Korkeasaari – eläimellistä menoa ja paljon muuta

Korkeasaari – eläimellistä menoa ja paljon muuta

Korkeasaari on kesäisen kotimaan matkailun klassikkokohteita. Vuodelta 1889 peräisin oleva eläintarha on rakennettu samannimiseen saareen Helsingin edustalla. Eläintarhan 150 eri eläinlajia ja 1000 kasvilajia varmistavat monipuolisen tarjonnan ihmeteltävää.

Korkeasaaren eläimet

Tiikerit ovat Korkeasaaren yksi vetonaula (Kuva: smerikal CC BY-SA 2.0)

Tiikerit ovat Korkeasaaren yksi vetonaula (Kuva: smerikal CC BY-SA 2.0)

Korkeasaaren eläimistö jakaantuu eri alueisiin. Kissalaaksossa pääsee tutustumaan aasianleijoniin, amurinleopardiin, manuleihin, euroopanvillikissaan, lumileopardeihin, ilveksiin ja maailman suurimpaan kissapetoon, amurintiikeriin. Kissapetojen lisäksi kissalaaksossa asustaa vesikko, saukko ja pikkupandat. Apinalinnassa majailee kädelliset eläimet kuten uhanlaiset berberiapinat. Lisäksi Korkeasaaressa on trooppisia taloja, missä enemmän lämpöä tarvitsevat eläimet, kuten trooppiset sammakot elävät. Korkeasaaren eläimistöön kuuluu myös lukuisia eri lintuja ja kissojen lisäksi muita petoja kuten karhuja ja sorkkaeläimiä kuten kameleita.

Korkeasaaren tapahtumat

Korkeasaaresta löytyy ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja useita kioskeja. Lisäksi alueella on penkkejä ja muita levähdyspaikkoja joissa nauttia omia eväitä.
Korkeasaaressa järjestetään myös paljon tapahtumia. Kissojen yö -tapahtumissa alkusyksystä eläintarha on auki puoleen yöhön ja tarhassa on kissamaista ohjelmaa. Talvella järjestetään jäänveistotapahtuma ja kesällä taas hiekanveistämistapahtuma. Pääsiäisen aikoihin pidetään koko perheen tapahtuma Pääsiäissaari. Korkeasaaren nettisivuilla on usein myös mahdollista katsoa livekameralähetyksiä joistain eläinlajeista, kuten vaikkapa tällä hetkellä mangusteista.

Madagaskarin päivägekolla on jaloissaan imukupit (Kuva: markow76 CC BY 2.0)

Madagaskarin päivägekolla on jaloissaan imukupit (Kuva: markow76 CC BY 2.0)

Eläinten suojelutyö

Korkeasaari osallistuu eläintensuojeluun paitsi lajiensuojelutyöllä mutta myös lahjoittamalla rahaa luonnonsuojeluun. Viimeisen 10 vuoden aika Korkeasaari ja Korkeasaaren ystävät ry. on lahjoittanut yli 200 000 euroa luonnonsuojelutyöhön.
Kuinka Korkeasaareen?
Korkeasaareen pääsee Rautatientorilta bussilla, Zoolinjalla numero 16. Kesäisin Korkeasaareen pääsee myös vesibussilla Hakaniemestä tai Kauppatorilta.

Matkalinkit

Hotellit Mökit
Aihe: Kotimaa
Lisää matkailuvinkki / kommentti