Kanadan valtteina monikulttuurisuus ja luonnonkauneus

Kanadan valtteina monikulttuurisuus ja luonnonkauneus

Kanada on maailman toiseksi suurin maa, joten ei ole vaikea uskoa, että kyseessä on valtavan monipuolinen maa. Tämä lempeä jättiläinen ei ole usein uutisotsikoissa, vaan elää tyytyväisen hiljaisena omassa rauhassaan, tarjoten sen 33 miljoonalle asukkaalle mahdollisuuden elää yhdessä maailman harvimmin asutuista maista. Kanada koostuu 13 provinssista ja territoriosta, joista jokaisessa on oma viehätyksensä ja vetonaulansa. Yhdistelmä henkeäsalpaavia maisemia ja kiehtovia kaupunkeja tekee Kanadasta valloittavan matkakohteen, jonka ei ole vaikea ylittää matkailijan odotuksia.

Kanadassa on monia upeita kansallispuistoja (kuva Blatantword.com CC BY)

Kulttuurien kirjoa kaupungeissa

Etninen monipuolisuus on selvästi näkyvillä Kanadassa, sillä siirtolaisia on virrannut maahan aina Kanadan alkuajoista lähtien. Reilut 200 000 maahanmuuttajaa saapuu Kanadaan vuosittain ja tämä tekee maasta erityisen mielenkiintoisen matkailijan näkökulmasta. Hurmaava eurooppalaistyylinen miljoonakaupunki Montréal, on ollut ranskankielisten maahanmuuttajien kohde jo vuosisatoja. Maan suurin kaupunki, Toronto, on maan kulttuurillisesti monipuolisin kaupunki, sillä lähes puolet maahanmuuttajista valitsee asuinpaikakseen tämän eloisan metropolin. Vilinästään huolimatta Toronto listattiin Pohjois-Amerikan turvallisimmaksi metropolialueeksi ja länsirannikon Vancouver puolestaan löytyy elämänlaatua mittaavien tilastojen alkupäästä vuosi toisensa jälkeen.

Tekemistä riittää kaikkina vuodenaikoina

Syysruskaa Montréalissa

Syysruskaa Montréalissa

Kanada on ehdottomasti ulkoilmaihmisen unelmakohde, eikä matkaajalla ole vaikeuksia keksiä tekemistä, ennemmin ongelmia aiheuttaa toinen toistaan kiinnostavampien aktiviteettien mahduttaminen aikatauluun. Niagaran putoukset houkuttelevat Ontariossa Yhdysvaltojen rajan läheisyydessä, Kalliovuoret Brittiläisen Kolumbian provinssissa ja eräs maan tunnetuimmista maamerkeistä, Percé Rock Québecissä. Olipa vuodenaika mikä tahansa, Kanadalla on aina jotain tarjottavaa. Talviurheilua Olympialaisista tutussa Whistlerin talviurheilukeskuksessa tai talvikarnevaali helmikuisessa Québec Cityssä, valaiden katselua Newfoundlandin rannikoilla keväisin tai vaeltamista syysruskan värjäämien vaahteroiden seassa Ontariossa. Kesäaikaan kaupungit ovat toinen toistaan kutsuvampia ja Kanada onkin oiva kohde myös kaupunkilomailuun. Montréalin vanha kaupunki kutsuu kiertelemään kapeita kujia ja tutustumaan erilaiseen, mutta sitäkin kiinnostavampaan, pohjoisamerikkalaiseen kaupunkiin. Vuorten ja meren ympäröimä Vancouver tarjoaa valokuvauksellisten maisemien lisäksi trendikkäitä taidegallerioita sekä lukuisia teattereita kulttuurinnälkään. Torontossa puolestaan houkuttelee muun muassa värikkäät festivaalit, CN Tower sekä tietysti Hockey Hall of Fame, jääkiekon alkuperämaassa kun ollaan.

Matkailijan vinkkejä Kanadaan

Suomalaisten on helppo matkustaa Kanadaan, eikä matka vaadi suuria etukäteisvalmisteluja. Lentokentällä saatetaan kysyä muutamia kysymyksiä matkan tarkoituksesta, jonka jälkeen passi leimataan ja Kanadan valloitus voi alkaa. Vaikka matkailijoita löytyy Kanadasta vuoden ympäri, kesä on luonnollisesti se suosituin aika tutustua tähän monipuoliseen maahan ja majoitus kannattaa varata tällöin etukäteen. Talvisaikaankin voi etukäteen varaaminen olla hyvä idea, etenkin talviurheilukeskuksissa.

Kanadan ylpeys; vaahterasiirappi (kuva madmack66 CC BY)

Majoitus syökin isoimman osan matkabudjetista, vaikka Kanada on muuten halvempi Suomeen verrattuna. Yleisesti ottaen lännessä Brittiläisen Kolumbian ja Albertan provinssit ovat jonkin verran hintavampia kuin esimerkiksi Québec, New Brunswick tai Nova Scotia idässä. Kalleinta matkustaminen ja eläminen ovat aivan pohjoisessa. Matkailijan kannattaa muistaa, että Québecin provinssi on ranskankielinen, mutta turistialueilla pärjää hyvin pelkällä englannin kielellä. Välimatkat ovat todella suuria ja Kanada levittäytyykin peräti kuudelle eri aikavyöhykkeelle, joten aikaeroa Suomeen kertyy 5,5 -10 tuntia. Autonvuokrauksessa kannattaa ottaa huomioon, että provinssista toiseen siirtyminen yleensä tietää jonkinlaista lisämaksua, mutta autonvuokraus on kuitenkin suhteellisen halpa tapa liikkua paikasta toiseen. Muita liikkumiskeinoja tämän suuren maan tutkimiseen tarjoavat junat sekä lukuisat linja-autoyhtiöt, tosin lentäminen on aikaa säästävin pitkillä matkoilla. Québecin provinssissa suosittu ja halpa matkustusmuoto on covoiturage, kimppakyyti, johon voi ilmoittautua netissä (http://amigoexpress.com ja http://allostop.com ). Muita hyödyllisiä nettisivuja Kanadan matkaa suunnitteleville ovat esimerkiksi maan viralliset matkailusivut (http://uscw.canada.travel/ConsumerWeb/Home.page) sekä Lonely Planetin Kanada osa (http://www.lonelyplanet.com/canada).

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkakohteet, Pohjois-Amerikka
Lisää matkailuvinkki / kommentti