Kiehtova Kuuba yllättää

Kiehtova Kuuba yllättää

Kuubasta mainittaessa monelle nousevat mieleen sikarit, rommi, salsa ja kommunistinen valtionjohto sekä sen pääarkkitehdit vapaustaistelija Che Guevara ja monivuotinen mahtihallitsija Fidel Castro. Kuuba onkin monien vastakohtien maa. Salsarytmit ja niiden symboloima elämänilo ja rentous valloittavat maailmaa, samalla kun monet kuubalaiset elävät köyhyydessä diktatuurin kahlitsemina. Maan talous romahti 90-luvun alussa Neuvostoliiton hajottua ja sen taloudellisen tuen loputtua. Kuuba on kuitenkin pääsemässä takaisin jaloilleen etenkin kasvavan turismin myötä. Matkailu onkin nykyään maan tärkein tulonlähde.

Matkailijaa odottaa Kuubassa kokonaisvaltainen trooppinen elämys: sademetsien renustama vuoristo, valkeat korallirannat sekä taivaansinininen Karibian meri. Ihmisten vieraanvaraisuus ja ystävällisyys on hämmentävän aitoa ja materiaalisesta köyhyydestä huolimatta ihmiset osaavat ottaa ilon irti elämästä. Salsa, Mambo, Chachacha ja muut Karibian rytmit kantautuvat paikallisista musiikkikuppiloista myös katua tallaavan turistin askelten tahdittajiksi. Moni vieras menettääkin sydämensä ikihyviksi. Pohjoismainen kuubanmatkaaja voikin maata kiertäessään miettiä, mitä ihminen todella tarvitsee ollakseen onnellinen.

Menneen ajan hurmaa Havannassa

Kuubalainen nainen tupruttelee sikaria

Kuubassa sikarit ovat suosittuja kaiken kansan keskuudessa.

Pääkaupunki Havanna on tunnettu kiehtovasta siirtomaatyylisestä arkkitehtuuristaan. Vanhojen rakennusten ja aukioiden nuhjuisuus ei häiritse, vaan on osa kaupungin ainutlaatuista tunnelmaa. Vanha kaupunki (La ciudad Vieja) on syystä yksi Unescon maailmanperintölistan kohteista. Havanna on kuin aikamatka 50-luvulle, sillä sen ajan pyöreämuotoiset ja värikkäät autot ovat näkyvä osa katukuvaa tänäkin päivänä.

Havannassa et kohtaa loisteliaita ostosparatiiseja, vaikka kaupankäyntiä toki harjoitetaan. Parasta kaupungissa on rento kuljeskelu kaupungin kaduilla ja kujilla tunnelmaa aistien. Välillä voi pysähtyä baariin nauttimaan viilentävän Mojiton tai salsata menemään musiikkipaikkojen iltapäivätansseissa. Kadulla tavoitat myös aitoa kuubalaista elämänmenoa. Vaihda pari sanaa varjossa lepäilevän sikaria tupruttavan isoäidin kanssa, pelaa erä shakkia kengänkiillottajapojan kanssa tai nauti paikallisen miesporukan tarjoamat rommiryypyt.

Suosittuja Kuuban kohteita

Kuuba on suosittu talvikauden (marras-maaliskuu) kohde ja useimpien suurten matkanjärjestäjien listalla. Tunnettuja rantakohteita ovat Varadero sekä Guardalavaca. Tarjolla on myös kierto- ja yhdistelmämatkoja, joissa vieraillaan useammassa kohteessa.

Kuuba soveltuu hyvin myös omatoimimatkailuun sillä turvallisuustilanne on hyvä. Matkailijan ei tarvitse juurikaan pelätä rikollisuutta, vaikka toki normaali varovaisuus on syytä muistaa.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkakohteet, Väli-Amerikka ja Karibia
Lisää matkailuvinkki / kommentti