Maailman kauneimmat järvet

Maailman kauneimmat järvet

Maailman kauneimmat järvet ovat safiireja maapallon pinnassa. Vaikka Suomi on tuhansien järvien maa, on muuallakin ihailemisen arvoisia järviä: Matkaopas esittelee kauneimmista järvistä viisi satunnaisessa järjestyksessä. Listalta löytyy muun muassa peilijärvi, harmaa puuma ja ylämaan helmi.

1. Matheson, Uusi-Seelanti
Matheson-järveä kutsutaan peilijärveksi, eikä suotta: järvi on kuuluisa siitä, että se heijastaa erityisen kauniisti Uuden-Seelannin suurimman vuoren Aorakin ja Tasman-vuoren. Maorit ovat perinteisesti pyydystäneet järvestä ankeriaita ja vesilintuja. Matheson heijastuksineen on yksi Uuden-Seelannin maamerkeistä.

2. Gardajärvi, Italia
Saapasmaan suurin järvi, Gardajärvi, säihkyy kauniina kuin jalokivi vuorten välissä. 30 kilometrin päässä Veronasta sijaitseva järvi kutsuu sekä aktiivimatkalaisia että rauhaa kaipaavia. Pikkukaupungit suloisine rakennuksineen sopivat kiireettömyyttä etsiville. Järven kauniissa maisemissa patikoiminen ja maastopyöräily sekä järvellä sukeltaminen ja varjoliitäminen taas virkistävät urheilullisia lomalaisia. Järven lähistöllä on myös viinitiloja, keskiaikaisia linnoja sekä muinaisten roomalaisten aikaisia raunioita.

3. Titicaca, Peru & Bolivia
Titicaca sijaitsee Perun ja Bolivian rajalla Andien vuoristossa. Järven nimi tarkoittaa harmaata puumaa, mutta se on kaukana harmaasta. Titicaca on koti muun muassa 300 asukkaalle, jotka asuvat kaisloista tehdyillä saarilla. Kaislasaaret tunnetaan nimellä Los Uros. Kaislasaaret rakennettiin turvapaikaksi inkojen hyökkäyksiä vastaan. Järvi on maailman korkeimmalla sijaitseva purjehduskelpoinen järvi, paikallisten uskomusten mukaan auringon syntymispaikka ja suurin koko Etelä-Amerikan järvistä.

4. Loch Lomond, Skotlanti
Skotlannin suurin järvi on yksi Skotlannin ikonisimmista paikoista. Kuvankaunis järvi kuuluu Loch Lomondin ja Trossachsin kansallispuistoon, jossa voi patikoida tutustuen upeisiin ylämaalaismaisemiin linnoineen, laaksoineen ja vuorineen. Loch Lomond tunnetaan myös samannimisestä viskistä, jota Tintti-sarjakuvien kapteeni Haddock joi mieluiten.

5. Kawaguchi, Japani
Fujin vieressä sijaitseva Kawaguchi on yhdessä Fujin kanssa yksi Japanin symboleista. Fujia ympäröi viisi järveä, mutta Kawaguchi on niistä suosituin. 90 minuutin päässä Tokiosta sijaitseva järvi on erityisen mieleenpainuva näky kirsikankukkien aikaan. Järvi on tosin suosionsa vuoksi myös ajoittain ruuhkainen. Kannattaakin välttää suosituimpia aikoja ja suunnata järvelle esimerkiksi aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

Matheson-järvi heijastaa kuin peili (Kuva: phroggar CC BY 2.0)

Matheson-järvi heijastaa kuin peili (Kuva: phroggar CC BY 2.0)

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkakohteet
Lisää matkailuvinkki / kommentti