Maailman parhaimmat huvipuistot

Maailman parhaimmat huvipuistot

Maailman parhaimmat huvipuistot ovat täynnä hauskuutta ja jännitystä kaikenikäisten makuun. Monissa huvipuistoissa hujahtaa päivä jos toinenkin ohi vuoristoradan vauhdilla, toiset taas ovat juuri sopivan kokoisia päivän kiertelyyn. Matkaopas.info esittelee viisi parhainta huvipuistoa satunnaisessa järjestyksessä.

Tivoli, Tanska

Kööpenhaminan Tivoli perustettiin vuonna 1843 ja se on maailman toiseksi vanhin huvipuisto. Loistavalla paikalla vastapäätä rautatieasemaa sijaitseva Tivoli on kahdeksan hehtaarin kokoinen viihdepläjäys. Se on auki huhtikuun alusta syyskuun loppuun. Lisäksi Tivoli aukeaa joulun ajaksi, jolloin koko huvipuisto on yhtä välkkyvää valomerta. Huvipuiston legendaarisin laite on vuonna 1914 avattu Rutschebane eli Vuoristorata.

Beto Carrero World, Brasilia

Latinalaisen Amerikan suurin huvipuisto Beto Carrero World sijaitsee Brasiliassa Penha-nimisessä kaupungissa. Huvipuistosta löytyy useita erilaisia teemapuistoja, joiden teemat vaihtelevat merirosvotunnelmasta villin lännen fiiliksiin. Santa Catarinan saksalaisia maahanmuuttajia kunnioittaa Vila Germânica -teemapuisto (suom. saksalainen kylä). Huvipuistossa esitetään lukuisia esityksiä, joissa tv:stä tutut hahmot aina Madagascarin pingviineistä Fast & Furious -autoihin asti seikkailevat.

Europa-park, Saksa

Europa-Park on Saksan Rustin kaupungissa sijaitseva huvipuisto, joka houkuttelee vuosittain jopa neljä miljoonaa kävijää. Europa-Park on jaettu 15 eri alueeseen, jotka saavat nimensä Euroopan eri alueilta ja mailta. Huvipuisto on auki pääsiäisestä marraskuun alkuun ja joulukuun alusta tammikuun toiselle viikolle saakka. Europa-parkissa voi viettää pidemmänkin loman: puiston neljä hotellia, leirintäalue ja majatalo pitävät majoittujistaan huolen.

Universal’s Islands of Adventure, Yhdysvallat

Islands of Adventure sijaitsee Orlandossa Yhdysvalloissa. Huvipuisto koostuu erilaisista teemapuistoista, joiden aiheena ovat esimerkiksi Harry Potter, Jurassic Park ja Marvelin supersankarit. Varoitus: monissa laitteissa kastuu. Ota siis mukaan vaihtopaita tai kokeile people dryer -laitteita. Mikäli Islands of Adventure -huvipuiston jälkeen riittää vielä virtaa, on lähistöllä myös Universal Studios ja Universalin CityWalk-katu, jonka varrelta löytyy ravintoloita ja baareja.

Gardaland, Italia

Gardaland on Italiassa, Gardajärven itäisellä rannalla komeileva huvipuisto. Se on Euroopan kolmanneksi suosituin huvipuisto. Gardaland muodostuu kuudesta eri alueesta, jotka ammentavat inspiraationsa esimerkiksi Lähi-idästä, keskiajasta ja 1700-luvun Englannista. Huvipuisto pitää sisällään yhteensä 56 erilaista huvipuistolaitetta. Neljä erilaista vuoristorataa ovat vauhdin ystävien mieleen: Blue Tornado -vuoristoradan huippunopeus on jopa 80km/h.

Beto Carrero World on kuin mielikuvitusmaailmasta (Kuva: Gabriela Sakamoto CC BY 2.0)

Beto Carrero World on kuin mielikuvitusmaailmasta (Kuva: Gabriela Sakamoto CC BY 2.0)

Matkalinkit


Aihe: Huvipuistot
Lisää matkailuvinkki / kommentti