Luonnonpuistojen ja ystävällisten ihmisten Ghana

Luonnonpuistojen ja ystävällisten ihmisten Ghana

Ghana ei ole kaikkein tyypillisin Afrikan matkailumaa, mutta ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista. Ghana tarjoaa matkailijalle vaihtelevan loman täynnä upeita maisemia, kaunista luontoa ja ystävällisiä ihmisiä, sekä ainutlaatuista kulttuuriperinnettä. Ghanassa voit tehdä matkastasi juuri sellaisen kuin haluat, sillä aineksia lomaan kuin lomaan tässä lämpimässä Afrikan maassa riittää.

Länsi-Afrikan trooppinen valtio

Ghana on valtion Länsi-Afrikassa Guineanlahden rannikolla. Valtion rajanaapureita ovat Norsunluurannikko, Burkina Faso ja Togo. Maan pääkaupunki on Accra. Ghanassa on noin 24 miljoonaa asukasta. Maasta löytyy useita eri väestöryhmiä.

Ghanassa on 9 yleisesti käytössä olevaa kieltä, mutta näiden valtion tukemien kielien lisäksi maassa puhutaan useita kymmeniä eri kieliä ja murteita. Suurin uskonto Ghanassa on kristinusko. Lisäksi maassa on muslimeja ja perinteisten heimouskontojen kannattajia.

Ghanassa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötila pysyttelee 30 asteen tuntumassa jatkuvasti. Sisämaassa on yksi sadekausi touko-kesäkuussa ja rannikolla tämän lisäksi toinen lokakuussa. Rannikon sademäärät ovat silti kokonaisuudessaan niukempia.

Ystävällinen ja luontorikas maa

Volta-järvi (kuva: Sandister Tei (sandistertei@gmail.com) / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0)

Volta-järvi (kuva: Sandister Tei (sandistertei@gmail.com) / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0)

Ghana on virkistävä matkakohde monen perinteisemmän Afrikan matkailukohteen joukossa. Matkailulla ei ole suurta taloudellista merkitystä Ghanalle, mutta se on kuitenkin yhä useammin Afrikkaan lähtijöiden vierailtavien maiden listalla. Ghana on maastoltaan niin monimuotoinen, että se tarjoaa ihanteellisen paljon vaihtelevaa tekemistä ja nähtävää matkailijalle. Maasta löytyy aavikkoa, sademetsiä, jokimaisemia ja savanneja.

Ghana on yleisesti tunnettu todella ystävällisenä maana ja se näkyy ja kuuluu kaupunkien katukuvassa. Ostosten tekeminen esimerkiksi markkinoilla on hauska kokemus, kun samalla pääsee näkemään paikallisten ihmisten elämänmenoa ja kokemaan, miten vieraanvaraisia ja huomaavaisia ghanalaiset ovat.

Toinen Ghanan tunnusmerkki on sen luonto. Ghanan tärkein joki on Volta. Volta johtaa suureen patojärveen, joka kantaa samaa nimeä kuin joki. Järvessä on useita saaria, joissa matkailijat voivat halutessaan vierailla erilaisilla risteilyaluksilla.

Kulttuurin kehto ja ostoskaupunki Accra

Ghanan kansallismuseo (kuva: Livinba CC-BY-SA)

Ghanan kansallismuseo (kuva: Livinba CC-BY-SA)

Ghanan pääkaupunki Accra on tietyllä tapaa Ghanan kulttuurin sydän. Siellä pääsee tutustumaan merkittäviin kulttuurinähtävyyksiin, kuten Ghanan kansallismuseoon ja ruotsalaista alkuperää olevaan Christianborgin linnaan, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuviin Ghanan linnoituksiin.

Accra on myös ehdottomasti paras paikka ostosten suorittamiseen. Kaupungista voi löytää upeita putiikkeja, joista voi ostaa afrikkalaista käsityötä. Accra on myös hyvä kaupunki ghanalaiseen ruokaan tutustumiseen. Kaupungista löytyy paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Myös iltaelämää löytyy maan sydämellisestä pääkaupungista riittämiin erilaisten baarien ja yökerhojen muodossa.

Ainutlaatuiset luonnonpuistot

Ghanassa on lukuisia luonnonpuistoja, joista Molen kansallispuisto on kaikkein suurin. Puistossa pääsee näkemään lukuisia eksoottisia eläinlajeja, jotka taatusti hämmästyttävät länsimaista matkailijaa. Perinteisten norsujen ja leijonien lisäksi puistossa asustaa kaikenlaisia pienempiä lajeja.

Toinen tunnettu kansallispuisto Ghanassa on Kakumin puisto. Se on Molea huomattavasti pienempi, mutta on tunnettu valtavasta riippusillastaan, jonka korkeuksista kelpaa katsella maisemia ja bongata erilaisia eläinlajeja. Puistossa asustaa valtavasti mm. lintuja ja apinoita, joten vilskettä riittää.

Kakumin kansallispuisto (kuva: Veennema CC-BY-SA)

Kakumin kansallispuisto (kuva: Veennema CC-BY-SA)

Matkalla Ghanaan

Ghana on turvallinen maa matkustaa ja siellä on melko korkea elintaso. Maan hintataso on suomalaisen näkökulmasta katsottuna todella edullinen. Matkailija pärjää maassa hyvin englannin kielellä. Suomesta ei lennä suoria lentoja Ghanaan, mutta sinne pääsee helposti lentämällä jonkun Euroopan suuremman kaupungin, kuten esimerkiksi Frankfurtin tai Brysselin kautta.

Ghanasta on helppo löytää majoitus. Maan suurimmista kaupungeista löytyy varsinkin paljon hyviä hotelleja, jotka ovat hintatasoltaankin kohtuullisia. Luksusmajoitusta haluavillekin maan pääkaupunki Accra tarjoaa jos jonkinlaista hotellia kaikkine mukavuuksineen.

Helpoiten Ghanassa paikasta toiseen pääsee bussilla. Ghanassa kulkevat myös minibussit, tro-trot, joilla pääsee liikkumaan kätevästi. Näillä minibusseilla ei kuitenkaan ole mitään varsinaisia aikatauluja, vaan ne liikkuvat vasta, kun ovat täynnä matkustajia. Minibussit ovat edullinen liikkumisvaihtoehto ja kokemattomalle Ghanan matkailijalle aivan varmasti kokemisen arvoinen elämys.

Matkalinkit


Aihe: Afrikka, Kaupunkilomat, Luontoretket
Lisää matkailuvinkki / kommentti