El Gouna – laatutietoisen Egyptin-lomailijan valinta

El Gouna – laatutietoisen Egyptin-lomailijan valinta

Suositun lomakohteen Hurghadan kainalossa, parikymmentä kilometriä pohjoiseen päin, lymyilee kauneudellaan lumoava El Gouna. Paikka on ollut alun alkujaan kalastajakylä, mutta se on muutettu matkailijoille suunnatuksi, hyvin organisoiduksi ja toimivaksi pienoiskaupungiksi. Kannattaa huomioida mahdollisuus yhdistelmälomaan: useat matkanjärjestäjät tarjoavat vaihtoehtoa, jossa osa lomasta vietetään El Gounassa ja osa esimerkiksi Luxorissa. Saattaapa käydä niinkin, että kultaiset hiekkarannat ja erinomainen palvelutarjonta koukuttavat siinä määrin, että muualle ei tule edes kaivanneeksi!

Paratiisimaista tyyliä ja sopusointua

El Gounan mutkittelevat kanavat niemineen, laguuneineen ja vehreine viheralueineen miellyttävät varmasti tyylitietoisen, mutkattomuutta ja helppoutta arvostavan matkailijan silmää. Idyllinen 10 000 asukkaan pikkukaupunki on suosittu lomakohde rikkaiden arabien keskuudessa, ja valtaosa hotelleista on viiden tähden tasoisia. Matalat hotelli-, ravintola- ja kaupparakennukset mukailevat perinteistä egyptiläistä rakennustyyliä. Kosketusta paikalliseen elämänmenoon ei El Gounassa juuri saa, mutta pikkukaupunki on oiva tukikohta – sopivan matkan päässä ovat Hurghadan lisäksi esimerkiksi historialliset Luxor ja Kairo.

Laguuni El Gounassa (kuva: Marc Ryckaert (MJJR) CC-BY)

Laguuni El Gounassa (kuva: Marc Ryckaert (MJJR) CC-BY)

Yöelämä ei ole vilkasta, vaikkakin viihtyisien kujien varsilla on jonkin verran mukavia, illanistumiseen soveltuvia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Liikkuminen kävellen tai vesitakseilla on helppoa, ja alue on turvallinen, joten El Gouna sopii erinomaisesti niin lapsiperheille kuin muuten vain rauhallista lomakohdetta etsiville.

Golfaamaan!

Kaupunki ei tarjoa juurikaan kulttuurielämyksiä pientä museota lukuun ottamatta. Sen sijaan golfausta harrastaville kohde on ihanteellinen: alueella on 18-reikäinen, tasokas golfkenttä. Kentän suosiota kuvannee parhaiten tiuha käyttöaste: vapaiden peliaikojen saaminen paikan päällä voi olla hyvin hankalaa. Etukäteisvarauksen teko onkin enemmän kuin suositeltavaa. El Gounassa on hyvät mahdollisuudet harrastaa myös muuta urheilua, kuten purje- tai leijalautailua ja sukellusta.

El Gounan golfklubi (kuva: Marc Ryckaert (MJJR) CC-BY)

El Gounan golfklubi (kuva: Marc Ryckaert (MJJR) CC-BY)

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Afrikka, Golf, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti