Gran Canaria – kauneinta Kanariaa

Gran Canaria – kauneinta Kanariaa

Gran Canaria on Kanariansaarten kolmanneksi suurin saari. Asukkaita saarella on noin 800 000. Gran Canaria tarjoaa jokaiselle jotakin. Lapsiperheet viihtyvät mainiosti Puerto Ricon tai uudistetussa Maspalomas Aqualand vesipuistoissa ja etenkin saaren etelärannikolla olevilla upeilla rannoilla. Puerto Mogan on rauhallinen pieni kalastajakylä, josta on kasvanut aktiivinen turistikohde. Playa del Inglesissa on virkeää iltaelämää bilettäjille. Las Palmas tarjoaa kaupunkinähtävyyksiä ja hyviä shoppailumahdollisuuksia. Vaihtoehtoja on runsaasti. Niistä kannattaa poimia itselleen paras vaihtoehto. Bussi tai vuokra-auto on myös hyvä vaihtoehto. Gran Canarialla on hyvä julkinen liikenne sekä hyvä tieverkosto.

Lennot Gran Canarialle?

Espanjalaistyylinen parveke Gran Canarialla

Palmun katveessa parvekkeella

Matkoja Gran Canarialle järjestävät mm. Aurinkomatkat ja TUI. Yleisimpiä kohteita ovat ehkäpä klassinen Playa del Ingles ja sen ympäristö kuten Maspalomas, Meloneras sekä saaren suurin kaupunki, noin 400 000 asukkaan Las Palmas. Inglesiin on tehty seuramatkoja Suomesta käsin jo 1960-luvulla, jolloin se oli vielä pieni kalastajakylä. Nykyään Playa del Ingles on suosittu etenkin homoturistien matkakohteena. Saaren eteläpuolella sijaitsee mm. Maspalomaksen rantakohde upeine hiekkarantoineen. Maspalomas sopii etenkin perheille. Jokaisen kanarianmatkaajan kannattaa käydä tutustumassa Maspalomasin dyyneihin. Meloneras on hieman enemmän uutta ja luksusta tarjoava alue aivan Maspalomasin vieressä. Neljäs tunnettu Gran Canarian kohde on perinteinen Puerto Rico, jossa on hyvä ranta myös lapsille sekä runsaasti ostosmahdollisuuksia. Myös Bahia Feliz ja San Agustin sijaitsevat noin 6 km Play del Inglesistä.

Gran Canarian nähtävyydet

Gran Canarian aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin kannattaa perehtyä hieman etukäteen, sillä saarella on todella paljon nähtävää ja koettavaa. Mikäli saaresta haluaa enemmän irti, on auton vuokraus enemmän kuin suositeltavaa. Saari on muodoltaan pyöreä ja sen päästä päähän on matkaa noin 50 km, joten etapit pysyvät mukavan lyhyinä.

Vuoristotiet ovat kapeita, mutta hyväkuntoisia. Kannattaa kuitenkin pysytellä asfalttipinnoitteisilla tieosuuksilla. Tejeda, Cruz de Tejeda, Roque Nublo sekä muutama pienistä kylistä kuten Teror, Moya, Firgas tai Arucas kannattaa katsastaa. Pohjoisessa näkee aidompia kanarialaisia kyliä kuten Galdar tai Agaete. Agaetestä etelään alkaa kerrassaan henkeäsalpaavat maisemat tarjoava noin muuman kymmenen kilometrin pituinen vuoristotie. Matkalla on mukava pysähdellä pysähdyspaikoilla ja nauttia rauhassa maisemista.

Saaren ykkösnähtävyyksien joukossa on mm. Maspalomaksessa sijaitsevat eläinpuistot Animal Encounters ja Palmitos Park. San Agustinissa sijaitsee villinlännen teemapuisto Sioux Park. Hieman rauhallisemmasta tunnelmasta pitävät voivat käydä upeassa Jardin Canario puutarhassa Las Palmas de Gran Canarialla. Perille voi olla hieman vaikeaa löytää, joten kartta kannattaa pitää mukana. Ostosmahdollisuuksia etsiville on Playa del Inglesissa kaksi ostoskeskusta, Kasbah ja Yumbo Centre. Innokkaan shoppaajan kannattaa kuitenkin suunnata erityisesti Las Palmasin eteläpuolella sijaitseviin outlet -myymälöihin, joissa mm. Desigual, Corte del Ingles sekä muiden ketjujen tuotteita myydään erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Hyviä ja suosittuja golfkenttiä ovat mm. Real Club de Golf de las Palmas ja Campo del Golf de Maspalomas. Vauhdikkaampaa lomaa toivovien kannattaa katsastaa Playa del Inglesin Canarias eXtreme. Täällä on mahdollista pyöräillä, meloa, vaeltaa, ajaa buggeja ja pelata värikuulasotaa.

Gran Canaria on laaja ja monitahoinen saari, mistä lomailija kuin lomailija voi löytää mieleisensä kohteen. Saarelle mielivän kannattaa katsastaa myös onko kohteeseen tarjolla äkkilähtöjä.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Matkakohteet, Rantalomat
Lisää matkailuvinkki / kommentti