Maailman kauneimmat linnat

Maailman kauneimmat linnat

Maailman kauneimmat linnat pitävät sisällään niin romanttista keskiaikaista tunnelmaa kuin itämaista mystiikkaakin. Kauniita linnoja on huomattava määrä Euroopassa, etenkin Saksassa ja Iso-britanniassa, mutta löytyy ylväitä palatseja muualtakin. Matkaopas.info esittelee satunnaisessa järjestyksessä viisi maailman kauneinta linnaa.

1. Malborkin linna, Puola

Malborkin linna Pohjois-Puolassa on pinta-alaltaan maailman suurin linna ja se on myös Euroopan suurin tiilirakennus. Linnan rakennutti saksalainen ritarikunta 1200-luvun lopulla. Linnan punertava väri on kaunis kontrasti sitä ympäröivälle vehreälle maisemalle ja vieressä virtaavalle Nogat-joelle. Linna tuhoutui osittain toisen maailmansodan taisteluissa, mutta se on saatu onneksi hyvin kunnostettua sittemmin.

2. Osakan linna, Japani

Tenshu on Osakan linnan päätorni (Kuva: Matt_Weibo CC BY-SA 2.0)

Tenshu on Osakan linnan päätorni (Kuva: Matt_Weibo CC BY-SA 2.0)

Osakan linnalla on huiman pitkä historia takanaan: linna valmistui jo 1500-luvun lopulla. Linnaa on kuitenkin jouduttu korjailemaan ja nykyinen rakenne on peräisin 1930-luvulta. Ōsaka-jō -linnan sisältä löytyy museo ja sitä ympäröi ihana puutarha. Keväällä kirsikankukkien aikaan linna ympäristöineen on parhaimmillaan.

3. Neuschwanstein, Saksa

Schloss Neuschwanstein eli suoraan käännettynä uusi joutsenkivilinna, on 1800-luvun lopulla rakennettu linna Etelä-Saksassa. Linna on saanut nimensä Lohengrin-oopperasta, joka tunnetaan myös nimellä Joutsenritari. Disney-linnanakin tunnettu linna toimi esikuvana Walt Disneyn Prinsessa Ruusunen -elokuvan satulinnalle. Linna ei ikävä kyllä ehtinyt valmistua täysin: valtaistuin puuttuu valtaistuinsalista ja osa kerroksistakin on keskeneräisiä.

4. Hatleyn linna, Canada

Hatleyn linna on tuorein linnoistamme, vasta 1900-luvulla rakennettu komistus. Linnassa toimii nykyään Royal Roads -yliopisto. Linna on tunnettu etenkin sitä ympäröivästä, reilun kahden neliökilometrin kokoisesta puutarhastaan, jossa on edustettuna muun muassa japanilainen ja italialainen puutarhatyyli sekä ruusupuutarha.

5. Branin linna, Romania

Iltavalaistuksessaan oleva Draculan linna hirvittää herkimpiä (Kuva: Jenny Salita CC BY-ND 2.0)

Iltavalaistuksessaan oleva Draculan linna hirvittää herkimpiä (Kuva: Jenny Salita CC BY-ND 2.0)

Branin linna tunnetaan Draculan linnana. Draculan esikuva, julma Vlad Seivästäjä ei tosin asunut linnassa kuin muutaman kuukauden. 1300-luvun lopulla valmistunut linna sijaitsee kukkulan laella, Transilvanian vihreissä metsämaisemissa. Pienestä Branin kylästä voi linnaan tutustumisen lisäksi lähteä trekkaamaan vuorille. Yritykset ja järjestöt voivat vuokrata linnan myös yksityistilaisuuksiin – mikä olisikaan upeampaa kuin virkistysmatka Draculan linnaan?

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkakohteet
Lisää matkailuvinkki / kommentti