Kuninkaallinen pikkukaupunki Hua Hin

Kuninkaallinen pikkukaupunki Hua Hin

Thaimaan vanhimpiin lomakohteisiin kuuluva Hua Hin ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Kauniiden hiekkarantojen lisäksi tässä kuninkaallisessa kaupungissa voi tutustua erilaisiiin loma-aktiviteetteihin. Golf, hevosajelut, tennis ja riippuliito ovat vain osa lukuisista harrastusmahdollisuuksista. Hua Hin on monipuolinen matkakohde, koska se sopii myös shoppailijoille ja retkiä ja seikkailuja kaipaaville. Kaupungin sydämellinen tunnelma ja kiinnostavat lähialueet tarjoavat runsaasti tekemistä ja nähtävää pidemmäksikin aikaa.

Kuuma ja kuninkaallinen lomakohde

Hua Hinin rantaviivaa koristavat luksushotellit (kuva: Ahoerstemeier CC-BY-SA)

Hua Hinin rantaviivaa koristavat luksushotellit (kuva: Ahoerstemeier CC-BY-SA)

Hua Hinin kaupunki sijaitsee Siaminlahden läntisessä osassa noin 200 kilometrin päässä Bangkokista. Kaupungissa asuu noin 85 000 asukasta. Hua Hinissä vallitsee Thaimaan tututtu trooppinen ilmasto, joten lämpötila pysyttelee jatkuvasti 30 asteen tuntumassa. Lämpöä riittää joskus jopa liiaksi asti, mutta onneksi viilentävää merivettä ja vesiputouksia Hua Hinissäkin riittää. Paikallisilta kannattaa kysellä pukeutumisvinkkejä kuumassa ja kosteassa ilmastossa selviämiseen.

Hua Hiniä kutsutaan usein kuninkaalliseksi lomakohteeksi, koska se on ollut suosittu lomanviettopaikka Thaimaan kuninkaallistenkin keskuudessa. Kuninkaallisuus näkyy nykyään parhaiten loistohotelleissa, joita löytyy ympäri kaupunkia parhailta paikoilta. Hotelleissa ja myös muualla kaupungissa on mahdollisuus rentouttaviin hemmotteluhoitoihin, jotka ovat suosittuja esimerkiksi häämatkalaisten keskuudessa.

Aktiviteetteja jokaiseen makuun

Hua Hin ei ole kaikkein tyypillisin rantalomakohde ja se tarjoaakin mukavaa vastapainoa Thaimaan niille kohteille, joissa pääasiana on pelkkä auringonpalvonta. Aurinkoa ja rantoja kauungista toki löytyy, eikä kauniin valkeita hiekkarantoja ja turkoosinhohtoista vettä sovi vähätellä, mutta niiden lisäksi Hua Hin on tunnettu mm. golfista ja erilaisista ranta-aktiviteeteista. Hevosella rantaviivaa pitkin ratsastaminen ei esimerkiksi ole tässä kaupungissa ollenkaan tavatonta.

Hevosajelut houkuttelevat varsinkin pieniä lapsia, jotka eivät helposti näihin kyyteihin kyllästy. Hua Hinistä löytyvät ehdottomasti Thaimaan parhaat golfkentät, joten sekä aloittelijan että kokeneemman golffarin kannattaa ottaa suunnaksi yksi niistä ja kokeilla taitojaan upeissa puitteissa. Jos golf ei innosta, voi kokeilla esimerkiksi tennistä tai sulkapalloa. Myös ajelut banaaniveneellä ovat hauskoja kokemuksia ensikertalaiselle ja hurjapäiden kannattaa kokeilla riippuliitoa.

Ikimuistoisia retkiä ja tutkimusmatkoja lähelle ja kauas

Kwaijoki (kuva: Tuner tom CC-BY-SA)

Kwaijoki (kuva: Tuner tom CC-BY-SA)

Hua Hinissä ei tosiaankaan kannata vain jäädä lepäämään laakereilleen, koska turisteille
järjestetään paljon erilaisia retkiä. Suosittu vaihtoehto on retki Kwaijoelle, jossa pääsee mm. yöpymään veden päälle rakennetussa hotellissa. Toinen suosittu retkikohde ovat Pala-U:n putoukset. Retkiä löytyy runsaasti sekä lähelle että kauas ja on matkailijan itsensä päätettävissä, millaiset aktiviteetit ja nähtävyydet kiehtovat eniten. Retket ovat oiva mahdollisuus nähdä muutakin kuin Hua Hinin kaupungin keskeisintä aluetta ja tutustua thaimaalaiseen luontoon ja kulttuuriin, sekä paikallisten elämään.

Hua Hinin lähellä sijaitsee pieni kalastajakylä Khao Takiabi, jonka tunnelmaa kannattaa käydä ihastelemassa. Kylästä on lisäksi hyvät kulkuyhteydet kolmelle lähisaarelle Ko Saille, Ko Hi Nokille ja Ko Sadaolle, joissa kannattaa käydä, jos sukeltaminen ja snorklaaminen houkuttelevat. Siaminlahden vesi ei nimittäin itsessään ole parasta näille aktiviteeteille, vaan usein liian sameaa.

Jos kaipaa uskomattomia näköaloja, kannattaa ottaa suunnaksi Khao Takiabin temppeli. Lähempää Hua Hinin keskustaa puolestaan löytyy Wat Hua Hin temppeli, joka on täynnä koristeellisia ornamentteja, jotka hivelevät taatusti silmää.

Ostoksia ja ennenkokemattomia makuelämyksiä

Hua Hin on lomashoppailijoiden paratiisi, koska kaupunki suorastaan pursuaa erilaisia pikkuputiikkeja ja kauppoja, joista voi löytää kaikenlaista Thaimaalaisesta käsityöstä pikkuesineisiin ja vaatteisiin. Tuliaiset ja matkamuistot löytyvät siis varmasti helposti, eikä hintataso ole missään nimessä liian korkea suomalaisen kukkarolle. Myös ostoskeskuksen kaltainen markkinapaikka löytyy aivan Hua Hinin keskustasta. Rakennus tarjoaa ostosmahdollisuuksia kolmessa kerroksessa. Suosittuja ostoksia Hua Hinissä ovat Thaimaalaiset mittatilausvaatteet. Räätäleitä löytyy ympäri kaupunkia, joten jokainen saa varmasti haluamansa vaatekokonaisuuden.

Thaimaa on tunnettu loistavista makuelämyksistä, eikä Hua Hinkään tuota tässä kohtaa pettymystä. Varsinkin ilta-aikaan kaupungin täyttävät herkulliset tuoksut, joita seuraamalla löytää toinen toistaan herkullisempia ruokia. Perinteistä thairuokaa ja paljon erilaisia makuja maailmalta löytyy kaupungin joka kolkasta. Rohkeimmat voivat maisytaa katukeittiön hyönteisiä ja muita länsimaisesta näkökulmasta eksoottisia ruokalaleja.

Hua Hin Market Place (kuva: Jarcje CC-BY-SA)

Hua Hin Market Place (kuva: Jarcje CC-BY-SA)

Kohteena Hua Hin

Hua Hinin kiinnostavaan kaupunkiin pääsee Suomesta helpoiten lentämällä Bangkokiin. Bangkokista matka jatkuu esimerkiksi bussilla määränpäähän. Hua Hiniin voi halutessaan tehdä omatoimisen matkan, mutta useat matkatoimistot järjestävät helppoja ja edullisia valmismatkoja kohteeseen. Jos matkalla viipyy alle 30 päivää, ei viisumista tarvitse huolehtia.

Kuninkaallisuudestaan tunnettu Hua Hin tarjoaa luksusta myös majoituksessa. Kaupungin keskustasta löytyy tasokkaita hotelleja ja Thaimaan hintatason huomioiden niissä yöpyminen on suhteellisen edullista jopa tavalliselle tallaajalle. Niille, jotka eivät luksushotelleja kaipaa, tarjolla on myös vaatimattomampia, erittäin viihtyisiä vaihtoehtoja, kuten guesthouse-tyyppiset majapaikat ja perinteiset bungalowit. Rauhaa kaipaaville suositellaan ehdottomasti rantojen läheisyydestä löytyviä bungaloweja.

Hua Hiniä ei turhaan kutsuta vaivattomaksi lomakohteeksi, sillä keskeisimmillä paikoilla eteenpäin pääsee ihan vain jo kävelemällä. Jos käveleminen tuntuu liian raskaalta, voi harkita paikallisia tuk tukeja tai takseja. Pidemmille välimatkoille vaihtoehtona voi harkita myös auton tai skootterin vuokraamista.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Golf, Matkailu, Matkakohteet, Rantalomat
Lisää matkailuvinkki / kommentti