Häämatkat – miten toteuttaa unelmien häämatka?

Häämatkat – miten toteuttaa unelmien häämatka?

Naimisiinmenon jälkeen lähdetään perinteisesti häämatkalle. Erilaisia häämatkoja on olemassa yhtä paljon kuin naimisiin meneviä pareja ja tärkeintä onkin lähteä sellaiselle häämatkalle, joka miellyttää sekä morsianta että sulhasta. Häämatkan voi alusta asti suunnitella ihan itse tai vaihtoehtoisesti ottaa avuksi jonkin matkatoimiston. Useat matkatoimistot järjestävät erilaisia häämatkoja sekä lähelle että kauas ja kaikki matkat ovat räätälöitävissä morsiusparin toiveiden mukaan.

Unelmien häämatka alkaa hyvällä suunnittelulla

Karibian risteilyllä pääsee halutessaan tutustumaan esimerkiksi kauniiseen Belizeen.

Karibian risteilyllä pääsee halutessaan tutustumaan esimerkiksi kauniiseen Belizeen.

Häämatka on monille tärkeämpi ulkomaanmatka kuin mikään muu oman elämän aikana tehty, joten siihen halutaan panostaa ja siitä halutaan mahdollisimman ikimuistoinen. Häämatkan suunnittelu kannattaakin aina aloittaa hyvissä ajoin, koska se vie yleensä aikaa. Suunnittelussa ensimmäisenä täytyy tietysti miettiä, minne pari tahtoo matkalle lähteä. Matkatoimistoilla on runsaasti erilaisia häämatkakohteita, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Joku pari lähtee mieluiten jonnekin kauas viettämään rauhallista rantalomaa, kun taas toisia kiinnostavat enemmän kaupunki- tai seikkailulomakohteet, joissa on jatkuvasti kaikenlaista tekemistä. Häämatkaan voi halutessaan yhdistää niin paljon tekemistä ja aktiviteetteja kuin vain tahtoo, mutta mitä enemmän tahtoo matkan aikana ehtiä, sitä tärkeämpää etukäteen sunnitteleminen on.

Matkan suunnittelussa täytyy ottaa myös huomioon mahdollinen aikataulu, sekä häämatkan budjetti. Jos jokin erityinen kohde on jo mielessä, kannattaa pohtia tarkkaan, miten kauan siellä halutaan olla. Esimerkiksi eksoottiselle saarelle valtameren keskelle tuskin lähdetään vain pariksi päiväksi, kun matkustaminen jo itsessään vie paljon aikaa. Aikataulussa kannattaa myös miettiä häämatkan ajankohtaa sen mukaan, millainen lomasesonki missäkin päin maailmaa on. Thaimaahan suuntaava ei välttämättä halua viettää häämatkaansa monsuunien aikaan. Häämatka ajoitetaan yleensä häiden jälkeen, joten kohteen valintaa kannattaa miettiä jo siinä vaiheessa, kun suunnittelee häiden ajankohtaa.

Matkabudjetti on monissa tapauksissa yksi häämatkakohdetta rajaava tekijä, sillä luonnollisesti toiset kohteet kustantavat enemmän kuin toiset. Suunnitteluvaiheessa voi miettiä, mikä olisi sopiva matkabudjetti ja mikä kohde sopisi hyvin budjetin asettamiin rajoihin. Jos unelmissa on jokin erityinen matkakohde, voi häälahjaksi pyytää täydennystä matkabudjettiin. Ei kannata kuitenkaan luulla, että unelmien häämatkan toteuttaminen ei onnistuisi pienemmälläkin budjetilla. Esimerkiksi Euroopasta löytyy useita romanttisia kohteita, jotka ovat ihanteellisia onnistuneelle häämatkalle.

Häämatkakohteen valinta ja suositut rantalomakohteet

Jos häämatkakohdetta ei ole etukäteen päätetty, kannattaa rauhassa miettiä vaihtoehtoja sen mukaan, mitkä asiat merkitsevät kohteen valinnassa eniten. Eri matkatoimistojen tarjontaan ja hintavaihtoehtoihin kannattaa tutustua ajan kanssa, sillä vastaan voi tulla sellaisiakin matkakohteita, joita ei aiemmin ole edes tullut ajatelleeksi. Monet pariskunnat päätyvät valitsemaan kaukokohteen, jossa pääsee majoittumaan All Inclusive -hotellissa. Tällainen ei kuitenkaan ole lainkaan kaikkia varten, vaan jotkut suosivat enemmän pieniä ja idyllisiä kaupunkilomakohteita tai jotain ihan uutta ja ennen kokematonta.

Mauritius on suosittu lomakohde häämatkalaisten keskuudessa.

Mauritius on suosittu lomakohde häämatkalaisten keskuudessa.

Suosituimpia häämatkakohteita ovat eksoottiset rantalomakohteet ja muut rantalomakohteet lähempänä, kuten Euroopassa. Esimerkiksi Intian valtamerellä sijaitsevat Malediivit ja Seychellit tarjoavat romanttisen ja taianomaisen ympäristön unohtumattomalle häämatkalle. Näissä kohteissa matkaan voi yhdistää luksusluokan majoitusta, rentoutumista ja hemmottelua rannalla, sekä erilaisia mielenkiintoisia aktiviteetteja, kuten sukeltaminen ja snorklaus. Muita suosittuja rantalalomakohteita häämatkoille ovat esimerkiksi Indonesian kuvankaunis Bali tai Thaimaan Khao Lak ja Koh Lanta.

Häämatkalle ei välttämättä kuitenkaan tarvitse lähteä niin kauas, vaan upeita kohteita löytyy lähempääkin, esimerkiksi Euroopasta. Kroatian Split, Italian Riccione, Kreeta tai Ranskan Riviera ovat esimerkkejä ihastuttavista ja romantiikkaa huokuvista matkakohteista Euroopassa, joissa pääsee halutessaan viettämään kunnon hemmottelulomaa henkäesalpaavan kauniissa ympäristössä.

Romanttinen kaupunkiloma tai risteily

Kuten sanottu, häämatkan ei tarvitse olla perinteinen rantaloma. Useat suurkaupungit tarjoavat upeat puitteet romanttiselle viikonlopulle tai pidemmällekin lomalle omien toiveiden mukaan. Luksusmajoitus viiden tähden hotellissa ja tutustuminen kauniiseen kaupunkiin voivat hyvinkin olla onnistuneen häämatkan ainekset. Euroopassa esimerkiksi Barcelona, Amsterdam, Lontoo, Rooma, Venetsia tai Pariisi tarjoavat idyllisen miljöön esimerkiksi lyhyemmälle ja pienemmän budjetin häämatkalle, josta ei taatusti romantiikkaa ja loistetta puutu.

Erinomainen vaihtoehto perinteiselle häämatkalle voi olla myös esimerkiksi risteily. Mikä olisikaan parempi tilaisuus päästä kokemaan legendaarinen Karibian risteily kuin oma häämatka? Useat matkatoimistot myyvät erilaisia risteilypaketteja, joista löytyy monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja ja taatusti joku sellainen, joka sopisi erinomaisesti juuri omalle häämatkalle. Karibian risteilyllä yhdistyvät valkeat rannat, turkoosi meri ja ihana Karibian alueen tunnelma, jota ei missään muualla pääse kokemaan. Jos esimerkiksi Kuuba, Barbados, Belize, Jamaika tai Puerto Rico kiinnostavat, on Karibian risteily hyvä vaihtoehto.

Häämatkaristeilylle voi lähteä lähemmäskin, nimittäin Välimerelle. Sää on aina aurinkoinen ja leuto ja risteilyn aikana vierailluissa kohteissa pääsee syömään hyvin, ihailemaan paikallista arkkitehtuuria ja kokemaan romantiikkaa yllin kyllin. Välimeren risteilyllä häämatkalla voi vierailla esimerkiksi Barcelonassa tai Ateenassa.

Romanttinen Venetsia on erinomainen kaupunkilomakohde.

Romanttinen Venetsia on erinomainen kaupunkilomakohde.

Häämatkalla vain taivas on rajana

Edellämainittujen matkakohteiden lisäksi häämatkakohteita on olemassa valtavasti. Jos matkatoimiston listalta ei löydy omaa suosikkikohdetta, ei mikään silti estä suunnittelemasta häämatkaa juuri sinne. Vaatimattomampaankin matkaan on helppo tuoda luksusta pienillä lisätoimilla. Voi esimerkiksi varata lennot kohteeseen VIP-luokassa, mennä paikan päällä kuumailmapallolennolle tai hevosajelulle tai keksiä ihan mitä tahansa. Häämatkaa suunnitellessa voi rohkeasti ottaa yhteyttä matkatoimistoihin ja kysyä, millaisia vaihtoehtoja olisi jossain tietyssä kohteessa.

Häämatkan voi myös halutessaan suunnitella esimerkiksi jonkun yhteisen harrastuksen mukaan. Jos molempien sydäntä lähellä on golf, purjehdus tai surffaus, löytyy mahdollisia matkakohteita useita. Jos lämmin sää ei ole matkan kriteeri ja talviurheilulajit ovat lähellä sydäntä, voi romanttinen laskettelumatka Alpeille tai vaikka Kanadaan olla erinomainen vaihtoehto häämatkalle. Seikkailunhaluiset voivat taas puolestaan suunnata esimerkiksi Afrikan safareille. Villieläimet, koskematon luonto ja luksustason teltta- tai hotellimajoitus voivat taata ikimuistoisen häämatkan niille, joita perinteiset rantalomat eivät välttämättä houkuttele.

Matkalinkit


Aihe: Häämatkat, Matkustaminen, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti