Kuala Lumpur – Pilvenpiirtäjien ja monen kulttuurin kaupunki

Kuala Lumpur – Pilvenpiirtäjien ja monen kulttuurin kaupunki

Kuala Lumpur on värikäs yhdistelmä pilvenpiirtäjiä, perinteistä aasialaista kulttuuria ja upeita makuelämyksiä. Kaupunki sopii matkakohteeksi niille, jotka toivovat kaupunkilomaltaan mahdollisimman monipuolisia kokemuksia, upeita nähtävyyksiä ja hyviä shoppailumahdollisuuksia. Kuala Lumpurista löytyvät nämä kaikki ja lisäksi paljon muuta.

Eurooppalais-aasialainen miljoonakaupunki

Kuala Lumpur on Kaakkois-Aasiassa sijaitsevan Malesian pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki. Kaupungissa asuu noin 2 miljoonaa asukasta, joista suurin osa on malaijeja ja kiinalaisia. Näiden ryhmien lisäksi kaupungissa asuu myös melko paljon intialaisia.

Kuala Lumpurissa vallitsee trooppinen ilmasto, eli ilma on kostea ja lämmin ympäri vuoden. Lämpötilanvahtelut ovat pieniä ja päivisin lämpötila kohoaa helposti 30 asteen tuntumaan tai jopa sen yli. Sateita tulee tasaisesti ympäri vuoden, mutta sateisimmat kuukaudet ovat huhtikuu ja marraskuu. Kuala Lumpur on tasaisen ilmastonsa vuoksi suosittu matkakohde ympäri vuoden.

Kaupungin arkkitehtuurissa näkyy vaikutteta kiinalaisesta ja eurooppalaisesta kulttuurista. Turisteille Kuala Lumpur on äärimmäisen monipuolinen matkakohde ja kaupungin asukkaat ottavat matkalaiset lämpimästi ja avoimesti vastaan.

Korkeita näköalatorneja ja huippumuotia

Petronas Twin Towers (kuva: Niduzzi CC-BY_SA)

Petronas Twin Towers (kuva: Niduzzi CC-BY_SA)

Kaupungin suurin keskittymä, The Golden Triangle, tarjoaa runsaasti ostosmahdollisuuksia ja kurkistuksen vilkkaaseen yöelämään. Siellä sijaitsee myös yksi Kuala Lumpurin tunnetuimmista nähtävyyksistä, 452 metriä korkeat Petronas Twin Towers. Torneihin järjestetään lyhyitä näköalamatkoja ilmaiseksi. Lisäksi niiden yhteydessä on suuri Suria KLCC -ostoskeskus, josta löytyy tarjontaa joka lähtöön huippumuodista tunnettuihin vaateketjuihin.

Petronas Twin Towers -tornit eivät kuitenkaan tarjoa korkeudestaan huolimatta parasta mahdollista näköalaa. Siksi kannattaakin vierailla maailman korkeimpiin tv-mastoihin kuuluvan Menara Kuala Lumpurin näköalatasanteella, josta on henkeäsalpaavan upeat näkymät koko kaupunkiin.

Rauhallinen Lake Gardens ja katsaus Malesian kulttuurihistoriaan

Lake Gardens

Lake Gardens

Kiireisessä suurkaupungissa kaipaa joskus pientä rauhoittumista. Tällöin kannattaa suunnata Lake Gardensiin. Keskellä kaupunkia sijaitsevalla puistoalueella voi esimerkiksi ihailla värikkäitä j eksoottisia lintuja, tehdä souturetken tai vierailla perhospuistossa ja orkideapuutarhassa.

Aasialaista kulttuuria ja historiaa pääsee tarkastelemaan lähemmin The Muzium Negarassa, Malesian kansallismuseossa. Lisäksi kannattaa vierailla myös Itä-Aasian suurimmassa moskeijassa Masjid Negarassa. Datara Merdeka, Malesian itsenäisyyden tunnuspaikka eli itsenäisyysaukio, on kunnitoitusta herättävä näky.

Datara Merdeka -aukio (kuva: Neitram CC-BY-SA)

Datara Merdeka -aukio (kuva: Neitram CC-BY-SA)

Kaupungissa pääsee osakseen monikulttuurista elämää esimerkiksi vierailemalla Chinatownin pääkadulla, Jalan Petalingilla.

Malesialainen keittiö tarjoaa länsimaalaiselle matkailijalle upeita makuelämyksiä. Kuala Lumpurissa katukeittiöt ovat täynnä monipuolisia makuja, jotka ovat sekoitus kiinalaista, eurooppalaista ja intialaista makumaailmaa ja vievät kielen mennessään.

Kokemuksia myös kaupungin ulkopuolella

Upeita nähtävyyksiä löytyy myös kaupungin ulkopuolelta. Ihan kaupungin tuntumassa sijaitseva, F1-osakilpailuista tunnettu Sepangin moottorirata on vaikuttava näky ja jokaisen F1-fanin ehdoton vierailukohde.

Intialaista ja erityisesti hindulaista kulttuuria pääsee ihastelemaan noin 13 kilometriä Kuala Lumpurista pohjoiseen sijaitsevissa Batut-luolissa, jotka ovat hindujen pyhä paikka.

Batut-luolat (kuva: Simon_sees CC-BY)

Batut-luolat (kuva: Simon_sees CC-BY)

Täältä tullaan Kuala Lumpur

Suomesta ei pääse Kuala Lumpuriin suoralla lennolla. Helpoin tapa matkustaa on lentää Helsingistä Singaporeen ja ottaa sieltä tunnin kestävä jatkoyhteys Kuala Lumpuriin.

Majoitusvaihtoehtoja kaupungissa on useita. Golden Trianglessa on lukuisia luksushotelleja ja vähän edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle kaupungista löytyy majataloja ja pienempiä hotelleja, esimerkiksi Chinatownista.

Kaupungissa pääsee helposti liikkumaan taksilla, vaikka liikenne ruuhkautuukin toisinaan helposti, eikä taksimatkan hinnasta välttämättä ole selvyyttä etukäteen. Jalkakäytäviä Kuala Lumpurissa ei juurikaan ole, joten jalkaisin liikkuessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota liikenteeseen. Kaupungin sydämessä matkat tärkeimpiin nähtävyksiin taittuvat kuitenkin melko helposti kävellen. Paikallisjunilla pääsee lisäksi kätevästi paikasta toiseen.

Kaupunkilaiset puhuvat suurimmaksi osaksi hyvää englantia, joten turistit pärjäävät englannilla oikein hyvin.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Kaupunkilomat, Matkakohteet
Lisää matkailuvinkki / kommentti