Karun kaunis Lanzarote

Karun kaunis Lanzarote

Lanzarote on Kanariansaarista itäisin ja se sijaitsee vain noin 140 km päässä Afrikan rannikosta. Lanzarote on Gran Canariaan ja Teneriffaan verrattuna pienempi sekä pinta-alaltaan, että asukasluvultaan. Asukkaita saarella on silti noin 140 000. Puhutuimpana kielenä on espanja, mutta englannilla pärjää hyvin – onhan matkailu saaren tärkein elinkeino. Lanzaroten pääkaupunki on Arrecife.

Lomakohteet Lanzarotella

Matkoja Lanzarotelle järjestävät monet suuret matkatoimistot, mm. Aurinkomatkat ja Finnmatkat.
Puerto de la Carmen on Lanzaroten suosituin kohde ja etenkin lapsiperheiden suosiossa. Iltaelämääkin Puerto de la Carmenista löytyy – kuten Gran Casino de Lanzarote, mikäli pelipöydät houkuttelevat. Kaupungin tunnelmallista rantabulevardia sekä vanhakaupungin katuja pitkin käveleskely sekä pikkubaareihin poikkeaminen riittää vähempää jännitystä kaipaaville.

Playa Blanca on Carmenia hieman rauhallisempi ja pienempi matkakohde. Ravintolatarjonta on pienempi kuin Carmenissa ja iltaelämä suhteellisen rauhallista. Blancalta on matkaa Teneriffan Fuerteventuralle vain 11 km, jonka voi kulkea lautalla. Playa Blancan parhaimmat rannat ovat Playa Dorada, Papagayo ja Playa Flamingo.

Lanzaroten nähtävyydet

Lanzaroten saari on muiden Kanariansaarten saariryhmän saarien tapaan aikoinaan syntynyt maaperän vulkaanisesta toiminnasta. Lanzaroten matkalla kannattaakin ehdottomasti käydä tutustumassa Timanfayan kansallispuistoon, jonka upea vulkaaninen ympäristö tarjoaa eksoottisen lomakokemuksen. Tämä kiehtova alue on myös toiminut tunnettujen sci-fi elokuvien, kuten Apinoiden planeetta, kuvauspaikkana. Saari on karu, mutta ei niin vuoristoinen kuin moni muu Kanariansaarista.

Lanzaroten Isla Graciosa

Lanzaroten Isla Graciosa

Historiallisten nähtävyyksien ystäville saarelta löytyvät mm. linnat Castillo de San Jose ja Castillo de Guanapay. Myös delfiini- ja valasmuseo Cetacean Museum on mielenkiintoinen ja käymisenarvoinen vierailukohde. Jotta saaren nähtävyyksiä saisi kaiken irti, on auton vuokraaminen kannattavaa.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Matkakohteet, Rantalomat
Yksi komentti. Haluatko lisätä vinkin tai kokemuksen kaikkien iloksi?

Lisää matkailuvinkki / kommentti