Filippiinit – paratiisisaaria ja hiekkarantoja

Filippiinit – paratiisisaaria ja hiekkarantoja

Filippiinit on yhdistelmä upeita hiekkarantoja ja vesiurheilumahdollisuuksia, sekä asuttamattomia paratiisisaaria, joissa matkailija voi kokea ikimuistoisia hetkiä. Saarivaltio tarjoaa mahdollisuudet unohtumattomalle rantalomalle ja kurkistuksen paikalliseen kaupunkielämään suurimmissa kaupungeissa.

Kaksi eri ilmastovyöhykettä

Filippiinit on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva saarivaltio. Se koostuu yli 7000 saaresta, joista 11 suurinta muodostavat noin 95% sen kokonaispinta-alasta. Suurimmat saaret ovat nimeltään Luzon ja Mindanao. Maan väkiluku on noin 51 miljoonaa. Virallisia kieliä ovat filipino ja englanti. Näiden lisäksi maassa puhutaan useita filipinon sukulaiskieliä ja myös espanjaa. Suurin uskonto maassa on katolilaisuus, mikä on jäänyt perinnöksi espanjalaisilta.

Maan ilmasto on jakautunut kahteen eri ilmastovyöhykkeeseen. Eteläosassa vallitsee päiväntasaajan ilmasto, minkä vuoksi siellä sataa ympäri vuoden. Keski- ja pohjoisosissa vallitsee puolestaan trooppinen ilmasto, johon kuuluu yksi sadekausi. Eniten sataa heinä-lokakuun välillä. Lämpötila pysyttelee ympäri vuoden yli 20 asteessa ja on kuumimmillaan keväällä yli 30 astetta.

Lukuisia loma-aktiiviteetteja

Puerto Galera Bay

Puerto Galera Bay

Filippiinit on yhdistelmä suuria tiheään asuttuja kaupunkeja, kuten sen pääkaupunki Manila ja täysin asuttamattomia pikkusaaria, joita lähemmäs paratiisia ei matkailija pääse. Saaria voi lähteä tutkimaan esimerkiksi tekemällä niihin veneretkiä.

Filippiinit on ensisijaisesti rantalomakohde, koska saarista ja upeista hiekkarannoista ei ole pulaa. Ne tarjoavat oivat mahdollisuudet niin rannalla löhöilyyn kuin vesiurheiluunkin. Purjehdus, surfffaus, purjelautailu ja vesihiihto ovat suosittuja loma-aktiviteetteja.

Filippiinien rantojen vesistöt ovat upea sukellus- ja snorklauskohde kirkkaan meriveden vuoksi. Sukellusretkillä voi törmätä toinen toistaan värikkäimpiin koralleihin ja kaloihin. Saarilla järjestetään paljon sukelluskursseja, joille matkailijan kannattaa ehdottomasti ottaa osaa. Mindoron saarella sijaitseva Puerto Galera Bay on suosittu sukelluskohde.

Rantalomakohteet Boracay ja Cebu

Boracay (kuva: Angelo Juan Ramos CC-BY)

Boracay (kuva: Angelo Juan Ramos CC-BY)

Parhaat rannat löytyvät Boracayn ja Cebun saarista, joista Boracay on erityisen tunnettu rantalomailijoista. Boracayn kuuluisin ranta on White Beach. Boracay on rantalomailun lisäksi oiva paikka nauttia paikallista yöelämästä, joka on saarella erittäin vilkasta.

Cebu sopii niille rantalomailijoille, jotka tahtovat rantojen lisäksi katsella nähtävyyksiä, käydä kylpylässä ja harrastaa vesiurheilua. Fort San Pedron linnoitus on näkemisen arvoinen, samoin Basilica Minore Del Santo Nino -kirkko.

Fort San Pedro (kuva: Rjruiziii CC-BY-SA)

Fort San Pedro (kuva: Rjruiziii CC-BY-SA)

Ostoksille Manilaan

Filippiinit eivät ole sentään pelkkää rantaa ja vettä. Suurissa kaupungeissa, joista tärkein on maan pääkaupunki Manila, voi matkailija rantalomailun vastapainoksi tehdä ostoksia ja tutustua paikalliseen kaupunkielämään. Manilassa sijaitsee lukuisia ostoskeskuksia, joiden valikoimista löytyy paikallista käsityötä ja länsimaista designia. Manilassa pääsee myös tutustumaan filippiiniläiseen yöelämään.

Kaupungista löytyy edelleen historiallisia nähtävyyksiä ja muita vierailemisen arvoisia kohteita, kuten Chinatown, Fort Santiago ja San Augustinin kirkko.

Eksoottista ruokakulttuuria

Riisi on tärkein osa filippiiniläistä ruokakulttuuria ja sitä syödäänkin maassa päivittäin. Myös kalaa ja äyriäisiä syödään paljon. Mausteita ruoassa ei käytetä kovinkaan paljon.

Länsimaalainen ruokakulttuuri on vähitellen hiipinyt myös filippiiniläiseen ruokaan. Paikallinen ruokakulttuuri tarjoaa kuitenkin paljon länsimaalaisille eksoottisia ruokalaleja, joita ehkä vain rohkeimmat matkailijat ylipäätään uskaltavat syödä. Balut-muna, on keitetty ankanmuna, jossa ankanpoikanen on jo lähes kuoriutumisvaiheessa. Tämän lisäksi Filippiineillä syödään myös koiranlihaa, joskin sitä ei enää nykyään toreilla saa myydä.

Turo-turo-ravintolat ovat Filippiineissä yleisiä. Toimintaperiaate on sellainen, että asiakas osoittaa tiskillä haluamiaan ruokia, jonka jälkeen vastaavat ateriat tuodaan pöytään.

Matkailijalle

Suomesta ei pääse Filippiineille suoralla lennolla, vaan konetta joutuu vaihtamaan esimerkiksi Amsterdamissa. Myös Bangokista, Singaporesta ja Hongkongista pääsee helposti lentämään Manilaan.

Suomalainen voi oleskella Filippiineillä 30 päivää ilman viisumia. Pidempää matkaa varten viisumit voi hoitaa kätevästi Helsingissä sijaitsevassa konsulaatissa tai postitse Filippiinien suurlähetystöstä.

Suurimmilta saarilta löytyvät erinomaiset majoitusmahdollisuudet matkailijoille. Manilasta löytyy runsaasti kaupunkihotelleja, kun taas Boracayn ja Cabun kaltaisilta saarilta erilaisia lomahotelleja ja kylpylähotelleja. Saaristosta löytyy majoitusta useassa eri hintatasossa, joten valinnanvaraa on paljon. Filippiinien hintataso on muutenkin suomalaisen näkökulmasta todella edullinen.

Filippiineillä kannattaa liikkua lentokoneella tai veneellä, kun haluaa saarelta toiselle. Suurissa kaupungeissa liikkuminen onnistuu taksilla tai bussilla, sekä jeepneyllä, joka on kaikkein edullisin tapa liikkua.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Aasia, Kaupunkilomat, Luontoretket, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Surffaus
Lisää matkailuvinkki / kommentti