Maailma Kylässä -festivaali – kansainvälistä tunnelmaa kevääseen

Maailma Kylässä -festivaali – kansainvälistä tunnelmaa kevääseen

Jokavuotinen Maailma Kylässä -festivaali saapuu jälleen Helsinkiin 23-24.5.2015. Kaksipäiväinen tapahtuma tuo Kaisaniemenpuistoon ja Rautatientorille lukuisia näytteilleasettajia, hyvää ruokaa, musiikkia ympäri maailman ja muita esintyjiä monelta eri alalta. Tämän vuoden teema festareilla on kehitys ja maantieteellinen painotus Afrikassa ja Lähi-idässä.

Mikä Maailma Kylässä?

Maailma Kylässä on koko perheen festivaali, joka on järjestetty vuodesta 1995 alkaen. Tapahtuma on Suomen suurimpia kulttuurien, järjestöjen ja kehitysyhteistyön kohtaamispaikkoja ja se antaa tilaa ajankohtaisille aiheille. Ilmaiseen festivaaliin osallistuu vuosittain noin 80 000 kävijää.

Festivaalin pääjärjestäjä on 300 kehitysyhteistyöstä kiinnostuneen kansalaisjärjestön kattojärjestö Kepa Ry. Järjestön toimintaa tuetaan kehitysyhteistyömäärärahoilla. Kaiken kaikkiaan Kepan jäsenjärjestöjä ja yhteistyökumppaneita on festivaaleilla mukana yli 500.

(Kuva: Alberto CC BY 2.0)

(Kuva: Alberto CC BY 2.0)

Perinteisesti kansalaisjärjestöjen näytteilleasettajat esittelevät toimintaansa festivaaleilla ja lisäksi näytteilleasettajia on yrityksistä, oppilaitoksista ja viranomaisten joukosta. Lisäksi mukana on useita kymmeniä eri ruokamyyjiä.

Festivaalialueen ytimessä sijaitsevat teemakylät, jotka ovat näytteilleasettajakokonaisuuksia ja ovat olleet tärkeä ja olennainen osa festivaaleja jo pitkään. Teemakylät vaihtelevat vuosittain.

Maailma Kylässä ohjelma vuonna 2015

Tänä vuonna festivaalin teemoja on kehitys ja maantieteellinen painotus Afrikassa ja Lähi-idässä, jotka näkyvät festivaalin ohjelmistossa ja muussa tarjonnassa.

Tänäkin vuonna festivaaleilla on useita teematelttoja. Teemat pyörivät demokratian, ilmaston, kirjojen ja eri kulttuurien kohtaamisen ympärillä. Paikalla on poliitikan edustajia, kirjailijoita, runoilijoita ja muita taiteilijoita, sekä lukuisia asiantuntijoita vallitsevien teemojen tiimoilta.

Ohjelmassa musiikkia, esittävää taidetta ja hyvää ruokaa

Maailma Kylässä -festivaalin ohjelma tapahtuu usealla eri lavalla, sekä katutaidepisteellä ja yli 450 näytteilleasettajien pisteillä. Yli 100 esityksen joukosta löytyy monipuolista musiikkia, katutaidetta, teatteria, kuvataidetta ja paljon muuta. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Musiikkitarjonnassa on esiintyjiä ympäri maailmaa ja useasta eri genrestä. Luvassa on mm. hiphop-musiikkia, reggaeta, afroa, folkkia ja paljon muuta. Lauantaina järjestetään lisäksi iltaklubi Virgin Oilissa ja sunnuntaina päättäjäiset Tavastialla. Myös klubeille on vapaa pääsy, narikkamaksua lukuunottamatta.

Muuta ohjelmaa on luvassa mm. tanssin, improvisaatioteatterin, katutaiteen, runouden ja kuvataiteen muodossa koko tapahtuman ajan. Lisäksi Maailma Kylässä tarjoaa ohjelmaa erikseen myös lapsille. Lapset voivat osallistua erilaisille työpajoille esimerkiksi tanssin ja liikunnan puitteissa. Luvassa on muun muassa itämaisen tanssin työpaja, lastenmusiikkiorkesterin esitys ja somalialaisia satuja.

Festivaali tarjoaa runsaasti myös asiaohjelmaa ja kirjallisuutta ja tavattavissa on kirjailijoita ympäri maailman, sekä muita asiantuntijoita ja ihmisiä, jotka haluavat saada äänensä kuuluville eri aiheiden ympäriltä.

Ruokaa on tänäkin vuonna tarjolla useilta eri yrityksiltä ja kansalaisjärjestöiltä. Luvassa on suomalaisten makujen lisäksi makuja maailmalta mm. thaimaalaisen, afrikkalaisen, kiinalaisen ja meksikolaisen keittiön muodossa.

Matkalinkit


Aihe: Matkailu




Lisää matkailuvinkki / kommentti