Málaga – aitoa andalusialaista tunnelmaa

Málaga – aitoa andalusialaista tunnelmaa

Málaga sijaitsee Etelä-Espanjassa, Andalusiassa, ja kuuluu suosittuun Costa del Solin alueeseen. Kauniissa yliopisto- ja satamakaupungissa on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Rannalla oleilemisen, vesiurheilun ja nähtävyyksien tutkimisen lisäksi Málagan suosituimpia ajanvietteitä on golfaus. Ja mikä parasta, lyhyen bussimatkan päässä on runsaasti lisää kiinnostavia retkikohteita.

Maurilaista arkkitehtuuria parhaimmillaan La Alcazabassa

Vuorien ympäröimän Málagan keskusta on lähellä kaupungin tärkeää ja vilkasta satamaa. Arkkitehtuuri on imenyt paljon vaikutteita Espanjassa taannoin vallassa olleilta maureilta. Hyvä esimerkki maurilaisperinnöstä on jyhkeä, neliskulmainen La Alcazaban maurilinnoitus, joka on myös kaupungin maamerkki. Linnoituksessa toimii nykyään kiehtova arkeologinen museo, ja sen alueella on kauniita suihkulähtein koristeltuja puutarhoja ja roomalainen amfiteatteri. Linnoituksen lähellä oleva, puukaiverruksin koristeltu katedraali kannattaa myös katsastaa. Sen hienoimpia osia ovat Capilla Mayor – ja Capilla del Sagrado Corazón -kappelit. Katedraali edustaa useita eri tyylisuuntia, sillä sen rakentaminen kesti parisataa vuotta.

La Alcazaban linnoitus mereltä käsin kuvattuna. (kuva: Té y kriptonita CC-SA)

La Alcazaban linnoitus mereltä käsin kuvattuna. (kuva: Té y kriptonita CC-SA)

Gibralfaron linnoitus ja Pablo Picasso -museo

Näköalaa ihailemaan kannattaa kavuta kukkulan laella olevalle Gibralfaron linnoitukselle. Se sijaitsee lyhyen matkan päässä La Alcazabasta, jonne kahdesta linnoituksen tornista on tunneliyhteys. Nykyisin Castillo de Gibralfaron tiloissa toimii sotamuseo.

Málaga sijaitsee vuorten kainalossa. (kuva: Bollofino CC-SA)

Málaga sijaitsee vuorten kainalossa. (kuva: Bollofino CC-SA)

Málagassa on paljon mielenkiintoista tutkittavaa myös taiteen ystäville. Koko kaupungin ylpeyden, Pablo Picasson, syntymäkotia ei ainakaan voi jättää väliin. Kauniissa, keskiaikaisessa Palacio de Buena Vista -palatsissa sataman lähellä taasen on taiteilijan tuotantoa laajalti eri aikakausilta esittelevä museo.

Kävelyretkiä ja ostoksia

Málagassa vallitsee aito andalusialainen tunnelma, josta voi nauttia esimerkiksi kävelyretkillä. Tunnelmallinen vanhakaupunki kapeine kujineen ja appelsiinipuineen ja kaunis, palmujen reunustama rantabulevardi soveltuvat niihin oivasti. Paras paikka ostosten tekemiseen on kaunis Calle Larios lähiympäristöineen. Kotiinviemisiksi kannattaa hankkia ainakin kuuluisaa oliiviöljyä. Kun nälkä yllättää, samalta alueelta löytyy runsaasti viehättäviä ravintoloita.

Calle Larios on hyvin kaunis. Se saakin toisinaan toimia erilaisten tapahtumien näyttämönä. (kuva: Gruban CC-SA)

Calle Larios on hyvin kaunis. Se saakin toisinaan toimia erilaisten tapahtumien näyttämönä. (kuva: Gruban CC-SA)

Matkaan!

Ainakin Kaleva Travel järjestää valmiita matkoja Málagaan. Málagaan on tarjolla myös paljon lentoja, sillä suurin osa muualle Aurinkorannikolle suuntaavista matkailijoista lentää sinne ja taittaa loppumatkan esimerkiksi bussilla. Lennot voi varata helposti itsekin internetin kautta; esimerkiksi Air Finland ja Finnair lentävät kohteeseen suoria lentoja. Majoitusvaihtoehtojakin on tarjolla runsaasti – kannattaa tutkiskella hotellien lisäksi myös vuokrattavana olevia asuntoja.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Golf, Kaupunkilomat, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Surffaus, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti