Hae lainaa netistä: matkalaina ja matkaluotto vertailu

Matkalle voi lähteä, vaikka rahapula ylättäisi ja matkaa ei olisi varaa maksaa saman tien. Erilaiset matkalainat ja matkaluotot auttavat sinua lähtemään unelmalomalle, vaikka budjetti ei antaisi periksi. Saat tarpeeksi takaisinmaksuaikaa ja voit ottaa lainaa sellaisen summan kuin matkaasi varten tarvitset.

Matkalainaa unelmaloman rahoittamiseen

Joskus hyvästä matkatarjouksesta ei voi kieltäytyä, vaikka rahaa matkan maksamiseen tai matkalle lähtemiseen ei välttämättä olisi, ainakaan tarpeeksi. Matkabudjetin ylittyessä voi turvautua helppoon ja nopeaan matkalainaan. Matkalaina on mahdollista maksaa takaisin osamaksulla kuukausierissä, jolloin suuri summa jakautuu tasaisemmin useampaan maksuerään, eikä matkan maksamisen vuoksi tarvitse tinkiä niin paljon muista menoista.

Matkalainalla voi rahoittaa halutessaan matkan lennot ja hotellit tai sitä voi hakea myös pelkästään käyttörahaksi lomakohteeseen. Matkaluotot on helppo hakea netistä ja lainapäätöksen saa yleensä jo saman päivän aikana. Kun myönteinen lainapäätös on tehty, maksetaan rahat tilille ja matkan teko voi alkaa. Vaikka laina myönnetäänkin yleens nopeasti, kannattaa matkalaina aina hakea heti, kun tietää sellaista tarvitsevansa.

Turvallista lainaa osamaksulla

Osamaksulla otettujen matkalainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat lainanmyöntäjien kesken, mutta 12 kuukauden maksuaika alle 2000 euron suuruisissa matkaluotoissa on melko tyypillinen. Haettava summakin riippuu lainantarjoajasta, mutta lainaa voi pääasiassa hakea sekä pieniä että suurempia lomamatkoja varten. Jos sinulla on käytössäsi jonkinlainen matkabudjetti, mutta et ole varma, kattaako se koko matkan, voit hakea matkalainaa täydennykseksi.

Matkalainan tai matkaluoton hakeminen on täysin turvallista ja luotettavaa. Lainat eivät yleensä vaadi erillisiä takaajia tai vakuuksia, mutta vähintään 18 vuoden ikä vaaditaan aina. Lainaa hakiessa kannattaa varautua lainasta aiheutuviin lisäkustannuksiin. Osamaksulla maksettaviin lainoihin lasketaan aina lainan todellinen vuosikorko, joka määräytyy lainasumman ja lainan takaisinmaksuajan, sekä muiden lainakustannuksien mukaan. Muut kustannukset tarkoittavat erillisiä tilinhoitomaksuja ja muita kuluja, jotka ovat yleensä muutamia prosentteja lainasummasta.

Yleensä matkalaina on lainan hakijan itsensä määrittelemä summa rahaa, mutta jotkut lainantarjoajat myöntävät myös luottorajalla toimivia kulutusluottoja. Tällöin matkalle lähtijällä on käytössään joustavasti esimerkiksi 2000 euron luottorajalla toimiva matkaluotto ja hän voi tehdä nostoja aina tarpeen mukaan. Nostot tehdään yleisimmin netissä, joten se onnistuu helposti myös matkakohteesta käsin. Tällöin matkailija maksaa vain tekemistään nostoista ja erillisiä avausmaksuja ei ole. Luottorajalla toimiva matkaluotto maksetaan takaisin samalla tavalla osamaksulla kuukausierissä.

Lainaa harkiten

Matkalle lähteminen on aina yhtä virkistävää, mutta matkalainan ottamista kannattaa pohtia tarkkaan, jos ei ole ihan varma, antaako taloudellinen tilanne periksi. Oman takaisinmaksukyvyn tiedostaminen lainaa ottaessa on tärkeää. Lainan tarkoitus ei ole saattaa matkailijaa taloudellisiin vaikeuksiin, vaan auttaa ikimuistoisen lomamatkan toteutumisessa.

Niin kuin aina, on matkalainankin maksamatta jättämisestä seurauksia. Se voi pahimmillaan johtaa luottotietojen menetykseen. Lainan maksamatta jättäminen aiheuttaa ainakin lisäkustannuksia, kuten myöhästymismaksuja ja viivästyskorkoja. Jos et pysty maksamaan matkalainaa takaisin sovitussa ajassa, ota yhteyttä lainan myöntäjään. Uuden maksuaikataulun sopiminen on mahdollista ja se kannattaakin tehdä.

Kaiken kaikkiaan matkalainat ja matkaluotot ovat kätevä tapa hankkia lisärahoitusta lomamatkalle. Lainan voi aina halutessaan maksaa takaisin vaikka yhdellä kertaa ja osamaksutapauksissakin koko lainapääoman voi maksaa pois missä kohtaa tahansa sen sijaan, että maksaisi jokaisen sovitun kuukausierän. Matkalainat ovat joustava ja helppo vaihtoehto matkan rahoittamiselle, eikä takaisinmaksun kanssa tule ongelmia, kun hoitaa maksut ajallaan ja ottaa sellaisen summan lainaa, joka sopii omaan budjettiin ja tarpeisiin.

Himos Juhannus – iloinen juhannusjuhlinta ja tylyt järjestelyt kohtaavat

Himos Juhannus – iloinen juhannusjuhlinta ja tylyt järjestelyt kohtaavat

Himos Juhannus järjestettiin jo 20 kertaa Jämsän Himoksessa. Tällä kertaa järjestelyistä vastasi Sanoman Nelonen Media ja sen ikävä kyllä huomasi.... 

Reissun jälkeinen alakulo: selviytymisopas

Reissun jälkeinen alakulo: selviytymisopas

Iskikö käänteinen kulttuurishokki kotiinpaluun jälkeen? Tuttua monille. Arkeen palaaminen ja vähintään Helsinki-Vantaalla naamaa vasten iskevä... 

Ideoita Durbanin matkalle

Ideoita Durbanin matkalle

Etelä-Afrikan Durban on loistava lomakohde monipuolisuutensa vuoksi. Kaupungissa viihtyy niin surffarit, shoppailijat, urheiluhullut kuin luonnonystävätkin.... 

Tutkimusmatkalla Muslimikadulla

Tutkimusmatkalla Muslimikadulla

Kiinan Xi’an on kenties tunnetuin terrakotta-armeijastaan, mutta myös niinsanottu Muslimikatu (Muslim street) on yksi alueen parhaimpia nähtävyyksiä.... 

Uusiin ihmisiin tutustuminen matkalla

Uusiin ihmisiin tutustuminen matkalla

Aikeissa lähteä matkalle ja tutustua uusiin ihmisiin? Ystävät eri kulttuureista avartavat omaa maailmankuvaa ihan uudelle tasolle, mutta entäpä jos... 

Batu-luolat: hindujen ja apinoiden pyhä paikka

Batu-luolat: hindujen ja apinoiden pyhä paikka

Malesian Batu-luolat ovat yksi maan kauneimmista nähtävyyksistä. Luolat ovat itsessään jo kauniita, mutta niiden sisälle rakennettu hindutemppeli...