Hongkong – vilkas kulttuurien sulatusuuni

Hongkong – vilkas kulttuurien sulatusuuni

Etelä-Kiinassa sijaitseva Hongkong lukeutuu maailman tärkeimpiin talouden keskuksiin. Entinen brittiläinen siirtomaakaupunki on idän ja lännen kohtauspaikka, jossa niiden arkkitehtuuri, koulutus ja kulttuuri sulautuvat toisiinsa. Hauskana yksityiskohtana brittihallinnon ajasta muistuttaa edelleenkin esimerkiksi vasemmanpuoleinen liikenne. Keskustassa korkeat, modernit pilvenpiirtäjät kohoavat pilviin, mutta kaupungissa on silti aistittavissa vahvana myös perinteinen kiinalainen kulttuuri.

Victoria Peakille näköaloja ihailemaan

Kaupunkiin tutustumisen voi aloittaa yläilmoista. Parhaimmat näköalat turkoosina hehkuvalle Tyynellemerelle ja kauniiseen Victorian satamaan avautuvat Victoria Peakilta. Ilta-aikaan valaistuna hehkuva kaupunki on uskomattoman kaunis näky. Ylhäällä on myös tornimainen Peak Tower -ostoskeskus, jossa on liikkeiden lisäksi esimerkiksi Madame Tussaud’n vahakabinetti. Victoria Peakin huipulle pääsee kätevästi Peak Tram -raitiovaunulla.

Victoria Peakin näköalapaikalta näkee hyvällä säällä kauas.

Victoria Peakin näköalapaikalta näkee hyvällä säällä kauas.

Ostoskeskuksia, outlet-myymälöitä, markkinoita…

Hongkong on shoppailijan unelmakohde: valtavia ostoskeskuksia toinen toistaan houkuttelevimpine kauppoineen on kymmeniä. Myös outlet-myymälöitä on tarjolla. Antiikin ystävä piipahtaa Hollywood Roadilla olevassa Hongkongin antiikkikeskuksessa. Jadetorilla kannattaa myös käydä kiertelemässä, vaikkei olisikaan ostoaikeissa. Yömarkkinat ovat elämys sinänsä. Jos kaipaa hikisen ostostenteon välillä vilvoitusta ja nauttii letkeästä ja rennosta menosta, on Repulse Bayn hiekkaranta oikea osoite. Myös Ocean’s Parkin vesipuisto on etenkin lapsiperheille käymisen arvoinen paikka.

Repulse Bay on suosittu uimaranta. (kuva: Enoch Lau CC-SA)

Repulse Bay on suosittu uimaranta. (kuva: Enoch Lau CC-SA)

Kun nälkä yllättää, ravintolaa etsivää saattaa kohdata runsaudenpula. Hongkongissa voi nauttia paitsi kiinalaisia, myös esimerkiksi yhdysvaltalaisia ja japanilaisia herkkuja – ja useiden muidenkin maiden keittiöt ovat näkyvästi edustettuina. Shum Wanin sataman uivissa ravintoloissa saa taatusti tuoreista merenantimista valmistettua ruokaa.

Rauhan tyyssija Lantau Island

Lantau Islandin buddha on hämmästyttävän iso.

Lantau Islandin buddha on hämmästyttävän iso.

Kun kaipaa taukoa suurkaupungin metakasta ja tungoksesta, kannattaa suunnata retkelle vain puolen tunnin laivamatkan päässä keskustasta olevalle Lantau Islandille. Siellä vallitsee perinteinen, rauhaa huokuva tunnelma. Vehreällä saarella riittää tekemistä ja tutkittavaa vaikka pidemmäksikin aikaa: viehättäviä kalastajakyliä ystävällisine asukkaineen, ikiaikaisia temppeleitä ja luostareita – ja sokerina pohjalla autioita hiekkarantoja ja hienoja vaellusreittejä. Saaren tunnetuin nähtävyys lienee Po Lin luostari ja temppelialue sekä valtava, pronssinen buddhapatsas The Big Buddha. Lapsiperheiden suosikkikohteeksi saarella muodostuu kuitenkin luultavasti Disneylandin huvipuisto.

Matkaan!

Valmiita Hongkongin-matkoja sekä erilaisia yhdistelmämatkoja järjestää esimerkiksi Kaleva Travel. Lennot on helppo varata itsekin, sillä kaupunki kuuluu Finnairin lentokohteisiin. Alle kolme kuukautta kestävällä matkalla ei tarvita viisumia, mutta passin täytyy olla voimassa vähintään kuukausi vielä matkan jälkeenkin. Kannattaa huomioida, että mikäli haluaa käydä saman reissun aikana myös Manner-Kiinan puolella, etukäteen hankittava viisumi on oltava.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Kaupunkilomat, Matkakohteet, Rantalomat, Teema, Vaellus
Lisää matkailuvinkki / kommentti