Maauimalat Suomessa – polski ulkoilmassa

Maauimalat Suomessa – polski ulkoilmassa

Maauimaloiden aukeaminen on varma kesän merkki. Kotimaassa riittää maauimaloita, mutta suurin osa on auki ainoastaan kesäaikaan. Artikkelissa esitellään suosituimpia maauimaloita Suomessa.

Helsingin maauimalat

Helsingissä on kaksi suosittua maauimalaa, Helsingin uimastadion ja Kumpulan maauimala. Uimastadion valmistui vuoden 1940 olympialaisia varten, jotka pidettiin sotien takia kuitenkin vasta vuonna 1952. Lähellä Olympiastadionia sijaitseva maauimala on avoinna vuosittain toukokuun alusta aina syyskuun loppuun saakka. Varsin suositussa uimalassa polskii päivittäin jopa 5000 uimaria. Uimastadioniin kuuluu kolme allasta sekä kahluuallas. Lastenallas, hyppyallas ja 50 metrin kuntouintiin suunnattu allas pitävät huolen siitä, että kaikenlaisille vesipedoille riittää puuhaa. Hyppyaltaassa on yhden ja kolmen metrin ponnahduslaudat sekä hyppytorni, jonka hyppykorkeudet ovat viisi, seitsemän ja puoli sekä kymmenen metriä.

Kumpulan maauimala taas sijaitsee nimensä mukaisesti Kumpulassa. Suomen kolmanneksi vanhin maauimala rakennettiin myös olympialaistunnelmissa, vuoden 1952 olympialaisten harjoitusaltaaksi. Maauimalaan kuuluu 25 metriä pitkä allas, lastenallas, hyppyallas ja kahluuallas. Myös lentopalloa, koripalloa, shakkia ja voimailua pääsee harrastamaan alueella. Kun fyysinen ja henkinen kuntoilu alkaa väsyttää, pääsee uimalan kahviossa virkistäytymään.

Turun maauimalat

Turun maauimalat ovat Samppalinnan maauimala ja Kupittaan maauimala. Turun Samppalinnanpuistossa oleva Samppalinnan maauimala suunniteltiin sekin vuoden 1952 olympialaisia varten. Uimala valmistui kuitenkin vasta vuonna 1955, koska uimalajit kisattiin Helsingissä. Samppalinnan uimalassa on yksi 50 metrin allas ja lastenallas. 50 metrin altaaseen on mahdollista myös pomppia, sillä sen vierellä on hyppytorni. Hyppykorkeudet ovat viidessä, seitsemässä ja puolessa sekä kymmenessä metrissä. Kupittaan maauimala taas on yksi Suomen vanhimpia maauimaloita: se avattiin jo vuonna 1912. Kupittaan maauimala on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Maauimalan vieressä on myös Seikkailupuisto sekä Paviljonki-ravintola.

Hyvinkään kaupunkisillan maauimala

Hyvinkään kaupunkisillan maauimala on Hyvinkäällä Mustamännistössä. Maauimalaan on vapaa pääsy ja se on paitsi uimareiden suosiossa myös loistava auringonottopaikka. Alueella on myös leikkipuisto perheen pienimpiä varten. Hyvinkään kaupunkisillan maauimala on loistavalla paikalla, vain noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Porin maauimala

Porin maauimala on funkistyylinen, vuonna 1957 valmistunut maauimala. Museoviraston suojelema maauimala on niitä harvoja maauimaloita Suomessa, jossa uinti on mahdollista myös talvisin. 3-5 asteisessa vedessä pääsee avantouintitunnelmaan. Porin maauimalaan kuuluu kolme allasta, vesiliukumäki ja hyppytorni.

Helsingin Uimastadion on yksi suosituimpia maauimaloita (Kuva: ptrktn CC BY 2.0)

Helsingin Uimastadion on yksi suosituimpia maauimaloita (Kuva: ptrktn CC BY 2.0)

Matkalinkit

Hotellit Mökit
Aihe: Kotimaa
Lisää matkailuvinkki / kommentti