Kanariansaaret – tuttu ja turvallinen matkakohde

Kanariansaaret – tuttu ja turvallinen matkakohde

Kanariansaaret ovat monelle suomalaiselle tuttu klassinen etelänmatkan kohde. Saariryhmän seitsemän pääsaarta ovat Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, La Palma ja El Hierro. Tämän lisäksi saarien joukosta löytyy joukko pienempiä saaria, joista merkittävimpiä ovat koillisessa sijaitsevat Isla de Alagranza ja Isla Grazioso.

Kanariansaaret kuuluvat Espanjalle, mutta saarilla on oma autonominen hallinto. Saariryhmä sijaitsee yllättävän lähellä Afrikkaa: Fuerteventuralta on matkaa Marokkoon vain noin 100 km. Saarilla asuu yhteensä noin 2 miljoonaa ihmistä noin Uudenmaan maakunnan kokoisella alueella. Valtaosa väestöstä on espanjalaisia tai sieltä tulevia, mutta saarilla on runsaasti siellä pysyvästi asuvia ulkomaalaisia, lähinnä eläkeläisiä. Turismin ja palveluammattien lisäksi saarilla harjoitetaan mm. kalastusta ja maataloutta.

Tunnetuimpia lomasaaria ovat Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote sekä Fuerteventura.

Monenlaisia elämyksiä

Matka Kanariansaarille on loistava vaihtoehto monenlaiselle lomamatkalle. Saaret tarjoavat runsaasti aktiviteettejä laidasta laitaan, rauhallisia rantoja, upeaa luontoa sekä tietysti vilkasta yöelämää. Eksotiikkaakin löytyy, ainakin saarten luonnosta.

Merkinäköala Kanariansaarilla

Lumoava merinäköala Kanarialla

Kanariansaaret ovat syntyneet vedenalaisten tulivuorenpurkausten seurauksena. Osittain tästä syystä saarten luonto on todella upea ja monipuolinen. Alueella sijaitsee mm. neljännes Espanjan kansallispuistoista. Paras tapa saada eniten irti saarien lähiympäristöstä ja luonnosta on vuokrata auto.

Sää Kanariansaarilla on varsin ihanteellinen. Talviaikaan marraskuusta maaliskuuhun sää on lämmin, mutta ei helteinen. Keskilämpötila talviaikaan on noin 17-20 astetta. Kesäaikaan keskilämpötila on noin 20-25 astetta, keskikesällä yleensä tätäkin lämpimämpi. On sanottu, että sään suhteen Kanariansaarilla on ”ikuinen kevät”.

Miten Kanarialle?

Lentoja ja matkoja Kanariansaarille järjestävät lähes kaikki tutut matkatoimistot. Halpoja lentoja etsivien kannattanee katsoa lentoyhtiöiden sivuja ja etsiä lentoja Kanarialle esim. Barcelonan ja Madridin kautta. Myös monet halpalentoyhtiöt lentävät Kanarialle Espanjan lisäksi esim. Lontoosta. Matkatoimistot myyvät myös pelkkiä lentoja ilman pakettimatkaa, mutta pelkkien lentojen hinnat ovat suhteellisen kalliita. Sen sijaan äkkilähdöt Kanarialle ovat usein edullisia. Lento Helsingistä Kanarialle kestää noin 6 tuntia, joten lentomatka on kohtuullinen esimerkiksi Aasian rantalentoihin verrattuna. Lentomatka Manner-Espanjasta kestää noin 2 tuntia.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Matkakohteet, Rantalomat
3 Kommenttia. Haluatko jakaa matkavinkin tai kokemuksen?

 • Janne Heino sanoo:

  Aika jännä tämä Kanariansaarten paluu ”muotikohteiden” joukkoon takaisin. Tavallaan ei kyllä ihme, sillä ilmasto on ihanteellinen ja maisemat mahtavat. Lisäksi taloudellisesti heikompina aikoina saarella on paljon paremmin tilaakin omaan rauhaan, kun turisteja on vähemmän.

 • Heino sanoo:

  Olen matkustellut Kanariansaarilla paljon. Itse tiivistäisin erot saarien välillä näin:

  Teneriffa
  Pidät kauniista saaresta ja luonnon kauneudesta. Haluat myös
  monenlaista tekemistä ja nähtävyyksiä.

  Fuertoventura
  Toiseksi suurin saarista. Ei niin paljon turisteja kuin Teneriffalla ja Gran Canarialla. Tuulinen paikka. Pääkaupunki Puerto del Rosario kiinnostava paikka

  Gran Canaria
  Klassikkokohde aina kiinnostaa. Las Palmas on helppo liikkua, sillä keskusta pieni. Paljon tekemistä ja ihmisiä. Playa del Inglés on hyvä paikka tarkkailla ilta- ja yöelämää.

  Lanzarote
  Todella kauniit hiekkarannat, kiinnostava satama-alue ja todella idyllinen vanha kaupunki.

  La Palma
  Ehkä rauhallisin saarista. Ei paljon turisteja. Pisteydyin täällä vain lyhyesti.

  La Gomera
  Playa de Santiago oli hieno paikka. Pieni kylä aivan meren rannassa. Loistava paikka pyörähtää päiväretkellä täällä.

  El Hierro
  Täällä en ole käynnyt vielä. Tämä ei ole turistikohde. Ei kuulemma kovinkaan paljon hotelleja tai juurikaan hiekkarantoja.

 • Testailija sanoo:

  Tää on hieno mesta

Lisää matkailuvinkki / kommentti