Indonesia – Tuhansien saarien ja upeiden luonnonnähtävyyksien maa

Indonesia – Tuhansien saarien ja upeiden luonnonnähtävyyksien maa

Indonesia on elämysmatkailijan unelmalomakohde. Monipuoliset saaret tarjoavat upeita elämyksiä. On rantoja, sademetsiä ja vuoria, sekä ainutlaatuista kasvillisuutta ja hyvää ruokaa. Indonesian kulttuurin ja luonnon monimuotoisuus seuraavat matkailijaa saarelta toiselle.

Trooppinen saarivaltio

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, joka sijaitsee Kaakkois-Aasiassa. Se koostuu yhteensä 17508 saaresta, joista noin 6000 on asuttuja. Maan suurimpiin saariin lukeutuvat Sumatra, Jaava ja Sulawesi. Muita tärkeimpiä matkailusaaria ovat Borneo, Bali ja Lombok. Jaava on maan keskussaari ja siellä sijaitsee myös pääkaupunki Jakarta. Indonesian rajanaapureita ovat Papua-Uusi-Guinea, Itä-Timor ja Malesia.

Maassa on noin 234 miljoonaa asukasta. Väestöstä suurin osa on muslimeja, vaikka Indonesia ei olekaan islamilainen valtio. Maan lukuisia saaria asuttavat useat eri etniset ryhmät. Indonesian virallinen kieli on indonesia, jota puhuu valtaosa väestöstä. Suurin etnisten ryhmien omista kielistä on jaava, joka on niistä puhutuin.

Indonesiassa vallitsee trooppinen ilmasto. Lämpötilavaihtelut vuoden aikana ovat hyvin pieniä ja keskilämpötila onkin pysyvästi 20-30 asteen välillä. Trooppinen ilmasto mahdollistaa hyvin monimuotoisen luonnon. Indonesian kasvillisuus ja eläimistö ovat sekoitus aasialaisia ja australaasialaisia lajeja.

Krakataun tulivuori (kuva: flydime CC-BY)

Krakataun tulivuori (kuva: flydime CC-BY)

Sadekausi ajoittuu yleensä loka-huhtikuun välille ja voimakkaimmat sateet tulevat suuremmassa osassa maata tammi-helmikuussa. Paras matkustusajankohta on sadekauden ulkopuolella, koska rankkasateet saattavat vaikeuttaa maassa liikkumista.

Indonesiassa on ainakin 150 aktiivista tulivuorta. Purkaukset ovat toisinaan tuoneet joitain ongelmia, mutta tuhka on kuitenkin myös mahdollistanut hedelmällisen maan, mikä on etu Indonesian asukkaille. Tulivuoret ovat ehdottomasti matkailijalle näkemisen arvoisia.

Rantalomasaaria ja sademetsien ihmeitä

Matkailijoille Indonesian lukuisissa saarissa riittää ihmeteltävää. Suosituimpia rantalomakohteita ovat Bali ja Lombok, jotka tarjoavat molemmat upeita hiekkarantoja ja monia vesiurheilumahdollisuuksia. Balilla paikallinen kulttuuri on vahvasti hindulaisuuden sävyttämä, kun taas Lombokilla enemmistö väestöstä on muslimeja. Balilla vieraillessa kannattaa kiivetä Gunung Batur-vuoren huipulle ja Lombokilla vastaavasti Gunung Rinjanin. Molemmat tarjoavat upeat näköalat.

Sademetsistä kiinnostuneille oivia vierailukohteita ovat Borneon ja Sumatran saaret. Niiden upeissa metsissä elää ainutlaatuista kasvillisuutta ja eksoottisia eläimiä. Lisäksi näillä saarilla pääsee tutustumaan maan alkuperäiskulttuuriin ja sen väestön päivittäiseen elämään.

Borneon sademetsä (kuva: Brendan CC-SA)

Borneon sademetsä (kuva: Brendan CC-SA)

Kulttuurien risteyspaikka Jakarta

Maan pääkaupunki on ensinäkemältä ruuhkainen ja kaoottinen, mutta se on silti matkailijalle kokemisen arvoinen. Siellä maan eri kulttuurit kohtaavat ja elävät kaikki rinnakkain. Jakartasta löytyy hyviä ostomahdollisuuksia ja siellä pääsee myös kokemaan osansa paikallisesta yöelämästä.

Jakarta tarjoaa parhaat maistiaiset indonesialaisesta ruokakulttuurista, joka on eksoottinen sekoitus kiinalaista, länsimaista, intialaista ja Lähi-Idän keittiötä. Ruoan peruspilari ovat mausteet, etenkin chili. Upeilta makuelämyksiltä ei voi välttyä.

Matkalla Indonesiaan

Indonesiassa matkaileminen on melko turvallista, mutta kannattaa varautua mahdollisiin maanjäristyksiin, joita tulee silloin tällöin. Myös aktiivisten tulivuorien suhteen kannattaa olla varovainen, vaikka niiden ihaileminen kaukaa onkin mahdollista.

Suomesta pääsee suoralla lennolla maan pääkaupunkiin Jakartaan, josta voi sitten jatkaa lentäen, junalla tai bussilla jonnekin muualle päin maata. Myös Balille pääsee Suomesta suoraan, eikä tarvitse välttämättä tehdä välilaskua Jakartassa.

Maan sisällä pääsee matkustamaan lentokoneella ja se kannattaakin tehdä, jos välimatkat eri kohteiden välillä ovat pitkiä, sillä tiet eivät aina ole kovin hyväkuntoisia. Pääsaarella Jaavalla voi kuitenkin liikkua paikasta toiseen myös bussilla. Veneellä pääsee usein kätevästi saarelta toiselle.

Indonesiassa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja eri puolilla maata ja varsinkin turistikohteissa on varaa valita. Hotellien hintataso vaihtelee, joten jokaiselle kukkarolle löytyy varmasti jokin sopiva. Maan hintataso on suomalaisen näkökulmasta varsin edullinen. Vaikka maan virallinen kieli onkin indonesia, pärjää matkailija englannilla.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Luontoretket, Matkailu, Matkakohteet, Rantalomat
Lisää matkailuvinkki / kommentti