Karibian auringon alla – Karibian risteily vai muu matka?

Karibian auringon alla – Karibian risteily vai muu matka?

Kuuba, Dominikaaninen tasavalta, Aruba, Curacao, Bahamasaaret, Barbados, Jamaika, Puerto Rico, Belize sekä lukuisat muut Karibian kohteet tunnetaan rentoina ja rytmikkäinä paikkoina, joissa paistaa aina aurinko. Karibian matkailu onkin viime vuosina kasvattanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Erinomainen tapa nähdä Karibiaa ovat Karibian risteilyt. Myös pakettimatkatarjontaa on paljon, suosituimpina kohteina Kuuba ja Dominkaaninen Tasavalta. Itsenäinenkin matkailu on entistä helpompaa hyvien lentoyhteyksien ansiosta.

Milloin matkustaa?

Karibian sesonki on parhaimmillaan talvikaudella, vaikka matkustaa voi toki vuoden ympäri. Tosin on syytä muistaa kesä-marraskuun välille sijoittuva hurrikaanien mahdollisuus. Pääsiäisen ajan pyhä viikko eli Semana Santa on katolisten maiden ykkössesonki ja tällöin alueen lomakohteet täyttyvät lähialueilta tulevista lomailijoista.

San Pedro Beachin kristallin kirkkaat vedet

San Pedro Beachin kristallin kirkkaat vedet (kuva: Areed145 CC BY SA 3.0)

Karibian risteily – näe enemmän

Karibian alueeseen voi kätevästi tutustua risteillen. Tarjontaa on paljon ja Karibian risteilyt ovatkin etenkin Pohjois-Amerikkalaisten turistien kestosuosiossa. Laivaelämää voi viettää kukin kykynsä ja halunsa mukaan muutamasta päivästä useisiin viikkoihin. Hulppeat risteilyalukset kiertävät saarelta toiselle ja väillä voi pistäytyä maissa järjestetyillä retkillä tai muuten vaan kiertelemässä ja tutustumassa satamakaupunkeihin.

Suomessa Karibian risteily on kasvattanu suosiotaan matkavaihtoehtona, minkä vuoksi useat matkanjärjestäjät järjestävät erilaisia risteilyjä. Risteilytarjontaa on hyvin paljon ja erilaisten vaihtoehtojen joukosta voi valita itseään eniten kiinnostavimman. Tarkista ainakin näiden matkanjärjestäjien tarjonta: Finnmatkat, Aurinkomatkat, Tjareborg, Olympia ja Royal Caribbean.

Karibian risteily omien mieltymyksien mukaan

Jamaika

Jamaika

Karibian risteilyt ovat aivan toista maata kuin ne risteilyt, joihin olet perinteisesti tottunut. Risteilyillä on mahdollista kokea kaikki Karibian parhaat palat kerralla. Upeat rannat, kirkkaan turkoosi vesi ja letkeä karibialainen elämäntyyli tulevat tutuksi, kun kierrät risteillen Karibian meren lumoavat saaret. Karibian risteily muuntautuu matkana moneksi. Se sopii koko perheen yhteiseksi aktiivilomaksi tai esimerkiksi romanttiseksi risteilyksi pariskunnalle. Ei ole mikään sattuma, että monet lähtevät häämatkalle kauniille Karibialle.

Karibian risteilyt on helppo jakaa itäiseen ja läntiseen Karibiaan sen mukaan, millä alueilla ne kiertävät. Itäisen matkan helmiä ovat mm. Bahama ja Neitsytsaaret, kun taas läntisellä puolella voi tutustua eksoottiseen Haitiin ja rentoon Jamaikaan. Suurin osa risteilyistä alkaa Floridasta, joten matkaan voi yhdistää halutessaan myös muutaman päivän hulppeassa Miamissa.

Risteilyjä on eri mittaisia hieman matkakohteista riippuen. Tyypillisiä ovat viikon ja kahden viikon mittaiset risteilyt, mutta myös lyhyempiä risteilyjä järjestetään. Yleensä risteilyt sisältävät täyden palvelun ja majoituksen risteilyaluksella ja mahdollisuuden päästä tutustumaan matkakohteisiin. Moniin risteilyihin kuuluvat myös lennot risteilyn lähtöpaikkoihin. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat valmiita vaihtoehtoja, mutta risteilyt ovat myös räätälöitävissä omien mieltymysten mukaan.

Suosituimmat Karibian risteilyt ja kohteet

Barbados

Barbados

Suosituimmat risteilyt Karibialla sisältävät runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja mahdollisuuksia rentoutua upeilla hiekkarannoilla. Suosio perustuu siihen, että Karibian risteilyllä jokainen päivä on erilainen ja näkemistä ja kokemista riittää niin merellä kuin maissa.

Bahaman saaret tarjoavat erinomaisen sukelluskohteen ja valkoiset, korallikalkista koostuvat saaret suorastaan kutsuvat luokseen. Sukeltaminen Bahamalla on turvallista, mutta myös eksotiikkaa on luvassa ja rohkeammat voivatkin sukeltaa haiden kanssa. Bahamalla pääsee halutessaa nauttimaan myös luksuselämästä Las Vegasin tyyliin erilaisissa kasinoilla. Kiehtovinta Bahamassa kuitenkin taitaa olla paikallisten asukkaiden elämä ja kuuluisat merirosvotarut, jotka värittävät arkea Bahamassa. Bahamasta ei myöskään luontoseikkailuja puutu, vaan halutessaan voi suunnata luontoon harrastamaan esimerkiksi eksoottisten lintujen bongausta.

Jamaikan saari on saavuttanut suorastaan legendaarisen maineen rastafareineen ja reggae-rytmeineen. Näitä kumpaakin Jamaikalta tosiaan löytyy, mutta lisäksi Jamaika on harrastuksien ja elämyksien taattu maa. Jamaikassa voi karibialaiseen totuttuun tapaan sukeltaa ja palvoa aurinkoa, mutta lisäksi upeat Blue Mountains-vuoret tarjoavat uskomattomat puitteet esimerkiksi patikointiin. Kulttuuri kukoistaa Jamaikassa vahvasti, joten vierailu Bob Marley -museossa onkin suosittu ajanviete saarella.

Belize on eksoottinen lomakohde, josta löytyy mm. mayojen temppeleitä ja salaperäisiä viidakoita. Belize onkin tutkismatkojen aarreaitta ja tarjoaa mukavaa vaihtelua loisteliaalle risteily-ympäristölle. Belizessä voi tietysti myös sukeltaa ja makoilla rannalla ja näitä aktiviteetteja useat risteilylomalle lähteneet tahtovatkin tutkimusmatkailun ohella harrastaa.

Barbados on Belizen tavoin puhdasta mystiikkaa jo nimestä alkaen. Pääkaupungissa Bridgetownissa kukoistaa edelleen brittiläinen kulttuuri ja kaupungissa voikin mm. pelata krikettiä tai ottaa osaa teekutsuille. Luonnonihmeitä Barbadoksesta löytyy yllin kyllin, kuten mistä tahansa päin Karibiaa. Harrison’s Caven tippukiviluolat ja satumainen kukkametsä ovat unohtumattomia näkyjä ja ovat erinomainen tapa kruunata onnistunut Karibian risteily.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Väli-Amerikka ja Karibia
Yksi komentti. Haluatko lisätä vinkin tai kokemuksen kaikkien iloksi?

  • Maija Laatikainen sanoo:

    Ollaan käyty aviomiehen kanssa Bahamalla ja Perheen kanssa Kuubassa rantalomalla. Kyllä Karibiansaaret on vaan ihan toista maata kuin Kanaria, Madeira tai vaikkapa joku Kreikka.

Lisää matkailuvinkki / kommentti