat vesipuistot.

Saaren pohjoisosa on vuoristoista seutua, jota täplittävät viehättävät ja rauhalliset pikkukaupungit, kuten Valldemossa, jossa mm. Chopin asui ja sävelsi aikanaan. Pohjoista rannikkoa reunustavat myös useat idylliset ranta-alueet, kuten Cala de Deia, Port de Soller, Cala Tuent ja Calobra. Saaren kauneimpien rantojen sanotaan kuitenkin sijaitsevan eteläisellä rannikolla. Saaren itäpuolella puolestaan voi tutustua mielenkiintoisiin luolastoihin (Arta, Drac ja Harns).

Pääkaupunki Palma on moderni ja kansainvälinen keskus, jossa myös Espanjan kuninkaallinen perhe viettää mielellään lomiaan. Palmassa sijaitsee useita kiintoisia nähtävyyksiä. Roomalaisten valtakaudelta peräisin olevan Almudainan muurinrauniot, goottityylisen katedraalin, Castillo de Bellver linnoituksen, Mallorcan museon sekä Banos Arabes – arabialaisen kylpylän tavoittaa kätevästi kävelykierroksella.

Mallorcan pääkaupunki Palma

Mallorcan pääkaupunki Palman siluetti

Muita vierailemisen arvoisia kaupunkeja ovat saaren kaakkoisosassa sijaitsevat Alcudia ja Pollenca. Ensinmainittu muurien ympäröimä kaupunki pitää sisällään lukuisia roomalaisten aikakauden historiallisia nähtävyyksiä, mm. hyvin säilyneen amfiteatterin. Pollencan kaupunki puolestaan on vilkas taiteilijoiden suosima lomakeskus, jossa on kaunis satama-alue sekä vauhdikasta rantaelämää.

Mallorcan kulinaristinen tarjonta ei kalpene manner-Espanjalle, sillä tarjolla on lähes 2500 ravintolaa. Paikallisia erikoisuuksia ovat sobrassada paprikalla maustettu salami sekä kierrepulla ensaimada. Saaren lukuisat manteli- ja oliivipuut tuottavat runsaasti satoa, mikä myös maistuu Mallorcalaisessa keittiössä.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Golf, Matkakohteet, Rantalomat, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti