Kusadasi – antiikkia, aurinkoa ja akkujenlatausta

Kusadasi – antiikkia, aurinkoa ja akkujenlatausta

Kusadasi on kaupunki, jossa voi yhdistää rantaloman, antiikin historiaan perehtymisen, shoppailun ja vaellusretkenkin vaivattomasti. Turkin Kusadasiin tullaan pääasiassa viettämään ranta- ja akkujenlatauslomaa, mutta onnistuu kaupungissa myös historiaan tutustuminen ja reippailukin. Lisäksi läheiset vesipuistot ovat erittäin suosittuja varsinkin lapsiperheiden keskuudessa.

Alkukesästä Kusadasiin

Kusadasi on vehreä kaupunki (Kuva: shankar s. CC BY 2.0)

Kusadasi on vehreä kaupunki (Kuva: shankar s. CC BY 2.0)


Kusadasi on Turkin länsirannikolla sijaitseva kaupunki. Aurinko helottaa Kusadasissa toukokuun alusta syyskuulle. Heinä-elokuu voi olla jo tukahduttavan kuumaa aikaa, joten paras aika matkustaa on touko-kesäkuussa tai syyskuussa.

Risteilyjä joka lähtöön

Kusadasista on helppo tehdä myös päiväretkiä esimerkiksi läheiselle, kreikkalaiselle Samoksen saarelle. Tarjolla on erilaisia risteilyjä rentouttavista auringonottoristeilyistä biletysristeilyihin ja romanttisiin auringonlaskuristeilyihin.

Rantoja ja vesipuistoja

Rannalla lekottelu onnistuu niin Kusadasissa kuin sen ympäristössäkin, lukuisten kauniiden uimarantojen ansiosta. Suosituin ranta on kenties Kadinlar Denizi eli hienojen naisten ranta, jonne pääsee dolmus-minibussilla. Atatürk-rantakadun varrelta löytyy myös pieniä ja sympaattisia rantoja. Mikäli risteilyt ja meressä pulikointi eivät viilennä tarpeeksi, voi suunnata vesipuistoihin, jotka löytyvät Tusan-rannan läheisyydestä: Adaland ja Aquafantasy pitävät sisällään vesiliukumäkiä, trooppisen akvaarion ja delfiinipuiston.

Kaupungin parhaimmat nähtävyydet & Efesos

Efesos tuo historian silmien eteen (Kuva: Dennis Jarvis CC BY-SA 2.0)

Efesos tuo historian silmien eteen (Kuva: Dennis Jarvis CC BY-SA 2.0)

Kun tekee mieli kuluttaa kaloreita, voi kiivetä läheiselle Kese Dagin-vuorelle, jonka päältä voi ihailla kaupungin maisemia. Toinen kaupungin maamerkeistä on sataman edustalla oleva lintusaari, jota muinainen ottomaanien linnoitus vartioi.

Historiaan pääsee tutustumaan päiväretkellä Efesokseen, joka on lyhyen bussimatkan päässä. Efesoksessa voi kuvitella olevansa antiikin ajan roomalaisessa kaupungissa. Raunioista on löydetty ainakin kylpylän, kirjaston ja bordellin jäänteet. Efesos on myös yksi kristinuskon alkukirkon seurakuntia, jossa uskotaan asuneen myös Jeesuksen äiti Marian ja apostoli Johanneksen.

Edullinen shoppailukohde

Kusadasi on hintasaoltaan varsin edullinen, jopa muuta Turkkia edullisempi. Esimerkiksi nahkatuotteet ovat hintatasoltaan alhaisia verrattuna Suomeen. Markkinoilla on monipuolisesti tarjontaa ja Kusadasin läheisyydessä sijaitsevaan Söken kylään voi tehdä myös shoppailumatkan.

Suuntana Kusadasi

Sekä pakettimatkat että valmismatkat lentävät usein lähellä olevaan Izmirin kaupunkiin, jonne lentoaika on nelisen tuntia. Hieman yli tunnin päässä sijaitsevassa Kusadasissa on helppo majoittua: vaihtoehtoja on niin luksuksen ystäville kuin budjettimajoitusta etsiville. Kusadasissa liikkuminen onnistuu kätevästi niin jalan, taksilla kuin dolmus-minibusseillakin.

(Kuva: iris CC BY-ND 2.0)

(Kuva: iris CC BY-ND 2.0)

Matkalinkit


Aihe: Eurooppa, Kaupunkilomat, Ostokset, Rantalomat
Lisää matkailuvinkki / kommentti