Krabi – aktiivilomailua ja rantaelämää

Krabi – aktiivilomailua ja rantaelämää

Krabi on Thaimaan rantalomakohteiden joukossa suhteellisen uusi tuttavuus. Aikaisemmin lähinnä reppumatkailijoiden suosima helmi on kehittynyt ja kiinnostaa yhä lajeempaa joukkoa matkailijoita. Suosion kasvusta huolimatta Krabi ei ole menettänyt omaleimaisuuttaan ja viehätystään.

Krabin luonnonkaunis provinssi

Kuva: René Ehrhardt (CC BY)

Venematka Krabissa. Kuva: René Ehrhardt (CC BY)

Krabin provinssi tunnetaan mahtipontisista merta reunustavista kivimuodostelmistaan, joiden kallioseinämät tarjoavat loistavat kiipeilypuitteet niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin. Myös sukellus ja snorklausmahdollisuudet ovat erinomaiset. Turkoosina hohtavassa meressä voi värikkään vedenalaisen elämän ihailun ohella tutustua kiehtoviin laivojen hylkyihin sekä luoliin.

Kuivalla maalla viihtyville on tarjolla monentasoisia luontoelämyksiä. Retkeillä voi esimerkiksi alueen sademetsissä, missä matkan varrella kohdattavat vesiputoukset vilvoittavat tropiikin kuumuudessa. Seikkailunhaluiset voivat osallistua myös pidemmille viidakkoretkille, esim. elefanttivaellukselle. Harrastaa voi myös golfausta, kalastusta, pyöräilyä, melontaa sekä lintubongausta. Hotellien yhteydessä on tasokkaita kylpyläpalveluita hemmotteluhoitoja kaipaaville. Krabissa täyttyvätkin niin aktiivilomailijan kuin rentoa rantameininkiä hakevan tarpeet.

Krabin kohteet: Ao Nang, Railay ja Krabin kaupunki

Krabin provinssin pääkaupunki on Krabin kaupunki, noin 30 000 asukkaan eläväinen keskus. Kaupungista on hyvät bussiyhteydet Bangkokiin sekä muihin lähialueiden suurempiin kaupunkeihin. Lentoyhteyksiä on päivittäin Bangkokiin sekä myös Singaporeen. Krabin kaupungin lähistöllä on myös moni tasokkaita rantakohteita.

Krabin alueen upeista rantakohteista kenties tunnetuin on Ao Nangin rantakylä. Ao Nang on upean, pitkän, valkohiekkaisen rannan tuntumaan kehittynyt lomaparatiisi, ja taatusti parasta, mitä eteläisellä Thaimaalla on tarjota. Ao Nangissa sijaitsevat monet varsin tasokkaat hotellit ja ravintolat.

Ao Nangin lähellä sijaitsee myös Railayn niemi, joka kirjoitetaan toisinaan myös Rai Leh. Tämän upean merta kohti työntyvän niemen maineen ovat luoneet sen jyrkät kallioseinämät. Railay onkin tunnettu kalliokiipeilijöiden ykköskohteena koko Kaakkois-Aasiassa, sillä mahdollisia reittejä on joka puolella ja majoittuminen on halpaa ja vaivatonta. Läheinen Ton Sain kylä tarjoaa kenties halvimmat majoituspaikat bungaloweissa.

Railayn kallioita

Railayn kalliot kehystävät jylhinä kimaltavaa merta (kuva: Jpatokal)

Krabissa on monia rauhallisempia, ei niin suosittuja paikkoja. Tällaista etsivälle voi suositella vaikkapa had Yaon, eli Long Beachin rantaa, tai Koh Jum -saarta. Ne ovat rauhallisia, luonnoltaan upeita paikkoja, jossa ravintolatarjontaa ei ole paljon, mutta tunnelma sitäkin parempi.

Krabin provinssi on kenties Thaimaan rannikon luonnonkauneinta aluetta. Sen upeat karstikivikalliot, hohtavanvalkoiset hiekkarannat ja upeat palmut luovat puitteet upealle lomalle. Vaikka Krabi ei suosiossa yllä aivan Pattayan tai Phuketin tasolle, tulee sinne silti vuosittain yli kaksi miljoonaa turistia, joten aivan koskematon se ei ole.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus
Lisää matkailuvinkki / kommentti